מתכוננים לחנוכה!

חנוכה בפתח- אחד החגים הצבעוניים והיפים שיש לנו.

לכבוד החנוכה אני אוהבת לרכוש מוצרים משלימים שנותנים טאצ' חמוד ומושקע לשולחן החג, ללביבות ולסופגניות (מתכון לסופגניות מעלפות תמצאו למטה) ובדר"כ את המוצרים האלו אני מוצאת בפעמית סטור. הם יפים ולא עולים הרבה וזה מצויין בשביל להשתמש ולזרוק מיד בסוף הערב.


חגים ואירועים הם סיבה מצוינת למפגשים חברתיים ומשפחתיים.
לקראת חגיגות חנוכה והסילבסטר שבאים אלינו לטובה (השנה נחגגים בסמוך אחד לשני), רשת פעמית סטור מציגה מבצעים שגם יקלו עליכם
בהכנת שולחן החגיגות וגם ...ישאירו את האורחים עם טעם מצויין!


בין המוצרים שבמבצע:
צלחות מהודרות ב- 70% הנחה
כוסות יין/שמפנייה ב- 15% הנחה
סכום מפואר, השני ב- 70% הנחה
קערות קריסטלים ב- 40% הנחה


רשת פעמית מציגה מספר טיפים שימושיים לשדרוג אירועי סוף שנה וחנוכה
מסיבות סוף שנה וחנוכה, מאופיינות כאירועים שאינם רשמיים, כאלו שאינם דורשים ישיבה סביב שולחן ולכן, מומלץ לקיים בהן מזנון חגיגי ומקושט:

1. בחרו צבע מוביל וצבעים משניים לשולחן המזנון: צבעי מפות המזנון יורכבו משלושה גוונים, גוון בסיס למפת הבד בצבע חלק שתכסה את השולחן, ומעליה שני צבעים נוספים של מפות ראנר. הצבעים המובילים יכולים להיות - מפת בד כחולה כהה עם ראנרים בצבעי ירוק ותכלת, מפת בד בצבע טורקיז עמוק עם ראנרים בצבע פוקסיה וזהב , מפת בד בצבע שמנת עם ראנרים בצבעי בורדו עמוק וזהב או כל שילוב זוהר / חנוכתי שיש....


2. התאימו את צבעי הכלים החד פעמיים, כלי ההגשה והמפיות לגווניי צבעי המפות: ניתן למצוא כיום מגוון גדול של כלים בשלל צבעים, הדפסים, ושקיפויות. התאימו את צבעי הכלים לגווניי היסוד שבחרתם למפות המזנון, ואל תהססו להעז ולהוסיף גוונים נוספים ועזים בצבעי כלי ההגשה. ניתן לעטוף את הסכו"ם בתוך מפית ולקשור עם סרט דקורטיבי ולהניח בתוך סלסלה.


3.אל תשכחו לצרף לשולחן מפיות נייר חד פעמיות: למראה שולחן עשיר ועליז, מומלץ לבחור מפיות נייר מודפסות בהדפס צבעוני, בגוונים המתאימים לצבע מפת השולחן.


4. תכנון העמדת הכלים על מזנון ההגשה: את הצלחות והסכו"ם יש להקפיד ולשים בשני מוקדים בשני קצוות השולחן, בכדי לאפשר מעבר נוח לאורחים , ולאפשר זרימה טבעית מסביב למזנון, ללא יצירת "תור " בדרך לצלחות.


5. העמדת המנות על המזנון: לעיצוב מעניין מומלץ לעצב את כלי ההגשה המרכזיים של המנות בגבהים שונים. ניתן להיעזר במתקני הגשה עם רגל, קערות גבוהות לצד מגשים שטוחים, וכיוצא בזה.


6. הוספת אגרטל פרחים ופמוטים עם נרות: פרחים ופמוטי נרות מעניקים עושר וחיות לשולחן המזנון. במידה והחלטתם להוסיף אותם, יש להקפיד ששולחן המזנון מוצמד לקיר החדר, ושאגרטל פרחים או הפמוטים צמודים לקיר האחורי, ואינם מהווים סכנת התרסקות על האורחים.


7. עם סיום המנות העיקריות או במקביל, תוכלו להכין מראש מזנון נוסף למנות אחרונות , שם תוכלו להניח מגוון עצום של קינוחים בכלים דקורטיביים אישיים פרוסים כל סוג במגש ו או כלים מסודרים בקומות, אלו יוסיפו נפח צבע ויהוו מרכז שולחן מוערך, ובצדו חשוב לזכור לייצר עמדה להכנת משקאות חמים.




