מתכון לחג השבועות עם גבינות תנובה




צילומים: קשת זאבי

אחד החגים האהובים עלי הוא חג השבועות.
הוא נמצא בדיוק בתפר שבין האביב לקיץ- מזג האויר נעים וכיף לשבת בגינה, והאוכל- האוכל כ"כ טעים וכ"כ כ"כ מושחת!!!

אם בעבר היינו מבקשים מחברים שיבאו לנו גבינות משובחות מחו"ל, הרי שהיום כבר אין צורך.
הגבינות בארץ לא נופלות מחברותיהן בחו"ל ויתרה מכך- הן בעלות אחוזי שומן נמוכים יותר ובכ"ז- שומרות על טעם טוב.

אחת החברות המובילות למוצרי חלב הינה תנובה.

קיבלתי מספר גבינות להתנסות.



להלן המתכון שהכנתי איתן:

שקשוקת תרד ומנגולד חלבית

המצרכים
1 בצל גדול חתוך לקוביות
1 ראש שום פרוס
1 חבילת עלי מנגולד קצוצים
1 חבילת עלי תרד קצוצים
1 כרישה קצוצה
1 גליל גבינת פרומעז
גבינת שמנת עם פלפל חלפיניו/גבינת קרם פרש
שמנת טוסקנה
מעט חלב
פתיתי מוצרלה
מלח
פלפל
חלמוני ביצה

ההכנה
בסיר גדול לאדות את הבצל עד שמגיע לשקיפות.
להוסיף את פרוסות השום, הכרישה, המנגולד והתרד.
לאדות הכל עד שהעלים רכים.
להוסיף גבינת שמנת טוסקנה ומעט חלב ולערבב היטב.
להוסיף גבינת שמנת עם פלפל חלפיניו/גבינת קרם פרש (תלוי באם רוצים חריף או לא).
לתבל במלח ופלפל ולהניח להתבשל כ- 10 דקות.

להעביר את תכולת הסיר למחבת גדולה, לפזר מעט פתיתי מוצרלה ולערבב.
להוסיף חלמוני ביצה ופרוסות גבינת פרומעז.
לכסות עם מכסה ולבשל לעוד 10 דקות.


בתיאבון!