צילומים: קשת זאבי
אצלנו בבית אוהבים לאכול על האש, כמו אצל רוב הישראלים.
אבל- למרות האהבה הגדולה לבשר על הגריל- העבודה הרבה שנלווית להכנה מניעה אותנו מלעשות ברביקיו בתדירות גבוהה כפי שהיינו רוצים.
בייחוד- ניקוי הגריל מהשומן המצטבר על הרשת.
באירוע השקת סדרת גרילי הגז Revolution נחשפתי לגרילים שונים ממה שהכרתי עד היום.
מדובר בסדרת גרילים של המותג Coleman בעלת מנגנון לכידת שומן חדשני, המנקז מעל 75% מהשומן ובכך מונע צליית יתר או שריפה של הבשר.
בנוסף, יש למותג מעשנה ביתית ובייקרסטון (טאבון) המותקן על גריל הגז לאפיית פיצות, מאפים וירקות. בעצם- ניתן להכין ארוחה שלמה על המתקן.
ובמילים אחרות- קנו גריל גז כזה למרפסת ולחצר ואתם מסודרים! את המסטח הביתי תסבו לחדר שינה נוסף בבית כי לא תזדקקו לו יותר!
ולפרטים:
צליית בשר "על האש" במנגל היא לרבים מאיתנו דרך לחגוג ולארח. תקופת האביב, ואיתו חג פסח ויום העצמאות, הינה עונת השיא בצריכה ושימוש בגרילים. מסקר שערכה החברה לרגל החג נמצא כי 67% מהישראלים נוהגים לעשות "על האש" בבית לפחות פעם בשלושה חודשים, שליש מתוכם משתמשים בגרילי גז והנתחים האהובים על הישראלים הם סטייקים ופרגיות. 36% מהגברים מעדיפים סטייקים ו- 35% מהנשים מעדיפות פרגיות. תושבי הדרום מעדיפים לצלות סטייק ותושבי הצפון- פרגיות. רק 2% בלבד ציינו שהם אוהבים נקניקיות.
ניין מוצרי צריכה בע"מ הינה היבואנית הבלעדית של המותג Coleman בישראל, חברת הקמפינג המובילה בעולם עם מחזור מכירות של למעלה מ-1.5 מיליארד דולר. החברה כוללת מאות של מוצרי פנאי חוץ בניהם גרילי גז, מטבחי חוץ מודולריים, אוהלים, צלונים, ריהוט שטח, אביזרי קמפינג ועוד.
מלבד Coleman, החברה מייצגת בבלעדיות מס' חברות בינלאומיות מובילות בתחומן – בניהן מעשנות ביתיות של המותג Bradley Smoker , תנורי טאבון לגינה של המותג BakerStone, מדורות גן של המותג Firepit - ומשווקת מוצריה ביותר מ-400 נקודות מכירה לרבות חנויות קמפינג ומחנאות, רשתות עשה זאת בעצמך, רשתות שיווק ועוד.
להלן פירוט והרחבה על המוצרים החדשים לרגל פסח, עצמאות ותקופת הקיץ:
סדרת גרילי הגז Revolution של המותג Coleman
בעלת מנגנון לכידת שומן חדשני, המנקז מעל 75% מהשומן ומונע צליית יתר או שריפה של הבשר
הגרילים, בעלי טכנולוגיית ה-Flare Free הבלעדית של ,Coleman מונעת התלקחות להבות בזכות רשתות הבישול הכפולות הכוללות תעלה בצורת V. הרשתות שעשויות מברזל יצוק המצופה פורצלן, מנקזות את השומן לתוך מיכל ניקוז המצוי בחזית הגריל. באופן זה, הבשר נצלה בצורה מאוזנת, ללא שריפה או נתחים בלתי מבושלים, תוך ניקוז מרבית השמן טרם הגעתו למבערים וגרימת התלקחויות ופיח. מנגנון חדשני זה מבטיח צלייה פשוטה, בטוחה ובריאה יותר של הבשר ומאפשר ניקיון קל ומהיר של הגריל.
