צילומים: קשת זאבי
גדלתי בשכונה דרום תל אביבית שרוב אוכלוסייתה היא בוכרית.
כשבגרתי החלטתי להשאר בשכונה ולגדל בה את ילדי.
מלבד זה שאני אוהבת את השכונה ואת רוב האוכלוסייה, אני מתה על האוכל הבוכרי ולשמחתי יש לי כמה שכנים שמחבבים אותי ולפעמים דופקים אצלי בדלת עם צלחת עמוסת אושפלו או גוז'גוז'ה.
כשהייתי ילדה הייתי אוכלת מדי פעם אוכל בוכרי מאחר וסבתי הפרסייה שלטה יותר במטבח הבוכרי מאשר בפרסי והיתה מכינה אושפלו ובחש מעולים (על גזייה, מה שהיה משווה לאוכל ניחוח וטעם שאי אפשר למצוא באוכל המבושל על הגז) ובנוסף, כשהייתי מבקרת אצל חברותי הבוכריות תמיד היו סירים של מאכלים טובים על הגז ובפתיחות של דרום תל אביב ושל העדה הבוכרית - תמיד תצאו שבעים מבית בוכרי בו התארחתם.
אז ברור שכשהציעו לי לסקר מסעדה בוכרית מיד הסכמתי. הרי זה האוכל האהוב עלי!
נכנסנו לרכב ונסענו לאשקלון. הנסיעה בהחלט השתלמה!
הגענו למסעדה קטנה אך מאוד חמימה בה סעדו מספר משפחות. האוירה היתה מאוד משפחתית והריחות היו נהדרים.
הוגשו לשולחננו מגוון מאכלים בוכריים נהדרים והרי הם לפניכם:
צלחת ובה מגוון כיסוני בצק בוכריים, כל אחד עשוי בשיטה שונה מזה שלצידו:
סמסה
בצק אפוי ממולא בשר ובצל חתוכים לקוביות.
מגיע גם בצורת משולש וגם בצורת מלבן.
בצק אפוי ממולא בשר ובצל חתוכים לקוביות.
מגיע גם בצורת משולש וגם בצורת מלבן.
בילישי
בצק שמרים מטוגן, ממולא בשר טחון עם בצל.
הבצק מזכיר מאוד את הבצק של הפריקסה הטוניסאי או סופגניית חנוכה.
בצק שמרים מטוגן, ממולא בשר טחון עם בצל.
הבצק מזכיר מאוד את הבצק של הפריקסה הטוניסאי או סופגניית חנוכה.
פירוג’קי
בצק שמרים מטוגן, זהה לבילשי, כשההבדל הינו שהפירוג'קי ממולא בתפו”א.
מאנטו
אחת מגולות הכותרת של המטבח הבוכריי- בצק עדין ממולא בבשר ובצל, עשוי בשיטת אידוי.
לצידו של המאנטו צלוחית עם רסק עגבנייה טרייה מגורדת.
מדובר במנה שהיא פשוט גן עדן!
את המנטו אוכלים בביס אחד- מהצלחת הכל הישר לפה!
אם תתנו ביס- כל הנוזלים יצאו החוצה וחבל.
המנטו ממלא את הפה והתחושה היא של התפוצצות בלון טעמים. כמה טעים!
בצק שמרים מטוגן, זהה לבילשי, כשההבדל הינו שהפירוג'קי ממולא בתפו”א.
מאנטו
אחת מגולות הכותרת של המטבח הבוכריי- בצק עדין ממולא בבשר ובצל, עשוי בשיטת אידוי.
לצידו של המאנטו צלוחית עם רסק עגבנייה טרייה מגורדת.
מדובר במנה שהיא פשוט גן עדן!
את המנטו אוכלים בביס אחד- מהצלחת הכל הישר לפה!
אם תתנו ביס- כל הנוזלים יצאו החוצה וחבל.
המנטו ממלא את הפה והתחושה היא של התפוצצות בלון טעמים. כמה טעים!
לצד כל המעדנים האלו מוגשים סלטים ביתיים טובים
וגמו בכל מסעדה בוכרית, גם בבית האוכל הבוכרי תוכלו למצוא מגוון בשרים רחב על האש: בקר, כבש, פרגיות, קבב, אנטריקוט ועוד...
כולם עשויים יוצא מן הכלל ומוגשים עם צ'יפס טעים ובצל חתוך דק דק.
במסעדה ניתן למצוא עוד מאכלים בוכריים אוטנטיים כגון הבחש והאושפלו.
אנחנו כבר היינו מלאים מדי בשביל לטעום מהם אך מהשולחנות שליד שמעתי שנהנו מאוד מהם.
לסיום, קינחנו בתה בוכרי מסורתי המוגש כשלצידו קוביות סוכר מתוקות.
בית האוכל הבוכרי
הכרם 17
אשקלון
08-6722880