יינות ביתן והשף צ'רלי פדידה מגישים לכם את ארוחת החג- מתכונים נהדרים בפנים!



צילומים: קשת זאבי

יינות ביתן מכינה את  מחלקות הבשר והדגים המשובחת של הרשת לכבוד ראש השנה.
במחלקת הבשר ניתן יהיה למצוא נתחי בשר ונתחי פרמיום, בשרים טריים ומיוחדים, במחירים חסרי תקדים (חלקים אחוריים ,חלקים קדמיים וכבש טרי). ובמחלקת הדגים תמצאו את מיטב הדגים הטריים במחירים נוחים
הרשת נותנת דגש על נתחי בשר טריים ונתחי פרמיום שלרוב קשה למצוא ומחירם יקר, במחירים אטרקטיביים וחסרי תקדים.
כאחת הרשתות המובילות בתחום המחלקות הטריות- קצבייה ודגים הטריים עם המגוון הגדול ביותר.
את הרשת בפן הקולינארי, מלווה שף הרשת צ'רלי פדידה, שהוציא לקראת ראש השנה מתכונים נהדרים!
נתח אנטריקוט בשלמותו צרוב בפלנצ׳ה צלוי בתנור עם עשבי תיבול טריים - שף צ׳רלי פדידה
מתכון משפחתי וקל הכנה ל-6 סועדים

עבור הבשר
1 גוש אנטריקוט כ 6 עצמות יש לבקש מהקצב של יינות ביתן

מצרכים למרינדה
10 שיני שום קצוצות גס
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה גס
חצי צרור כוסברה קצוץ גס
חצי צרור נענע מופרד לעלים מהגבעול
3 ענפי רוזמרין מופרדים מהגבעול וקצוצים
6 ענפי טימין טרי
2 כפות זרעי כוסברה גרוסה
1 ס״מ של זנגביל קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאות או מגורר בפומפייה
חצי כוס שמן זית
רבע כוס חומץ
1 כף סוכר
פלפל שחור טחון טרי
מלח ים

אופן הכנת המרינדה והבשר
מערבבים את כל המצרכים ומורחים על הבשר תוך כדי עיסוי
ומניחים על מגש אפייה.
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומכניסים את הנתח ל 60 דקות.
איך יודעים שזה מוכן? : שטמפרטורה הפנימית של הבשר מגיעה ל 60 עד 65 מידת יש לבדוק עם טרמומטר


עבור הירקות
18 תפוחי אדמה ננסיים מבושלים בקליפתם עד לריכוך
2 אשכולות עגבניות תמר
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם


אופן הכנת תפוחי אדמה והעגבניות
אל אותה מחבת מכניסים את תפוחי אדמה ומתבלים במלח , פלפל ופפריקה מוסיפים אשכולות עגבניות שרי וצורבים עד להשחמה.


קציצות סלמון עם הרבה נענע בציפוי פיסטוק טחון על קרם סלק אדום
עבור כ 4 קציצות
מצרכים
200 גרם סלמון טרי ללא עור ואדרות קצוץ דק או טחון
1 כף בצל סגול קצוץ דק
1 כף עירית קצוצה
2 כפות פירורי לחם יפני
100 גרם פיסטוקים טחונים
חצי ביצה טרופה
מלח ופלפל לפי הטעם
6 כפות שמן לטיגון

מצרכים עבור קרם סלק
1 ראש סלק אדום מבושל וקלוף חתוך לקוביות
3 כפות חומץ
1 כף דבש
1 כף קרם טופו או גבינת טופו ( לא חייב )
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת קרם סלק
מכניסים למעבד מזון סלק , דבש , סוכר , חומץ , טופו , מלח ,פלפל וטוחנים עד למרקם חלק

אופן הכנת הקציצות
1. אל הקערה מוסיפים סלמון טחון , ביצה , עשבי תיבול , בצל , מלח , פלפל ומערבבים.
2. מערבבים פיסטוקים ופירורי לחם בצלחת ומניחים בצד.
3. יוצרים קציצות בעזרת כפות הידיים ומניחים על גבי צלחת כאשר יש פיסטוקים ופירורי לחם בתוכה , מהדקים את הפיסטוקים על גבי הקציצה ומניחים בצד
4. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הקציצות עד לצבע זהוב ויפה




יינות ביתן, בבעלות נחום ביתן, הינה הרשת השנייה בגודלה בישראל.
הרשת מונה מעל 200 סניפים בארץ בפריסה ארצית ב-5 פורמטים: יינות ביתן סניפי דיסקאונט, יינות ביתן שוק – סניפים מרשימים המדמים שווקים קולינאריים מהעולם, מגה, מגה בעיר ורשת זול בשפע הפונה למגזר החרדי.
קבוצת יינות ביתן, שמה בכל חנויות הרשת דגש מיוחד על מתן שירות אדיב, מחירים הוגנים, על איכות וטריות המוצרים תוך הקפדה בנושא הכשרות. ה"אני מאמין" של חברת יינות ביתן הוא אספקת מוצרי מזון ומוצרי צריכה לכל המשפחה, במחירים זולים לציבור הרחב, תוך שמירה על איכות וסטנדרטים גבוהים, כבוד לעובדים ותרומה משמעותית לקהילה.