יתרונות נוספים של גרילי הגז החדשים הם טכנולוגיית ה-INSTASTART שמבטיחה הצתה מהירה גם בתנאי מזג אוויר קשים ומכסה הגריל הכפול שמספק שליטה מלאה בטמפרטורה ויכולת צלייה אופטימלית. גרילי הגז הינם בעלי עוצמת חום גבוהה ביותר ופיזור אחיד.
חותמת האיכות של Coleman האמריקאית ניכרת גם בבחירה בנירוסטה ובאלומיניום יצוק המקנים לגריל עמידות מרבית, בתכנון המודולרי ובמגוון הרחב של האביזרים הנלווים.
גרילי הגז מסדרת Revolution מצוידים בשני מדפי צד ובכירת צד קרמית, המופעלת בטכנולוגיית אינפרה רד. כירת הצד, המותאמת לצלייה ולבישול, מאפשרת צלייה של מזון על רשת יצוקה בטמפרטורה גבוה מאד, כגון צריבת הבשר וסגירתו טרם צלייה ממושכת בטמפ' נמוכה יותר על הרשת המרכזית.
BakerStone - Original Pizza oven
תיבה מהפכנית להכנת פיצה על גבי הגריל המתאימה לשימוש ביתי של מרבית גרילי הגז והפחמים. התיבה בעלת מבנה פנימי היוצר זרימת אוויר ייחודית המסבה טמפרטורות של 230 מעלות צלזיוס ל- 400 מעלות ועשויה מאבן שמוט איכותית האוגרת חום.
תיבת האפייה קלה ופשוטה להפעלה ואין צורך בדלק או בחיבור לחשמל. מניחים אותה על הגריל, מחכים לטמפרטורה הרצויה ואפשר להתחיל. המנגנון הייחודי מאפשר גם לצלות בשר, דגים וירקות, לבשל מאכלי קדרה ולאפות לחם וקינוחים.
BakerSton מוצעת בשני דגמים שונים, המותאמים למרבית הגרילים הביתיים:
BakerStone Basic – מותאם לגרילים המופעלים באמצעות שני מבערים ומעלה.
BakerStone Original – מותאם לגרילים המופעלים באמצעות 3-4 מבערים ומעלה.
חברת 'ניין מוצרי צריכה' מעניקה שנת אחריות ושירות על שני הדגמים.
הדור החדש בתחום המעשנות: Bradley Smoker
המעשנה הדיגיטלית של Bradley Smoker מעניקה תוצאות אופטימליות, ללא מאמץ
מעשנה דיגיטלית מקצועית לשימוש ביתי. המתקן המתקדם מאפשר לעשן מזון חם וקר, ללא צורך בידע מוקדם ומספק תוצאות אופטימליות ואחידות. מנגנון העישון הדיגיטלי החכם והידידותי מעניק שליטה מלאה בתהליך בלחיצת כפתור, החל ממשך העישון וגובה הטמפרטורה ועד לכמות העשן.
המעשנה מצוידת במערכת הזנה אוטומטית שלתוכה טוענים את דיסקיות העץ של Bradley, המוצעות ב-12 ניחוחות שונים המעניקים למזון את טעם העישון המיוחד. גוף המעשנה עשוי מפלדת אל-חלד המספקת בידוד מלא, המעניק תוצאות טובות יותר ומונע נזק סביבתי. בנוסף, קיים איטום מגנטי שמאפשר ניקוי קל ופשוט.
עבור חובבי העישון הקר פיתחה Bradley Smoker מתאם מיוחד, אשר מתחבר בקלות למעשנה ומאפשר לעשן ירקות, דגים ומגוון מזונות נוספים. בנוסף, ניתן לרכוש מחולל עשן מקצועי אשר הופך כמעט כל תיבת עץ או חלל קטן למעשנה מקצועית, בקלות.
לבשל בחוץ בסטייל: מטבחי חוץ מודולריים - Coleman Premium
מטבחי חוץ מודולריים לגינה הביתית. מדובר במטבחי חוץ מעוצבים הכוללים כירת צד, משטח צלייה ענק, ארונות עם מדפים לאביזרים וכלי הבישול, טריקה שקטה לכל המגירות והמדפים, תאורה ייעודית בתוך חלל הגריל וכדומה.
