כתב וצילם: אסף ארז
נתחיל מהסוף- חזרנו למסעדה פעמיים נוספות בתוך שבוע!
ועכשיו לסיקור:
בת לוויתי, נורית, ואני חזרנו בשישי אחר הצהריים לאכול וזה לאחר שבשלישי היינו במסעדה וטעמנו את כול המנות. מנה אחת צדה אותי- פירה עם בטטה ושלל ירקות ואת נורית מרק טופו חריף עשיר בירק ופחמימות. וכמובן שלא יכולנו ללא הטורטיונים (טורטיה חתוכה לפרוסות) במילוי עשיר בירקות.
המסעדה ממוקמת בדרום תל אביב, באחד הרחובות הכי שוקקים במשך היום ולקראת ערב המאזן מתהפך, השקט משתלט, חנייה בשפע.
כשנכנסים מתחילים להתחבר לאווירת המזון והשתייה דרך הבר והשולחנות (מעץ) שכבר הם מרמזים ומעידים על אופי המקום- על טהרת הטבעוניות, בעלי חיים אפשר למצוא כאן בצורתם השלמה לא על גבי צלחת. טבעוניים מתאהבים, צמחוניים מתחברים וכול השאר מתנחמים.
אווירה טובה מאוד, משקאות בריאים בשלל טעמים וצבעים: אדום על בסיס סלק, כתום על בסיס גזר, ירוק על בסיס סלרי, פשוט נפלאים.
המנות עשירות בירקות וערבות לחיך, התחושה נעימה גם בזמן האכילה, גם אחר כך וגם ביום שלמחרת- נטול כול תופעת לוואי, מזון טבעוני נקי וטעים.
התפריט החדש מכיל מנות ראשונות כמו טורטיונים (טורטיה חתוכה) במילוי ירקות שונים ו-"גבינה" טבעונית. כרובית אפוייה, פטריות אפויות ועוד...
תפריט הסלטים עשיר מאוד כראוי לתזונה טבעונית וכול אחד יכול למצוא בחלק זה של הארוחה סלט כלשהו לאכול באהבה.
המנות העיקריות הן נפלאות ועשירות בשלל צורות, צבעים וטעמים ובשלל ירקות. זכורה לי במיוחד המנה "הכתומה" פירה עם בטטה, בצל, עשבי טיבול ועוד...
למסעדה בר עשיר ואפשר לצד המנות ליהנות ממנת אלכוהול כמו בכול בר אחר...
מסכם את הביקור/בילוי כנעים, מהנה, ערב לחיך, מתאים לטבעוניים וצמחוניים וגם אוהבי מזון טבעי באשר הם.
ניתן גם לרכוש ממוצרי המסעדה למי שמעוניין.
יש שירות משלוחים
וקייטרינג, כמובן, על טהרת הטבעוניות...
רקע על המסעדה:
אחד התוצרים שהולידה המחאה החברתית היא מסעדת הבר-קיימא. מחירים שווים לכל כיס, אווירה משפחתית ואידיאולוגיה, הופכים את הטבעונות לחוויה.
בשלהי קיץ 2011, קבוצה של פעילי מחאת האוהלים חיפשה אלטרנטיבה לשיטה הכלכלית והפוליטית הקיימת. כך נולדה המחשבה להקים פאב-מסעדה קואופרטיבי. במהלך סתיו-חורף 2012 שכרה אותה קבוצה בניין ברחוב המשביר 22 בתל אביב, וב-5 ביולי 2012 נפתח הבר קיימא.
הגרעין המייסד וחבריו רואה כערך עליון את העלאת המודעות החברתית והסביבתית, על כן, קירות המסעדה מעוטרים במיזמי אומנות חברתית וסביבתית, הקומות העליונות מיועדות לקיום סדנאות, קומת הגג הירוק בו עושים קומפוסט מהזבל האורגני לגידול יבולים לשימוש חוזר במטבח.
במסעדה לא תמצאו מים מינרליים או קוקה קולה אבל כן תוכלו להנות מאוכל טבעוני מעשה ידי המקום, החל מההמבורגר, השווארמה ועד לרמת הקטשופ ובמחירים נוחים לכל אדם ומשפחה. כמעט כל הריהוט בבר נבנה ע"י חברי הקואופרטיב, ומעץ בשימוש חוזר. רווחי המקום ילכו ישירות לקהילה, בהתאם להחלטות החברים.
הבר קיימא מהווה אלטרנטיבה בכל אספקט כמעט של הפעילות בו:
באוכל - המקום טבעוני ב-100%, עם תפריט עשיר ובריא ושווה לכל כיס. המסעדה משלבת תבשילים ביתיים המיוצרים כולם במקום מהשווארמה, העמבורגר טבעוניים ועד הקטשופ והמיונז. החוויה היא משפחתית ומזמינה שכן העובדים הם גם הבעלים.
בתוכן – המקום מהווה בית לאמנים והופעות. מעל לקומת המסעדה פועל "מקום לשבט", מרכז סדנאות ומידע שמהווה בית לעשייה חברתית, מחאתית ותרבותית (וגם הרצאות לקבוצות). בקומת הגג של הבניין ממוקם "גג ירוק", בו עושים קומפוסט מהזבל האורגני שיוצא מהמטבח, ומגדלים יבולים שחוזרים לשימוש המטבח.
בכלכלה - הבר קיימא הייתה המסעדה הראשונה בישראל שקיבלה ביטקוין כאמצעי תשלום. בנוסף, בבר קיימא משתמשים במטבע הקהילתי "שפע" של קהילת אושר. רווחי הבר קיימא מופנים ישירות לטובת הקהילה, בהתאם להחלטות החברים.
בקבלת ההחלטות - הבר קיימא מנוהל בצורה דמוקרטית, בשאיפה למקסימום שקיפות ושיתוף של מעל ל-400 החברים במידע הרלוונטי ובקבלת ההחלטות. לצד צוות הניהול המקצועי של המסעדה והמטבח פועלת מזכירות האגודה, שמורכבת מחמישה חברים שנבחרו על ידי כלל חברי האגודה באספה הכללית ונציגת עובדים.
הבר קיימא
רחוב המשביר 22, תל אביב