צילומים: אולגה טוכשר, הדס ניצן, שירן כהן
יצרנית המיצים הסחוטים הטבעיים "פרימור" מגישה מתכון לארוחת בוקר מקורית: מקושקשת תפוזים
חברת "פרימור", יצרנית המיצים הסחוטים הטבעיים המובילה בישראל, מגישה יחד עם הבלוגרית אולגה טוכשר ("המרכיב הסודי"), מתכון לארוחת בוקר ישראלית קלאסית, עם טוויסט: מקושקשת תפוזים. תערובת ביצים מקורית בתוספת מיץ תפוזים, המעניקים לביצים מרקם אוורירי וטעם משגע. המתכון פשוט וקל להכנה, מתאים כארוחת בוקר או ערב, לצד בייגל וירקות טריים וכמובן, מיץ תפוזים סחוט טבעי. בתיאבון!
מצרכים (לכ- 2 מנות):
4 ביצים
2 כפות מיץ תפוזים סחוט טבעי של פרימור
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט שמן לטיגון
להגשה:
בייגל / טוסטים / לחם / לחמניות
מיץ תפוזים סחוט טרי של פרימור
ירקות טריים חתוכים
אופן ההכנה:
1. שוברים את הביצים לקערה, מוסיפים את מיץ התפוזים וטורפים היטב.
2. מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי נונסטיק, יוצקים את תערובת הביצים ובוחשים בעזרת מרית או כף עץ על להבה בינונית כך שהביצים יתבשלו בהדרגה בחתיכות קטנות ולא כחביתה בבת אחת.
3. מתבלים את הביצים במלח ופלפל וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה כמה דקות עד שהן כמעט מבושלות לגמרי והמקושקשת יציבה. טועמים ומתקנים את התיבול.
4. מגישים את המקושקשת עם בייגל או פרוסות לחם טוסט, לצד ירקות טריים.
"אחוה" והקונדיטורית אסטלה מגישים מתכון לעוגת שמרים ואגוזים מסלובניה עם מילוי מתוק
חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה יחד עם הקונדיטורית המומחית אסטלה, מתכון לעוגת פוביטיציה חלומית, עוגת שמרים ואגוזים מסלובניה עם מלית מתוקה של חלוה ואגוזים. העוגה טבעונית, נהדרת להגשה באירוח משפחתי וכקינוח מתוק לצד שתייה קרה או חמה.
מצרכים (לתבנית מלבנית רחבה):
לבצק:
2 כוסות ו-2 כפות קמח לחם לבן ללא צורך בניפוי (300 גרם)
3 כפות סוכר (40 גרם)
1 כפית מלח
1/2 כף שמרים יבשים או 15 גרם שמרים טריים
2 כפות שמן
1 כף שטוחה זירו-אג (6 גרם תחליף ביצה) + 4 כפות מים
1/2 כוס + 2 כפות חלב שקדים (150 גרם)
מעט
תמצית וניל
למילוי:
150 גרם שערות חלבה או גוש חלבה בטעם וניל של "אחוה" מפורר לפירורים
1/3 כוס שמן (60 גרם)
5 כפות חלב שקדים
2 וחצי כוסות אגוזי לוז או אגוזי מלך (280 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 כפות אבקת קקאו
1/4 כפית זירו-אג (2 גרם תחליף ביצה) + 1 כף מים
מעט תמצית וניל
למשטח
ושימון הבצק: שמן זית/תרסיס שמן
אופן ההכנה:
1. מניחים את האגוזים של המילוי על מגש וקולים בתנור ב-180 מעלות במשך כ- 8 דקות. מצננים לחלוטין.
2. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר, שמים את כל מרכיבי הבצק ולשים עם וו לישה במשך כ-15 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש. מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה במשך כשעה.
3. בינתיים מכינים את המילוי: טוחנים את האגוזים יחד עם סוכר ואבקת קקאו לקבלת פירורים דקים. מוסיפים את השמן, חלב שקדים, זירו-אג והווניל וטוחנים לקבלת מרקם משחתי. שומרים בצד.
4. מרססים את משטח העבודה בתרסיס שמן ומניחים עליו את הבצק. גם את הבצק משמנים היטב שלא יתייבש. מרדדים את הבצק על גבי המשטח לגודל 30 על 50 ס"מ ומשמנים שוב. בידיים משומנות מתחילים בעדינות למתוח את הבצק מהמרכז כלי חוץ עד להכפלת הגודל ונזהרים שלא לקרוע את הבצק. צריכים לקבל עלה בגודל 100 על 60 ס"מ והוא צריך להיות דק ושקוף.
5. מורחים את המילוי בשכבה דקה ואחידה. אם המילוי סמיך מדי ניתן לדלל אותו במעט חלב שקדים. מפזרים את החלווה על גבי המילוי בצורה אחידה. מגלגלים את הבצק בצורה הדוקה על הצד הרחב לקבלת נחש ארוך ועבה
6. משמנים תבנית כיכר רחבה. מניחים את הנחש בצורת פרסה בתחתית, מושכים את הבצק מעט מעלה ומסדרים פרסה נוספת בשכבה שנייה. מהדקים מעט בעדינות.
7. מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה של שעה.
8. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים מעט את המאפה.