כל יחידות הגריל עשויות נירוסטה 304 האיכותית והעמידה ביותר לתנאי חוץ.
היחידה המרכזית במטבחים הינה יחידת גריל הגז העוצמתיית של "קולמן", המוצעת בדגם של 4 מבערים יצוקים עם כירת צד ומבער אינפרה אדום אחורי או 6 מבערים יצוקים עם כירת צד ומבער אינפרה אדום אחורי.
יחידות מודלריות נוספות שניתן להתקין במטבחי החוץ הם יחידת מקרר ויחידת כיור.
מקרר חיצוני על גלגלים לשינוע נוח. המקרר כולל שלושה מדפים פנימיים הניתנים להתאמה, אפשרות לנעילה עם מפתח (בטיחותי בפני ילדים), משטח עבודה משיש ובעל תאורה פנימית.
יחידת הכיור הינה עמדת מטבח חיצוני העשויה נירוסטה איכותית על גלגלים לשינוע נוח. כוללת משטח עבודה משיש לצד הגריל, כיור עם ברז נשלף מעוצב והכנה לחיבור לצנרת. כמו כן, בעמדה שטח אחסון בעל ארבעה מדפים לאחסון נוח מצד אחד ובצד השני פח אשפה.
את כל המוצרים המפורטים לעיל ניתן להשיג בחנויות המתמחות ברחבי הארץ
הידעתם?
67% מהישראלים נוהגים לעשות "על האש" בבית לפחות פעם ב-3 חודשים, שליש מתוכם משתמשים בגרילי גז
והנתחים האהובים על הישראלים הם סטייקים ופרגיות
כך עולה מסקר מיוחד שבוצע על ידי המותג 'קולמן' לקראת יום העצמאות
67% מהישראלים נוהגים לעשות "על האש" בבית לפחות פעם בשלושה חודשים, שליש מתוכם משתמשים בגרילי גז. כך עולה מסקר מייצג שקיימה חברת ניין מוצרי צריכה, יבואנית המותג Coleman, באמצעות מכון הסקרים "רושינק", שבדק את העדפות הישראלים בנושא על האש בבית לקראת יום העצמאות.
תושבי הצפון מנפנפים יותר מכל אזור אחר בארץ - 37% מתוכם ציינו שהם נוהגים לעשות על האש בביתם לפחות פעם-פעמיים בחודש, אצל תושבי תל אביב והמרכז אחוז המנגליסטים עומד על 25%, בדרום – 19%, בירושלים – 16% ואילו תושבי יהודה והשומרון רק 10%.
לפי ממצאי הסקר עולה כי סוג המנגל שבו משתמשים הישראלים משתנה בהתאם לאזור המגורים ורמת ההשכלה. 47% מתושבי המרכז משתמשים בגרילי גז, לעומת 30% בצפון ו- 24% מאזור הדרום. ממצא זה נכון גם לבעלי השכלה אקדמאית ש- 43% מתוכם משתמשים בגריל גז, לעומת 27% בלבד בקרב לא אקדמאיים.
שני סוגי הבשר האהובים ביותר על הישראלים הם סטייקים (33%) ופרגיות (33%). שאר הנשאלים ציינו שהם מעדיפים צלעות (8%), קבב (8%), המבורגר (4%) ורק 2% בלבד ציינו שאוהבים נקניקיות. עוד נמצא כי סטייק מועדף יותר בקרב גברים מאשר בקרב נשים.
הישראלים אוהבים לנפנף ולארח. על פי ממצאי הסקר נמצא כי שניים מכל שלושה טוענים שהסיבה העיקרית לעשיית 'על האש' היא למשפחה ולחברים יחד (62%), 29% בארוחות משפחתיות בלבד ואילו 9% ימנגלו לחברים בלבד.
*הסקר נערך בקרב מדגם אינטרנטי מייצג של 641 מרואיינים מעל גיל 18 מהאוכלוסייה היהודית, דוברי עברית.