צילומים: אריאל גמרסני
מסעדת אמדאו הינה מסעדה איטלקית שכונתית הנמצאת על גבול תל אביב וגבעתיים, ממש בצמוד למתחם שביט המוכר מבית הקולנוע שהעניק לו את שמו.
המסעדה בעלת גישה קלה וחניה מרובה בקרבתה, ומאפשרת ליהנות ממנות משובחות וטעימות מבלי לצאת לאזור סואן.
המסעדה בעלת גישה קלה וחניה מרובה בקרבתה, ומאפשרת ליהנות ממנות משובחות וטעימות מבלי לצאת לאזור סואן.
האווירה במסעדת אמדאו שקטה ונעימה, ניכר שהיא מקום בילוי לזוגות ומשפחות מהאזור ולא בכדי. ברקע ישנה מוזיקה נעימה, בדיוק בווליום הנכון והצוות נעים וקשוב.
תפריט המסעדה מציע מגוון רחב של מנות מן המטבח האיטלקי, עם השראה ישראלית: פיצות, פסטות, סלטים, דגים, מרקים ועוד.
להלן המנות שסיקרנו:
מרק בטטה
מרק סמיך ומתקתק המוגש בעיטור שקדים המוסיפים לו עדינות נוספת.
המרק החורפי העמוס בבטא קארוטן התאים במיוחד לאווירת החורף הסוערת שתקפה את אזור המרכז היום והיווה התחלה מצוינת לארוחה.
מרק סמיך ומתקתק המוגש בעיטור שקדים המוסיפים לו עדינות נוספת.
המרק החורפי העמוס בבטא קארוטן התאים במיוחד לאווירת החורף הסוערת שתקפה את אזור המרכז היום והיווה התחלה מצוינת לארוחה.
המרק מגיע עם חוצפה ישראלית המתבטאת בקישוט זעתר ועגבנייה, המוסיפים לו, יחד עם הפרמזן, טעם מחוספס, חורפי וחיבור מדויק בין איטלקי לישראלי.
מצוין.
סביצ'ה
פאני פורי יפיפיים ממולאים בקוביות דג נא, בצל ופטרוזיליה, על מצע עלי רוקט ויוגורט.
מלבד המראה המקסים, הטעמים מדויקים והביס מושלם.
פילה סלמון
מגיע על צלחת קרמיקה בגוון טורקיז ומונח יחד עם תוספות רבות היוצרות מעין עבודת אמנות ציורית.
הדג מגיע במידת עשייה אידיאלית. הוא עשוי היטב ועסיסי ביותר.
לצידו- שעועית ירוקה חלוטה, קוביות תפוח אדמה בתיבול שום, פלפל אדום צלוי וזוקיני צרוב.
מעדן.
פילה בורי
מנת הבורי מוגשת כמו מנת הסלמון, על אותה הצלחת ועם אותן התוספות.
הדג הנהדר עשוי גם הוא בדיוק הנכון ובטעמים טובים של חמאת מרווה וצלפים.
עוגת שוקולד פרדג' חמה
סיום מוצלח לארוחה טובה מאוד.
העוגה עשויה ללא קמח והיא מאוד קלילה.
לאוהבי השוקולד- מדובר בגן עדן של ממש.
על העוגה מונח כדור גלידה בטעם כרמל מלוח. מושלם מזה לא יכול להיות!
לצד המנות הנהדרות ניתן ליהנות מקוקטיילים יפים ומוצלחים במיוחד.
בתמונה: ג'ין טוניק ורוד.
מסעדת אמדאו
עמישב 45, גבעתיים
03-5456430