משק יעקבס






לפני חודשיים וחצי סקרתי את הגבינות של משק יעקבס ואתמול, אחרי הנסיון המעולה שלי איתם, ביקרתי במשק יעקבס, הנמצא בכפר הרא"ה, וראיתי כיצד במקום צנוע ושליו מתבצעת עבודה מדוייקת שמובילה לתוצרים מדהימים.



קצת רקע על משק יעקבס-
בשנת 1936 הגיעו יצחק ורות יעקבס לכפר הרא"ה שבואדי חווארית (הוא עמק חפר).
השממה השוררת בכל והביצות שמסביב לא הפילו את רוחם, וכאן החליטו לקבוע את ביתם ולהגשים את חלומם לישוב הארץ.
באותם ימים, במשק קטן עם פרות ועזים שגידלו וחלבו בחצר, החלו לגבן גבינות לצרכי הבית - ובמרחק הזמן, שלמה, הבן, עדיין זוכר את החליבה הידנית לתוך דליי פח ואת בדי הגאזה התלויים במטבח מהם ניגרים מי הגבינה.

בשנת 1997 החליטו בני הדור השלישי לחדש מסורת אבות, והקימו בצמוד לרפת מחלבה. מחברת המתכונים של סבתא היוותה בסיס למתכונים הראשונים ובעזרתה החלו במלאכת הגיבון ובהמשך רכשו ידע ממחלבות מסורתיות באירופה.

כיום מתבצע יצור הגבינות בציוד חדיש, בשיטות מסורתיות כנהוג במחלבות קטנות באירופה, תוך הקפדה על תהליכי יצור מבוקרים.
במחלבה מעבדים חלב עזים, כבשים ובקר ומייצרים כ - 25 סוגי גבינות איכותיות וייחודיות: קשות, חצי קשות בשלות, גבינות עובשים וכמובן גבינות רכות ויוגורטים.
שיווק הגבינות מתבצע ישירות מהמחלבה לבתי הקפה, מסעדות, מלונות, מעדניות ולקוחות פרטיים.

אל המחלבה המבהיקה מנקיון נכנסים אך ורק עם כובעים המיועדים לשמירה על הגיינה, ולחלק מחדרי הקרור אסור לאורחים להכנס, שחס וחלילה לא ישתנה משהו באיזון הקיים בחדר ובדיוק בו גדל העובש העוטף את הגבינות.

זה המחזה המרהיב שנגלה כשפותחים את דלתות חדרי הקירור:




לכל גבינה יש את אופן הכנתה המדוייקת הנמדדת בדיוק מירבי בין שלב לשלב:





 




וכמובן השלב שהכי חשוב לצרכנים- השילוב בארוחה נפלאה:

בשילוב פוקאצ'ות מדהימות מאגדת לחם:




כל מוצרי המחלבה כשרים בהשגחת הרב אליעזר שימחה וייס וחוג חתמ"ס פתח תקוה ובפיקוח משרד הבריאות.