ארוחת ערב קלילה עם גבינת קרם שמנת של תנובה המועשרת בעירית ובצל



בכל ערב אני עומדת בדילמה במטבח- מה להכין? וזה תמיד אותו הסיפור- סוף היום ואני עייפה ומצד שני- אני רוצה להגיש ארוחה נחמדה ובריאה לבני המשפחה- א. כי הבריאות חשובה ו-ב. מפני שארוחות משפחתיות טעימות הן חלק מזכרונות הילדות.
אז איך מכינים ארוחה שהיא גם בריאה, גם קלה להכנה וגם טעימה? משתמשים במוצרים שלא דורשים הרבה עבודה. כאלו שמגיעים כבר באריזה מוכנה להגשה (כגון: טונה, גבינה...) ושצריך רק לסדר אותם בצורה חדשה, מושכת וטעימה.

אחת הדוגמאות היא הסיגרים ממולאי הגבינה:


פורסים עלי פילו (בתמונה- של חברת "תומר") על מצע נקי ונוח לעבודה:


מניחים בבסיס המשולש פס גבינה:


מקפלים את בצק הפילו לאורכו, לכיסוי הגבינה, מוסיפים שני קיבולים בצדדים, על מנת שהגבינה לא תיזל וממשיכים לגלגל:



כך נוצרים לנו הסיגרים הממולאים:


על מנת שהסיגר לא יפתח, ערבבו כפית קמח עם מעט מים ועל נקודת סיום הגלגול מרחו מעט מה-"דבק" שנוצר.

כעת, הברישו את הסיגרים במעט שמן או חמאה מומסת והניחו בתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות ל- 20 דקות (או בהתאם להכרותכם עם תנור שלכם).
הפכו את הסיגרים לאחר 10 דקות על מנת שישזהיבו משני הצדדים.

רצוי להגיש בלוויית ירקות טריים.



בתיאבון!