ועכשיו כפי שהבטחתי- מתכון לסופגניות שתוכלו להכין עם הילדים:

החומרים לבצק:
4 כוסות קמח שמרים
2 כפות שמן
3 חלמונים של ביצה
2 ביצים שלמות
1/2 כפית שטוחה של מלח
4 כפות סוכר
1 כוס (200 מ"ל) מים פושרים
1 כף גרידת לימון

אופן ההכנה:

שופכים לקערה את מרכיבי הבצק ומערבבים במיקסר באמצעות וו לישה במהירות בינונית למשך 5-7 דקות, עד שמתקבל בצק חלק. אם הבצק מעט דביק, ניתן להוסיף מעט קמח שמרים.

מכסים את הקערה ומשאירים לתפוח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את עצמו (כשעה וחצי).

כשהבצק תפוח, מקמחים ידיים כדי שהבצק לא יידבק ולשים אותו להוצאת האוויר.
מכדררים כדורים קטנים ומניחים אותם על מגש מרופד בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כ-½ שעה נוספת.



מחממים שמן בסיר טיגון בגובה של כ-4 ס"מ לפחות.

מכניסים את הסופגניות לשמן החם ומטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה.



מוציאים את הסופגניות המוכנות ומניחים על נייר סופג.



ועכשיו מתחיל הכיף הגדול. הקישוט!

המצרכים:
חצי כוס ממרח ריבת חלב של חברת מיה
מיכל שמנת צמחית

ההכנה:
הקציפו את ממרח ריבת החלב עם השמנת למשך כ- 5 דקות על מהירות גבוהה.
העבירו את הקרם שנוצר לשקית זילוף.
חיתכו את הסופגנייה לשניים ומלאו אותה בקרם.
סיגרו את הסופגנייה והוסיפו עיטורי קרם בחלקה העליון.



אודות ממרח ריבת החלב שבחרתי להשתמש בו:
לקראת חג החנוכה, מציגה יצרנית המזון הישראלית "מיה" קולקציית ריבות חלב בטעמים נפלאים- ריבת חלב, ריבת חלב בטעם שמנת וריבת חלב בטעם שוקולד.


ייחודן של ריבות החלב של "מיה" הוא בחומר הגלם המעולה- הריבות עשויות מחלב ניגר ישראלי אמיתי, בניגוד לרוב ריבות החלב המשווקות בישראל, העשויות מאבקות חלב או תחליפי חלב. חומר גלם משובח זה, מבטיח איכות גבוהה, מרקם מעולה וטעם דרום אמריקאי מקורי ונפלא. תהליך ייצור ריבות החלב של "מיה" , נעשה בצורה קלאסית שיובאה יישר מארץ המקור של ריבת החלב – ארגנטינה.

בישראל, ריבת החלב תופסת מקום של כבוד בחג החנוכה ונחשבת למילוי הסופגנייה האהוב ביותר אחרי ריבת תות. לקראת חנוכה עולה צריכת ריבת החלב בחודשים נובמבר-דצמבר בכ-40 אחוזים בממוצע. ניתן למלא בהן סופגניות שימלאו את הבית בניחוח ואווירת חג, למרוח על לביבות, ספינג' ועוד..
ריבת חלב (במקור בספרדית Dulce de leche ) הינה ממרח מתוק הנוצר על ידי הרתחה של סוכר וחלב. ריבת החלב הייתה מרכיב חשוב בממתקים ובקינוחים פופולריים גם בקולומביה, פרגוואי, צ'ילה, פרו וברזיל. המאכל המזוהה ביותר עם ריבת חלב הוא עוגיות ארגנטינאיות בשם אלפחורס, העשויות כמעין כריך של שתי עוגיות וביניהן ריבת חלב. 

ריבת החלב של "מיה" מגיעה ב-3 טעמים: קלאסי, שמנת ושוקולד. מדובר ב-3 ממרחים מושלמים למריחה על לחם, עוגות, עוגיות וקינוחים העשויים מחלב ניגר אמיתי, עשירים בסידן וללא צבעי מאכל. ניתנים להשיג בגביע 400 גר'. כשר חלבי – בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים. מידע על אלרגנים: מכיל חלב. מיוצר בסביבה חופשית מגלוטן.

ניתן להשיג בכל רשתות השיווק -שופרסל, רמי לוי, יינות ביתן, חצי חינם ועוד..

חג חנוכה שמח!