Salt N' Easy מבית מלח הארץ

 


כל מי שעשה דיאטה בחייו מכיר את המתכון להכנת עוף בתנור באופן הכי דיאטתי שיש-
מצפים תבנית בנייר כסף מכינים הגבהה לעוף בעזרת "במה" מנייר כסף ומניחים את העוף עליה.
מפזרים מסביב מלח גס ומכניסים לתנור.


המלח הגס סופח את כל השומן, יוצר קראסט בחלק החיצוני של העוף וכולא נוזלים בפנים העוף.
התוצאה- טעימה ודיאטתית!




עכשיו אפשר לשדרג את העוף (וגם דגים וירקות) בעזרת מלחים בטעמים שונים:

חברת "מלח הארץ" מצטרפת לטרנד הבישול הביתי ומשיקה את Salt N' Easy - סדרת מוצרים חדשה ומקורית המיועדת לשימוש בשיטת הצלייה במלח.

מוצרי Salt-N-Easy הינם מוצרי cooking aid מהפכניים המיועדים לצלייה במלח ומאפשרים הכנת מנות עסיסיות של עוף, דגים וירקות בקלות ובמהירות, ובתוצאה טעימה ומפתיעה – ברמת מאסטר שף.
סדרת מוצרי Salt-N-Easy מבוססת על מלח-ים טבעי בשילוב תבלינים ועשבי תיבול -  100% טבעי.  הסדרה כוללת מגוון של טעמים בארבעה סגנונות שונים:

Salt N' Easy מרקש: מכיל מלח ים גס, סלרי, תימין, קימל, קינמון ואגוז מוסקט – בטעמים עדינים מהמטבח הצפון אפריקאי.
Salt N' Easy דרך המשי: מכיל מלח ים גס, כורכום, חרדל, ג'ינג'ר, רוזמרין, אורגנו ועשבי תיבול המהווים מפגש טעמים בין מזרח למערב.
Salt N' Easy ים תיכוני: מכיל מלח ים גס, עשבי תיבול, תימין, טרגון, כוסברה, קצח - בטעם ובארומה ים תיכוניים.
Salt N' Easy טוסקנה: מכיל מלח ים גס, פלפל אדום, תה ירוק, קליפות הדרים, בזיליקום, סלרי, שום, רוזמרין, אורגנו ומרווה – המעניקים את הטעם האיטלקי המושלם.




מהי צלייה במלח?
צלייה במלח היא שיטה פשוטה, קלה ומהירה המנצלת את הולכת החום הייחודית של המלח ומעניקה מרקם רך ועסיסי וטעם נפלא, ללא צורך בהוספת שמן. המלח, בשל היותו מוביל חום מצוין, הופך בתהליך הצלייה למעין מצבר שצובר ומשדר חום מהצדדים, מאזן את הנוזלים שבעוף כך שלא יתייבש. הנוזלים לא בורחים, והעוף יוצא עסיסי וטעים במיוחד. בשיטה זו המליחות לא תחדור  לעוף או לדג, המלח ייחרך מעט והתוצאות – מעולות.



מחיר והיכן ניתן להשיג
את המוצרים בסדרת Salt-N-Easy החדשה, כמו גם את כל מוצרי "מלח הארץ", ניתן להשיג ברשתות השיווק, בחנויות השוק הפרטי ובחנויות המובחרות למזון במחיר מומלץ לצרכן של כ- 14.90 ש"ח מוצרי Salt-N-Easy ארוזים בשקית המכילה 600 גרם.
המוצרים מיוצרים, מעורבבים ונארזים תחת הסטנדרטים הגבוהים והבלתי מתפשרים של "מלח הארץ" והם בעלי כשרות בהשגחת הבד"ץ העדה החרדית.


מתכונים

עוף שלם ב- "SALT N' EAZY"  ים תיכוני

החומרים:
1 עוף שלם במשקל 2 קילו
1 שקית SALT N' EAZY"" ים תיכוני

אופן ההכנה:
1.      מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2.      מניחים את העוף במרכז תבנית אפייה.
3.      מפזרים את כל תוכן שקית SALT N' EAZY"" ים תיכוני סביב העוף באופן אחיד.
4.      זורים מעט מהתערובת על העוף.
5.      מכניסים לתנור וצולים עד להשחמה 60-80 דקות.
6.      מגישים חם.




 
כרעיים של עוף ב- "SALT N' EAZY"  מרקש

החומרים:
6 יחידות כרעי עוף
1 שקית SALT N' EAZY"" מרקש

אופן ההכנה:
1.      מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2.      מניחים את הכרעיים במרכז תבנית אפייה.
3.      מפזרים את כל תוכן שקית SALT N' EAZY"" מרקש מסביב באופן אחיד.
4.      לוקחים מעט מהתערובת וזורים מעל הכרעיים.
5.      מכניסים את הכרעיים לתנור וצולים למשך כ- 40 דקות עד להשחמה.
6.      מגישים חם.

