HARVEY'S – מסעדת בשרים וירקות מעושנים בירושלים



צילומים: אריאל גמרסני, קשת זאבי

מי מכם שבקיאים בסצנת הקולינריה הירושלמית הכירו בוודאי את מסעדת "גבריאל" המעולה. אז אותם הבעלים החליט שטוב מאוד זה לא מספיק והפך למצוין באמצעות עדכון המסעדה עם מעשנות מקצועיות ונהדרות ובהשקתה המחודשת בשם חדש : מסעדת HARVEY'S !


במסעדה תפגשו תפריט כשר ומגוון עם מנות חדשות בשריות העשויים במעשנת עץ בעישון איטי והתוצאה: צנות מצוינות בסגנון ברביקיו אמריקאי.
אגב, לצד המנות הבשריות ניתן למצוא גם מנות צמחוניות.

שף הרווי סנדלר: "האהבה האמיתית שלי הייתה מאז ומתמיד לבשר, ובמיוחד לסוגים שניתן ליישן ולעשן. ההצלחה האדירה של מסעדת HARVEY'S היתה הרבה מעבר לציפיות ואני מקווה שגם בימים אלה אנשים יגיעו ליהנות מהאוכל המאד ייחודי ואיכותי שלנו". 

אז מה אכלנו ומה חשבנו?


קצוות שרופים
קוביות חזה בקר (בריסקט) מקורמלות ברוטב ברביקיו סטייל קנזס, מוגש עם צ'יפס בטטה.
טעם הברביקיו מאוד חזק ולצידו ישנה חריפות קלה.
קוביות הבשר הינם דלות בשומן אך עסיסיות מאוד!
מצידו של אריאל, שותפי לחיים ולסיקורים, נרשמה התלהבות גדולה.
אני לא הפסקתי לנשנש את צ'יפס הבטטה. הוא דקיק וקריספי ופשוט ממכר!

 


מגדל חציל בלאדי
פלפלים קלויים, עגבניות שרי, צ'ימיצ'ורי וטחינה שום קלוי.
אנחנו מאוד אוהבים חציל קלוי ושהוא עשוי טוב הוא פשוט מעדן מלכים. לשמחתנו החציל היה נהדר!
הוא היה עסיסי וטעים עם הפתעת חצאי עגבניות שרי המסתתרות בליבתו. בין הביסים נתקלנו בנגיעות מלח מדוייקות.
אני הייתי יכולה לאכול בקלות עוד מנה כזו.





פלטת בשרים מהמעשנת- בהרכבה אישיתבפלטה שהוגשה לנו היו:
בריסקט 14 שעות בעישון עץ היקורי
אסאדו 12 שעות בעישון עץ דובדבן
סינטה 4 שעות בעישון עץ היקורי
צ'וריסוס כשעה בעישון עץ מסקיט
בייקון כבשלצד הבשרים: צ'יפס ביתי וטבעות בצל ג'מבו ביתי.

בכל היה מצוין ולכל בשר היה את הניחוח האופיינו לאופן העישון שלו.
הפייבוריטיים שלנו היו הבייקון כבש שטעמו כשל חטיף. יש בו אפילו מתקתקות הנובעת כמות השומן הגדולה שבו והבריסקט שנראה כמו ציור- יש עליו שכבות צבע ורוד המראות את שכבות העישון שקיבל, ובעל טעם עדין וטעים.


פאי פקאן
כל הקינוחים נעשים במקום, במטבח המסעדה.
הפאי היה יפייפה וטעים, אחד הטובים שאכלנו.
הפאי הוגש עם כדור גלידה.




שף הרווי סנדלר, יליד קנדה עשה עלייה בשנת 2010 מוונקובר. סנדלר סיים את לימודיו כשף בשנת 2002 וקיבל את העיטור הקנדי RED SEAL. לאורך כל תקופת הכשרתו רצה להגשים את החלום הציוני ולעשות עלייה לישראל.
הרווי פתח מסעדות וחברת קייטרינג ועם השנים הפך להיות המוביל בקייטרינג הכשר בוונקובר לאירועים של עד 650 איש. הרווי עלה לישראל והמשיך לעסוק בתחום הקולינריה ובהמשך עסק גם באירועים פרטיים שם פגש בשותפו העסקי אשר יחד רכשו את גבריאל הירושלמית- והמשיכו את המסורת המאפיינת - מסעדת שף העושה שימוש בחומרי גלם משובחים תוך הקפדה יתרה על פרטים. לפני כשנתים פתח הרווי את מסעדת HARVEY'S מעשנת העץ היחידה באזור ירושלים וכך הגשים חלום. לפני מספר חודשים פתח גם מסעדת המבורגרים-BURGER SHACK HARVEY'S
וחולם לפתוח עוד מקומות אוכל להכיר לישראלים את הטעם האמריקאי המשובח.

כשר למהדרין.
בן שטח 7, ירושלים 02-6246444 שעות פתיחה: יום א'-ה' 12:00-23:00 יום שבת: מצאת השבת-23:00