מהדורה מיוחדת של נשר מאלט‎

 
 

לפני כשנתיים הגעתי למפעל טמפו בנתניה כאורחת המפעל לסיור וטעימות באירוע שכולו בנושא- בירה נשר.

במהלך האירוע קיבלתי סקירה על חברת טמפו והתרשמתי מאוד:
טמפו הינה אחת מחברות המשקאות הגדולות והוותיקות בישראל. החברה מייצרת ומשווקת משקאות מכל הסוגים. בענף הבירה, ניתן למנות את גולדסטאר, הבירה המובילה בישראל, את מכבי עטורת הפרסים, ואת בירת הפרימיום הפופולארית ביותר, היינקן. על נבחרת הבירות הייחודיות של טמפו נמנות פאולנר, סמואל אדמס ניוקאסל ומרפי`ס. בתעשיית המשקאות הקלים, טמפו היא הנציגה הבלעדית של תאגיד פפסיקו ומותגיו הבינלאומיים פפסי, פפסי מקס, סבן אפ ומירינדה. מותגים נוספים בקטגוריה זו הם סיידר הגליל וג`אמפ. בענף המים טמפו חולשת על מותגים מכל רחבי הספקטרום: סאן פלגרינו, המוביל בענף הסופר פרימיום, סאן בנדטו, המוביל בענף הפרימיום, ואקווה נובה, בקבוקי המים המקומיים המובילים בקטגוריית המיינסטרים. המשקה XL שמייצרת טמפו עומד בקדמת שוק משקאות האנרגיה. יקב ברקן, השני בגודלו בישראל, המייצר הן את יינות ברקן והן את יינות סגל על כל סוגיהם, הינו בבעלות מלאה של טמפו. מאז 2011 טמפו מפיצה את פורטפוליו המשקאות האלכוהוליים של תאגיד פרנו העולמי, ביניהם וודקה אבסולוט המפורסמת, שיבאס, ג`יימסון, בלנטיינ`ס ורבים אחרים.

כמה עובדות בריאות וטעימות על נשר מאלט:

משקה נשר מאלט מכיל 33 קלוריות ל 100- מ"ל משקה, לעומת 40-45 קלוריות ל 100- מ"ל בכל משקה קל אחר. 100 מ"ל=חצי כוס.

נשר מאלט אינו מכיל חומרים משמרים ואינו מכיל חומרי טעם וצבע מלאכותיים.

נשר מאלט מכיל אנטי אוקסידנטים טבעיים המעכבים את תהליכי ההזדקנות.

מעבר להיותו משקה בריא, קל ומרענן - נשר מאלט משתלב נפלא באפייה ובבישול.

מכיוון שבשנות ה 40-50- לא היה נהוג לשתות בירה בישראל, הוחלט לייצר בירה שטעמה נוטה למשקה קל, ומכאן טעמה המתוק יחסית של
הבירה. טעם זה מושג משילוב של לתת קלוי וארומה ייחודית.

הבירה השחורה הראשונה של ישראל הייתה הרבה יותר מתוקה ממשקאות מקבילים בעולם.

בשל טעמה המתוק של בירה "נשר מאלט" והיותה בירה ללא אלכוהול, היא הפכה במהרה למשקה שאומץ על ידי משפחות, ילדים ואף נשים בהריון.

קיימת בירת נשר מאלט דיאט.

נשר מאלט והנקה – במחקר משנת 2000 אשר נערך בגרמניה נמצא כי רכיב בשעורה )פוליסכריד( מעודד הפרשת הורמון הפרולקטין האחראי על יצור חלב אם.
עד לשנת 1987 היתה בירה נשר הבירה השחורה היחידה בארץ והיא הותאמה במיוחד לצרכן הישראלי שאהב אותה מתוקה מהמוכר בארצות העולם והתייחס אליה כאל משקה קל לכל המשפחה.
במהלך הסיור גיליתי מפעל גדול בעל תפוקה של 40,000 בקבוקים בשעה!
הסדר, הנקיון ומהירות המכונות מרשימים מאוד ואני ממליצה להגיע למקום ולבקר ברגע שיםתחו הסיורים לקהל הרחב (בתיאום מראש, כמובן.


תראו כמה מרשים המפעל:
 

 



וכמה מהירה המכונה המובילה את הבקבוקים הריקים למילוי:



בירה נשר מכילה:

לתת (שעורה)-
השעורה מכילה נוגדי חמצון מסוג פוליפנולים ופלבנואידים וכו`, אשר בדומה לבירה לבנה או יין ידועים ביתרונותיהם הבריאותיים.
מחקרים רבים מראים קשר בין נוגדי חמצון לבין עכוב תהליכים סרטניים, תהליכים דלקתיים, מחלות לב כליליות, תהליכי הזדקנות ועוד.
ויטמינים מקבוצת B - השעורה מכילה ויטמינים מקבוצת ה- B, אשר הכרחיים לחילוף חומרים תקין של פחמימות, שומנים וחלבונים ומשתתפים בכל
התהליכים המטבוליים בגוף ולכן חיוניים לתהליכי הפקת אנרגיה, איזון ביוכימי במוח ושיפור מצבים מנטליים ונפשיים.

