רחצת התינוק בימיו הראשונים יכולה להיות מאתגרת אך עם הזמן הופכת לחוויה נעימה, לכם ההורים ולתינוק שלכם כאחד.
אז בשביל להפוך את חווית האמבטיה לזמן איכות המחזק את הקשר בניכם לבין התינוק, לפניכם מספר טיפים באדיבות ד"ר פישר:
איך להיערך לאמבטיה?
• כדאי להתייחס לפעמים הראשונות כאל חוויות למידה, גם עבור ההורים וגם עבור התינוק. כמו כן, מומלץ להיעזר בהורים או חברים מנוסים שיוכלו לסייע בעת הצורך.
• טרם הכנסת התינוק למים, יש לבדוק את הטמפרטורה באמצעות מדחום או באמצעות המרפק. הטמפרטורה האידיאלית לרחצה היא 36 מעלות. אם הכנסתם מרפק, המים צריכים להרגיש נעימים.
• רצוי שחדר הרחצה יהיה בטמפרטורה של 26 מעלות או לפחות חמים מאוד עבור מי שעוטה על עצמו בגדים.
שמן רחצה או אל סבון?
היתרונות של שמני רחצה הינם רבים. הם מנקים את עורו העדין של התינוק, מרככים ומזינים אותו, שומרים על לחות העור ותורמים למראה עור בריא, רך ונעים יותר למגע.
שימוש בשמן רחצה מסייע בטיפול ומניעת יובש עור לעומת שימוש בסבון שעלול לייבש את עור התינוק ולגרום להופעת גירויים, קילופי עור וקשקשים. בשל כך יש רופאי העור שימליצו על שימוש בשמני רחצה לרך הנולד.
מה חשוב לבדוק כשבוחרים שמן רחצה לתינוק?
התאמה של השמן לשימוש מגיל לידה.
התאמה של השמן לשימוש מגיל לידה.
עמידה במבדקים מחמירים: היפואלרגני, סנסיטיב ונבדק דרמטולוגית.
לחות לאורך זמן: היות ועור התינוק יבש, חשוב לבחור בשמן רחצה שנבדק ונמצא שהוא מעניק לחות לאורך זמן.
מידת היובש של עור התינוק (יבש / יבש במיוחד) – יש לבחור בתכשיר המתאים למצב העור של התינוק (רגיל / מחוזק המתאים לעור יבש במיוחד).
אי הימצאותם של רכיבים אלרגניים העלולים לגרום לרגישויות ולעיתים אף להתפתחות אלרגיה.
נוחות השימוש בסביבת התינוק: חשוב לזכור שבזמן האמבטיה, הידיים חייבות להיות על התינוק כל הזמן, לכן יש לבחור בתכשיר קל, נוח ובטוח לשימוש.
טיפים לרחצה באמבטיה
• אופן הרחצה המומלץ הוא מהראש לכיוון האזור התחתון של הגוף. את הפנים יש לרחוץ במים בלבד. את הראש ניתן לחפוף מדי יום.
• אין להשאיר את התינוק לבדו באמבט, אפילו לא לשנייה אחת ולא משנה על איזה מתקן הוא הונח.
• גופו של התינוק הופך חלקלק כשהוא בא במגע עם המים וסבון או שמן רחצה, לכן מומלץ לאחוז את התינוק כשחיתול בד כרוך על הידיים. החספוס של הבד יימנע תאונות לא צפויות.
• אם התינוק בוכה בכל פעם שרוחצים אותו, אפשר לנסות להכניס אותו למים כשהוא עטוף בחיתול בד ולהוריד את החיתול אחרי שהתינוק התרגל למים.
• רצוי לעשות אמבטיה לתינוק שבע וערני ולא כשהוא בוכה או לא רגוע. כמו כן, השתדלו לעשות את האמבטיה בשעה קבועה, לא משנה אם בבוקר או בערב.
לאחר האמבטיה יש לנגב את הגוף היטב, בפרט באזורי הקפלים ובטבור ואף מומלץ לעטוף את התינוק במגבת רכה ולמרוח קרם גוף מסדרת קמיל בלו, תוך כדי עיסוי עדין. בכך תושלם חוויית האמבטיה המשותפת.