9. אופים כ-15 דקות, מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 וממשיכים לאפות עוד 40-45 דקות. מצננים את העוגה כחצי שעה ואז מחלצים מהתבנית ומניחים על רשת על מנת לצנן לחלוטין.
10. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3-4 ימים.
"חקלאי גרנות" מגישים מתכון משגע לקדירת עוף חגיגית: כרעי עוף בהדרים
"חקלאי גרנות", המתמחה בגידול פירות הדר ואבוקדו ומשווקת פירות וירקות לרשתות המזון, מגישים מתכון מרהיב וחלומי, של כרעי עוף עם הדרים הנאפים בתנור. שילוב טעמי העוף עם פירות ההדר יוצרים מנה משגעת וטעימה במיוחד. המתכון קל הכנה ומתאים כמנה עיקרית
מצרכים (לכ-5 מנות):
5 יחידות כרעיים עוף
1/2 אשכולית אדומה פרוסה
2 תפוזים קלופים ופרוסים
1 קליפה מגורדת משני תפוזים
2 כפות רוטב סויה
2 כפות סילאן
אופן ההכנה:
1. בקערה משהים יחד למשך מספר שעות את העוף יחד עם גרידת התפוז, רוטב הסויה והסילאן.
2. בתבנית אפייה מסדרים שכבה של פירות הדר פרוסים ומניחים מעליהם את העוף.
3. מפזרים פרוסות הדרים מעל הכרעיים, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך שעה.
4. מסירים את נייר האלומיניום ומשאירים להזהבת העוף למשך כ-20 דקות נוספות.
"חקלאי גרנות" מגישים מתכון לסלט חלומי בטעמים עולמיים: סלט אינדונזי
"חקלאי גרנות", מגדלת ומשווקת האבוקדו ופירות הדר הגדולה בישראל, מגישה לרגל עונת האבוקדו הנמצאת בשיאה, מתכון חלומי לסלט בטעם עולמי המגיע אלינו מדרום מזרח אסיה: סלט אינדונזי. מתכון עשיר בטעמים של סלט רענן עם ירקות, חזה עוף ואבוקדו ורוטב נהדר המעניק לו טעם מיוחד, כמו במסעדות. המתכון קל הכנה ומתאים כמנת ביניים או כתוספת בארוחה עיקרית ליחיד או לזוג. בתיאבון!
מצרכים (לכ-2 מנות):
1 אבוקדו בשל ומוכן לאכילה של "חקלאי גרנות"
1 חזה עוף פרוס דק
3 מלפפונים גדולים
1 גזר קלוף
1/2 פלפל אדום
1/2 פלפל צהוב
1/2 כף שמן שומשום
מעט מלח
לקישוט: עלי נענע
לרוטב:
3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות שמן שומשום
1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
1 כף חמאת בוטנים
1/2 כפית ג'ינג'ר כתוש
2 שיני שום כתושות
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. חותכים את האבוקדו לקוביות ומניחים בקערה. .
2. חוצים את המלפפונים ומוציאים את הליבה. פורסים את המלפפונים וחותכים לרצועות דקות.
3. פורסים את הגזר דק בעזרת קולפן וחותכים לרצועות דקות.
4. חותכים את הפלפלים לרצועות דקות.
5. פורסים את חזה העוף לרצועות דקות ומתבלים בשמן שומשום ומעט מלח. מניחים את פרוסות החזה עוף במחבת ומאדים בחום נמוך עד הלבנה של העוף. מצננים ופורסים דק.
6. מכינים אל הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב יחד.
7. בקערת ההגשה מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומקשטים בנענע. ניתן להגיש עם תוספת רוטב בצד.
"טורקיז" מגישה מתכון מנצח למנה עשירה בטעמים: עראייס דגים עם טחינה עמבה
טחינה "טורקיז" מגיש מתכון משגע למנה מנצחת עשירה בטעמים: עראייס דגים עם טחינה עמבה. תערובת דגים מענגת, אפויה בתנור בתוך פיתות טריות, ומעל רוטב טחינה עמבה ההופך כל ביס לחוויה מענגת. המתכון קל להכנה ומתאים לאירוח.
מצרכים (לכ-8 מנות):
4 פיתות חצויות
2 יחידות דג לברק נקי וטחון
1 בצל קטן קצוץ דק
1 שן שום כתושה
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית סומק
1 לימון- גרידה בלבד
רבע כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
לטחינה עמבה:
1/4 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים
2 כפות עמבה
קורט מלח
להגשה: עגבניות מרוסקות
אופן ההכנה:
1. מכינים את התערובת לעראייס: מערבבים את הדג הטחון עם בצל קצוץ דק, שום כתוש, חופן פטרוזיליה קצוצה, 1/2 כפית סומק, מלח ופלפל לפי הטעם וגרידה מלימון אחד.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות. ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הדגים ומושחים אותן בשמן זית.
3. מכניסים לתנור החם עד שהפיתות מזהיבות תחילה בצד אחד ואז הופכים אותן ל- 2-3 דקות נוספות עד שהצד השני מזהיב.
4. מכינים את הטחינה עמבה: לקערית מוזגים 1/4 כוס טחינה גולמית, 1/2 כוס מים ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים 2 כפיות עמבה ומערבבים לאיחוד.
5. מזליפים מעל הפיתות את רוטב הטחינה עמבה ומגישים חם לצד עגבניות מרוסקות וטחינה עמבה בקעריות.