צילומים: אריאל גמרסני
מסעדת עראיס בשרונה מרקט נוגעת בזכרון שלנו לאוכל השורשי והעמוק. זה שהיו מכינים פעם בטאבון או חשוף על גחלים במדורה פתוחה. הגעגוע הזה לבשר המתובל במידה המדויקת ובתיבלון הנכון, כשלצידו התוספות המושלמות - מקבל מענה במסעדת עראיס, גם אם אנחנו בכלל מתפוצה אחרת לגמרי וראינו מאכלים כאלו בפעם הראשונה במאסטר שף. לאוכל כזה תמיד קיים געגוע.
הגענו למסעדה בערב נעים של חודש יוני והתמקמנו בשולחן חיצוני הצופה על הגנים היפים של שרונה. צוות המלצרים האדיב שמח להסביר לגבי כל מנה והבחירה לא הייתה קלה. הכל קרץ וקרא לנו. לבסוף התפשרנו ולקחנו רק חצי מהתפריט ולא את כולו, אין ספק שנצטרך לחזור לעראיס שוב בקרוב.
אז מה אכלנו ומה חשבנו?
קרפצ'יו פטיש מנתח שייטל
הבשר האדמדם פרוס דק-דק וזרוע במלח גס, כמו באבנים יקרות. כל כולו מכוסה בשמיכת עגבניות מגורדות שמוסיפות רעננות עסיסית. מעל להכל עלי אורוגולה (רוקט).
לכל היופי הזה מתווספות פרוסות ברוסקטה משולשות.
טעים. לגמרי טעים. נו, קרפצ'יו.
חציל בלאדי
אוף, כמה שזה טעים!נתחיל מזה שזו מנה כ"כ יפה... אני מתה על המראה שלה.
החלק החיצוני של החציל קלוי ברמה כזו שאפשר לאכול אותו בהנאה גמורה. הוא לגמרי חלק מהמנה. לא משאירים פה קליפה ריקה.
החציל מגיע חם, מעליו טחינה בכמות נדיבה מאוד ומוטיב חוזר של עגבניות מגורדות. אם זה מצליח - אין סיבה שלא לשחזר את זה בעוד מנות. וזה מצליח. בגדול.
עראיס
המנה עליה נקראת המסעדה.
מדובר בפיתה ממולאת בתערובת קבב טלה שצלויה על הגריל ועוברת לתנור להמשך אפייה. בעצם, במהלך תהליך צליית הקבב- הפיתה סופגת טעמים, ותוך כדי נהפכת לקריספית.
כל הטעים הזה מוגש על מצע טחינה, סלט עגבניות, וקרם לימונים כבושים משגע.
יש במנה הזו המון עסיסיות, למרות שבעצם, הפיתה קלויה. זו מנה שכיף לאכול אותה. ביד, בלי לפחד להתלכלך.
מסבחה מעושנים
אחת המנות הטעימות ביותר שיצא לי לאכול.
צלחת עמוסת כל טוב המזכירה צלחת שוארמה אבל בעצם לא. אין מה להשוות מבחינת הטעמים (ואני מתה על שוארמה, כן?) המנה בנויה מחזה טלה ומכסה אנטריקוט שמעושנים בשבבי עץ הדרים.
הבשרים מוגשים עם סלט עגבניות על מצע טחינה וקרם הלימונים מהמנה הקודמת.
כמה שזה טעים! הבשרים עסיסיים מאוד. שומניים. וקרם הלימון... הוא נותן "בום" בפה. כאילו נכנסתם לחדר חשוך ואז נדלקו כל האורות!
אנטרקוט
נתח מובחר ויפה הצלוי על הגריל
מוגש בצלחת חמה עם אבן חימום ולצידו סלט שוק (מלא עשבים ירוקים, שומר וגזר), תפוח אדמה "מדורה" ובצל על הגריל.
עסיסי.טעים. נהדר!
המנות המתלוות מצויינות גם הן. תפוח האדמה לבדו הוא חגיגה בפני עצמה.
עידו בן ה- 12 אכל תפוח אדמה שלם כזה בתאווה גדולה ועף על הטעם של ל"ג בעומר (רק בלי כל הפיח).
בר שוקולד
נוגט קריספי ומעליו שוקולד בלגי ושוקולד מריר.
הקראנצ'יות מושלמת והשוקולד נהדר.
סיום מושלם לארוחה מצויינת. חלקתי את הקינוח עם עידו ושמחתי שהוא היה איתי, כי בקלות יכולתי לסיים את כל הקינוח בעצמי, בלי למצמץ.
מסעדת עראיס
שרונה מרקט תל אביב
03-5509070