שוקיים של עוף ב- "SALT N' EAZY"  טוסקנה

החומרים:
12 יחידות שוקי עוף
1 שקית SALT N' EAZY"" טוסקנה

אופן ההכנה:
1.      מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2.      מניחים את השוקיים במרכז תבנית אפייה.
3.      מפזרים את כל תוכן שקית SALT N' EAZY"" טוסקנה סביב השוקיים באופן אחיד.
4.      לוקחים מעט מהתערובת  וזורים מעל השוקיים.
5.      מכניסים לתנור וצולים למשך 30-40 דקות עד להשחמה.
6.      מגישים חם.


דניס שלם ב- "SALT N' EAZY"  טוסקנה

החומרים:
2-4 יחידות דג דניס שלם (הקטנים תמיד יותר טעימים)
1 שקית SALT N' EAZY"" טוסקנה

אופן ההכנה:
1.      מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2.      בתבנית אפייה, מפזרים בשכבה אחידה את כל תכולתה של שקית SALT N' EAZY טוסקנה.
3.      חורצים פסים אלכסוניים בצד אחד של הדג במרווחים של כ-2 ס"מ.
4.      מניחים את הדגים על גבי המלח כאשר הצד עם החריצים פונה כלפי מעלה.
5.      מפזרים מעט מהמלח על הדג ומזלפים שמן זית מעל.
6.      מכניסים את הדגים לתנור וצולים למשך 15-20 דקות, עד שבשרו של הדג נפרד בקלות מהאדרה כאשר
         בודקים אותו עם סכין.
7.      מגישים חם.




בטטות צלויות בשלמותן ב- "SALT N' EAZY"  מרקש

מתכון ל-6 מנות
זמן הכנה: 60 דקות
חומרים:
6 בטטות שלמות גדולות ושטופות
1 שקית SALT N' EAZY""  מרקש
מעט שמן זית

אופן הכנה :
1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
2. יוצרים חריצים בעזרת סכין חדה מאוד בקליפת הבטטה בצורת משבצות של 3 ס"מ על 3 ס"מ.
3. בתבנית אפייה, מפזרים בשכבה אחידה את כל תכולתה של שקית SALT N' EAZY מרקש.
4. מניחים את הבטטות על המלח כאשר הצד המחורץ של הבטטות פונה כלפי מעלה.
5. מפזרים מעט שמן זית על הבטטות, לוקחים מעט מן המלח שבתבנית  ומפזרים בעדינות על הבטטות.
6. מעביר לאפייה בתנור למשך 45 דקות עד להזהבת הירקות.
7. מגישים חם. מומלץ לחצות את הבטטות לאורכן ולזלף מעט טחינה גולמית או יוגורט משובח ומלח.



אנטיפסטי ירקות ב- "SALT N' EAZY"  טוסקנה

מתכון ל-4 מנות
זמן הכנה: 35 דקות
חומרים:
1 חציל חצוי לאורכו
3 קישואים או זוקיני חצויים לאורכם
3 בצלים חצויים לרוחבם
2 פלפלים חצויים לאורכם, נקיים מזרעים
1 שקית SALT N' EAZY""   טוסקנה
מעט שמן זית

אופן הכנה :
1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
2. בתבנית אפייה, מפזרים בשכבה אחידה את כל תכולתה של שקית SALT N' EAZY טוסקנה
3. מניחים את כל הירקות על גבי המלח כשצד קליפתם פונה מטה.
4. מזלפים מעט שמן זית מעל הירקות, לוקחים מעט מהמלח שבתבנית ומפזרים אותו בעדינות מעל הירקות.
5. מעבירים לצלייה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך כ- 25 דקות עד להזהבת הירקות.
6. מצננים מעט ומגישים בזילוף עדין של שמן זית איכותי וכמה טיפות מיץ לימון.

פרחי כרובית ב- "SALT N' EAZY"  דרך המשי

החומרים:
2 ראשי כרובית מופרדים לפרחים בגודל בינוני
1 שקית SALT N' EAZY"" דרך המשי

אופן ההכנה:
1.      מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
2.      בתבנית אפייה, מפזרים בשכבה אחידה את כל תכולתה של שקית SALT N' EAZY דרך המשי.
3.      מניחים את פרחי הכרובית על התערובת ומקפידים שרק תחתיתם נוגעת במלח.
4.      מזלפים/מברישים מעט שמן זית על הכרובית.
5.      מכניסים את הכרובית לתנור וצולים למשך כשעה.
6.      מגישים חם או קר.




אודות "מלח הארץ":
"מלח הארץ",  הינה יצרנית המלח בארץ ישראל מאז 1922. המלח המשובח של ארץ ישראל,  מופק בתהליך טבעי ממימיו הצלולים של הים האדום, מניב מלח ים נפלא, טבעי וטהור. מותג "מלח הארץ" מוביל את מהלך מיתוג עולם המלח בישראל ומציע מגוון רחב של מלחים בטעמים במרקמים ולשימושים שונים, אותם ניתן להשיג ברשתות השיווק.