סוף שבוע קולינרי עם מלון פרימה גליל (טבריה) והשף יוסף (זוזו) חנא

 

 

 







 
 
 
 

 

צילומים: אריאל גמרסני
קישוטים: שונית וייס


מלון פרימה גליל בטבריה הוא מלון מעניין. הכניסה אליו היא מלב שכונת מגורים שוקקת והנוף הנגלה מהמרפסת, הבריכה והחדרים הוא של ההרים והכנרת! הדיסוננס ענקי ובעיניי בזה טמון היופי והייחוד של המלון.
 

 
 חדרי המלון נעימים מאוד ואפשר למצוא בהם אומנות מקומית מיוחדת (כגון מסגרות עם אבני בזלת)







המלון נמצא כעשרים דקות הליכה מהטיילת (או כמה דקות נסיעה ברכב/מונית/אוטובוס) ומרחק נסיעה טוב ממסלולי טיולים, קייקאקים, קטיף דובדבנים ועוד ממיטב האפשרויות המציע לנו הגולן.

הגעתי למלון על מנת לסקר יוזמה מקסימה שנוצרה עם השף הגלילי זוזו (יוסף) חנא ממסעדת מגדלנה.
בשיתוף הפעולה בין המלון לשף, נרקמו ערבי קונספט טעימים במיוחד המבוססים על המבטח הגלילי, וזאת בהתאם לתוצרת העונתית.

השף חנא מוציא תחת ידיו מנות מפוארות וטעימות להפליא, כולן מבוססות על צמחי התבלין, שמן הזית, הדגה והבקר תוצרת הגליל.
במנות שלו ניתן לזהות את טביעת האצע הייחודית שלו עם טעמים של סומק, זעתר, צנוברים ועוד.

להלן המנות שהוגשו בארוחה בה השתתפתי:

לחם פרנה טברייני עם מטבלים גליליים
מהלחם לא אכלתי אבל מחברי לשולחן שמעתי שהוא מעולה.
המטבלים כולם, ללא יוצא מן הכלל, היו טעימים מאוד ומדוייקים בתבלון.


 

 



מבחר סלטים
ובהם: סלט פאטוש, גרגיר הנחל עם ארטישוק והדרים ו-טבולה ארמנית עם פיצוחים קלויים ומרמלדת דלעת.
אין לי מספיק קומפלימנטים בשביל לתאר את חוויית הסלטים. בייחוד אהבתי את הטבולה הארמנית שהייתה מלאה בנענע שהעיפה אותה לגבהים.






חציל הנזיר
חציל קלוי הרוחץ בשכבת טחינה עבה וטעימה



כרובית, טחינה, עמבה ועלי גינה
אחת המנות שהייתי שמחה לאכול מהן על בסיס יומי.



קטאייף מסחאן עוף, עם ירקות כבושים וסחוג סורי
אם עד אותו הרגע מנעתי מעצמי מלטעום מהפחמימות והמתוקים (כגון מרמלת הדלעת), כאן כבר נשברתי ולמרות שחזרתי הביתה וראיתי על המשקל את העדויות לשבירה - אני לא מתחרטת.
בחיים, אבל בחיים! לא אכלתי בצק כזה טעים! אי אפשר לתאר אותו. כאילו אכלתי ענן! אם אני בכל זאת צריכה לנסות ולתאר, אגיד שזה כמו בצק לחוח מטוגן. אבל עזבו אתכם, שום תיאור לא יהיה נאמן למקור. צריך לאכול בשביל להבין.


ערייס בר ים וטחינה סומק
מיני פיתות מתוקות במילוי דג.
אני לא טעמתי מהמנה הזו אבל שמעתי התמוגגויות מרחבי השולחן, ממי שכן אכלו ממנה.





סרדינים מהכנרת
סלט עסיסי המחוזק באוכמניות מתקתקות שכבשו את ליבי



 
 דג בורי על מצע במיה, עגבניות ופלפלים
אריאל, בן זוגי, אמר שזו אחת ממנות הדגים הטעימות שאכל, ולקח מנה נוספת.
 

קבב טלה על מצע משוויה עגבניות ובצלים
כשאנשים אומרים "אמלה ואבאלה" הם כנראה מתכוונים לחוויית האכילה של הקבב המושלם הזה!
 


כתף טלה על מצע פריקי, ירקות שורש ובייבי זוקיני
הבשר רך ונימוח, ממש מתנתק מהעצם בקלות. על הבשר רטבים מתקתקים ששיוו לו צבע עמוק יותר וטעם מודגש.
הבשר מתבשל במשך 6 שעות והטעמים נהדרים!



 
בסבוסה סולת ותמרים לצד בקלאוות בנוסח ביירות וסורבה קוקוס
זה השלב שנטשתי לגמרי את עקרונות הדיאטה שלי. כי יש דברים ששווים עליה במשקל...
הבקלאוות היו הטעימות ביותר שאכלתי בחיי והסורבה קוקוס היה קליל, טעים ומעולה.
אריאל טעם את הבסבוסה והמשיך לטעום אותה שוב ושוב עד שהסתיימה.


מרק מנגו ופירות העונה
הצלחת הזו היא כמו יצירת אומנות. הצבעים העזים יפייפיים והטעמים לא מאכזבים.
סיום מושלם לארוחה נהדרת.



 
אודות מלונות פרימה:

רשת בתי המלון פרימה מחזיקה ב-14 בתי מלון בכל הארץ
4 מלונות בירושלים: רויאל, המלכים, פאלאס, פארק
2 מלונות בים המלח: אואזיס וספא קלאב
אילת: פרימה מיוזיק
2 מלונות בטבריה: גליל, TOO
3 מלונות בתל אביב: פרימה תל אביב, פרימה סיטי תל אביב והוטל 75
פרימה לינק פתח תקווה- מלון עסקים ראשון בעיר פתח תקווה
פרימה מילניום רעננה- מלון עסקים חדש ברעננה

הרשת הוקמה על ידי הנרי מוסקוביץ ז"ל. הנרי מוסקוביץ, יהודי ניצול שואה.
כאיש עסקים ציוני נלהב החליט מר מוסקוביץ להשקיע בנושא קידום התיירות בישראל על ידי הקמת בתי מלון בארץ.
כל רווחי הרשת מושקעים בחזרה במלונות במטרה שהכספים ימשיכו להיות מושקעים בעסקים ארצישראלים.



9995* / 03-5522220