שבוע רביעי לחופשה- לאן יוצאים ומה אוכלים?


הפסטיבל הבינלאומי לתיאטרון בובות 2015
החופש הגדול הוא הזמן המתאים ביותר לפסטיבל הבינלאומי לתיאטרון בובות.
השנה מתקיים הפסטיבל בין התאריכים 9-13/8 בירושלים ובמסגרתו תופיע, לראשונה בארץ, ההצגה עטורת הפרסים "אמן האשליות" של Drak Theater מהרפובליקה הצ'כית.

מדובר באירוע החשוב ביותר בישראל בתחומו ובעל מוניטין בינלאומי.
הפסטיבל מהווה הזדמנות לילדים ומבוגרים להיחשף למגוון רחב של מיטב מופעי תיאטרון הבובות מישראל ומכל רחבי העולם, תוך הקפדה על היצע מגוון, איכותי ועדכני.

את הצגות הפסטיבל תוכלו לראות בבית שמואל, אשר נמצא ברח' אליהו שמאע 6, בירושלים.
קצת על ההצגה: 
"אמן האשליות" מאפשרת לנו להכנס לעולמו המופלא של ז'ורז מלייס - קוסם, במאי, ממציאן של אפקטים מיוחדים, אמן האשליות של תחילת המאה ה-20. כאשר מלאך המוות דופק על דלתו, יוצא מלייס למסע מסחרר של קסמים, אשליות וטריקים הלקוחים מסרטיו, במטרה לזכות בחיי נצח!





לפרטים נוספים


והשבוע ישן אצל עידו חבר. לא התחשק לי להתאמץ מדי עם ארוחת הצהריים של היום למחרת אבבל לא רציתי שהחבר יצא מאצלנו בתחושה שארוחת הצהריים היא לא רצינית בבית שלנו.

אז הפשרתי שוקי עוף, משחתי אותם בתערובת של כמון, פפריקה ושמן זית והכנסתי לתנור לשעתיים- שעה וחצי מכוסה בנייר כסף על חום מלמעלה ומלמטה וחצי שעה נוספת ללא נייר הכסף בתכנית גריל.

לצד העוף הכנתי במהירות קוסקוס, חתכתי קצת ירקות טריים ויצאה יופי של ארוחה!


הקוסקוס המהיר הוא קוסקוס מבית מאסטר שף.

בסדרת הקוסקוס החדשה של מאסטר שף  3 סוגי קוסקוס, כולם בגודל בינוני:
קוסקוס מחיטת סולת
קוסקוס מחיטה מלאה
קוסקוס אסלי מחיטת דורום, כמיטב המסורת המרוקאית

סדרת הקוסקוס אינה מכילה חומרים משמרים או צבעי מאכל, כך תוך שש דקות ניתן לאכול בתיאבון קוסקוס ביתי אמיתי.
הסדרה החדשה מצטרפת לשאר מוצרי מאסטר שף שמשדרגים כל מנה: קרוטונים למרק ולסלט, פירורי לחם, קמח, שבבי בצל וסדרת תוספות לסלט.





מתכון לקוסקוס אסלי
הקוסקוס הוא מאכל פשוט אך עם זאת חגיגי, סביבו כל המשפחה מתלכדת. ככזה הוא מתאים גם לשולחן החג, העמוס כל טוב. האפשרויות הן רבות: קוסקוס מתוק, סלטים עם קוסקוס, מרקים עשירים וכמובן קוסקוס אסלי:
באדיבות ריקי סוויסה- עבור "מאסטר שף"

מצרכים:
1 שקית קוסקוס דורום
כוס חומוס מושרה
2 בצלים
1/3 חבילה כוסברה
2 גזרים
2 כפות שמן
2 קישואים
כף מרק עוף/ ציר עוף
1 סלרי
1/2 כפית כורכום
250 גרם דלעת
מלח, פלפל
1 תפו"א


אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בסיר עמוק עד להזהבה, מוסיפים את שאר המצרכים פרט לקוסקוס וממשיכים לטגן- תוך כדי ערבוב, עד להזהבה ומעט התרככות של הירקות. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות. נותנים למים לרתוח ומוסיפים ציר עוף או כף אבקת מרק עוף. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים כשעה. יוצקים על הקוסקוס שהוכן לפי הוראות ההכנה על השקית.



בתיאבון והמשך חופשה נעימה!