שבועות אלטרנטיבי: המותג אלפרו מציע סדרת 3 שמנות על בסיס צמחי


חג השבועות הוא אחד החגים האהובים עלי.
המאכלים בדר"כ קלילים ושונים. כבר לא חגיגות בשרים כמו בשאר החגים אלא מנות קלילות ויפות.

אבל, ישנם אנשים שאינם יכולים להנות מן החג בשל רגישויות שונות, בהן רגישות ללקטוז ורגישות לגלוטן.
עבורם, ישנם מוצרים אלטרנטיביים שלא נופלים ברמתם משאר המוצרים האיכותיים הקיימים במשק. כגון רטבי אלפרו ללא לקטוז וללא גלוטן.

אלפרו, מותג משקאות ושמנות מהצומח, מציע לשבועות סדרה של 3 מוצרי שמנת על בסיס צמחי: שמנת אורז, שמנת סויה ושמנת קוקוס, אשר אינן מכילות לקטוז או גלוטן.
השמנות של אלפרו מהוות אלטרנטיבה לבישול רטבים, פסטות, מרקים, הכנת דברי מאפה וקינוחים ללא שימוש בחלב/שמנת. מתאימות במיוחד לרגישים ללקטוז, צמחונים, טבעונים, לאלו המחפשים אורח חיים בריא (ב- 3 השמנות אחוזי שומן נמוכים, בין 5%-9%) ולשומרי כשרות.


היתרונות של שמנות אלפרו מגוונים: בעלות מרקם קטיפתי של שמנת, ללא לקטוז ועל כן קלות לעיכול, מופחתות שומן וקלוריות, כשרות פרווה היות והן על בסיס צמחי ולכן מתאימות לקינוחי פרווה גם לאחר ארוחה בשרית.


מחיר לצרכן: 7.9.-9.9 ש"ח
כשרות בד"צ בית יוסף
להשיג בכל רשתות המזון ברחבי הארץ
מתכון חגיגי לטבעוניים - לחג השבועות:
עוגת תפוחים וקרמל ללא עם קרם וניל-שקדים
ללא גלוטן וללא חלב

המותג אלפרו מציע מתכון חגיגי לעוגת תפוחים טבעונית ומושקעת, ללא גלוטן וללא חלב, המתאימה לארוחת חג שבועות.

לעוגה בגודל תבנית 26


מרכיבים
לתפוחים בקרמל ועיטור שקדים:
3 תפוחים ירוקים, מקולפים ופרוסים לפלחים
75 גרם מרגרינה בטעם חמאה או שמן קוקוס
1 כוס סוכר חום
3 כפות אלפרו סויה לבישול
1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים

לבלילה
1 כוס משקה שקדים אלפרו
1 גביע מעדן סויה אלפרו בטעם קרמל
1 כוס סוכר 
1 כפית תמצית וניל 
קמצוץ מלח
1/3 כוס שמן קנולה
2 כוסות קמח לבן
3 כפות קורנפלור
1 שקית אבקת אפייה

לקרם וניל-שקדים
1 כוס משקה שקדים אלפרו
1 כוס שמנת מתוקה פרווה 
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה
.1מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים 2 תבניות בקוטר 26 ס"מ בנייר אפיה. 
2. לקרמל: במחבת עמוקה על אש בינונית ממיסים מרגרינה / שמן קוקוס. מוסיפים סוכר חום, מערבבים עם כף עץ ומביאים לבעבוע עדין. מנמיכים את האש, מוסיפים אלפרו סויה לבישול ובוחשים נמרצות. כאשר התערובת מסמיכה, מסירים מהאש ויוצקים 2/3 מהקרמל מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה. מוסיפים לקרמל הנותר במחבת שקדים מולבנים פרוסים ומערבבים היטב. מניחים בצד. 

בתיאבון וחג שבועות שמח