כמו כן, השעורה מכילה מינרלים חשובים: סידן, מגנזיום, אבץ, אשלגן ועוד  מינרלים הנחוצים לבניית מרכיבי הגוף (כמו עצמות והשיניים) ולתפקודו
התקין: לזירוז תהליכים כימיים, ליצירת גירויים עצביים והעברתם, לשמירת מאזן הנוזלים, מאזן המלחים ומאזן החומציות בגוף.

כשות – צמח הכשות עשיר בנוגד חמצון מסוג פוליפנול הנקרא קסנטוהומול ) Xanthohumol (. מחקרים חדשים מהשנים האחרונות מחזקים את הקשר הידוע בין פעילותו הביולוגית והתרפויטית לעיכוב תהליכי סרטן שונים, כמו סרטן שד, פרוסטטה והמעי הגס, עיכוב תהליכים דלקתיים והפחתת עקה חמצונית.


מים

בימים אלו, לאור הגברת המודעות לאורח חיים מיטבי ולאור ביקוש גובר למשקאות בריאים וטעימים, מתרענן מותג נשר מאלט ומתחדש בעיצוב עדכני למוצריו אשר ישווקו במהדורה מוגבלת.
במסגרת זו, תוויות מוצרי נשר מאלט עוצבו בעיצוב חדש על- ידי סטודיו CLIMAX. מדובר בעיצוב ייחודי המשמר את ערכי המותג כנוסטלגי וכאייקון תרבות ישראלי, זאת לצד עדכניות המותג והתאמתו לכל המשפחה. האייקונים המזוהים עם המותג בהם הצבעים כחול- לבן ואייקון הנשר נשמרו, כאשר העיצוב המיוחד מחובר לישראליות ולנוסטלגיות של המותג


 

ולסיום- מתכונים שתוכלו לנשנש, לצד הבירה :

עוגת דבש ובירה נשר מאלט לקינוח וסתם לנשנוש עם הקפה 
*באדיבות השף יאיר פיינברג

המרכיבים להכנת שתי עוגות: (תבנית אינגליש קייק – 11 * 26 ס"מ)
350 גרם חמאה
330 מ"ל נשר מאלט שחורה
100 גרם קקאו משובח
3 כפיות סודה לשתיה
3 כוסות סוכר (600 גרם)
3 ביצים
1 מיכל (200 גרם) שמנת חמוצה
גרגירי וניל מגוררים ממקל וניל אחד
חומרים לציפוי:
400 גרם גבינת מסקרפונה
כוס (200 גרם) אבקת סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה מוקצף לקצפת רכה.

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
בסיר קטן ממיסים יחד נשר מאלט, קקאו וחמאה, עד שהחמאה נמסה לחלוטין.
מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הסודה לשתייה והסוכר.
מוסיפים לתערובת היבשה את תערובת הבירה נשר והחמאה וטורפים בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה.
לתוך הבלילה טורפים את הביצים, השמנת החמוצה והווניל עד לקבלת מסה אחידה בצבע קקאו עשיר.
מחלקים את הבלילה בין שתי תבניות אינגליש קייק משומנות, אופים כשעה בתנור עד שהעוגה מתייצבת אך אינה מתייבשת (נועצים שיפוד עץ –
השיפוד צריך לצאת לח).
מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה לטמפרטורת החדר.
להכנת הציפוי: מערבבים את גבינת השמנת יחד עם אבקת הסוכר ומקפלים פנימה בעדינות את הקצפת. מקשטים את העוגה בציפוי השמנת ומגישים.
*ניתן להכין את העוגה מראש ולהוסיף את הציפוי ברגע האחרון.


לחם "בירה שחורה"
המרכיבים:
תבנית אינגליש קייק באורך 28 סנטימטר, רוחב 10 סנטימטרים וגובה 5 סנטימטרים
400 גרם קמח לבן
15 גרם אבקת אפייה )שקית וחצי)
1 כפית מחוקה מלח
330 מ"ל בירה שחורה מאלט (1 בקבוק)
70 גרם אגוזי מלך שבורים גס.


אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח בקערה.
מוסיפים לאט תוך בחישה את בקבוק הבירה השחורה.
אחרי שהבצק אחיד ומעורבב היטב, מוסיפים אגוזי מלך.
יוצקים את הבצק לתבנית אינגליש קייק מצופה בנייר אפייה משומן.
אופים 20 דקות ב 150- מעלות )תנור מחומם מראש, כמובן!(, ועוד 20 דקות ב 175- מעלות.
מחכים שהלחם יצטנן לגמרי, ובתאבון....