יום שני ללא בשר עם מוצרי ויטה





במסגרת "יום שני ללא בשר" הוזמנתי לסדנת בישול מטעם ויטה פרי הגליל.

הסדנא התקיימה בבית הספר לבישול דן גורמה בת"א ורוב חומרי המנות היו מתוצרת ויטה פרי הגליל:
ירקות קפואים, שימורים ותרכיזים שונים.




למדתי שגם המותגים: קפולסקי, יקבי בנימינה, vittel, perrier, סלטי יד המלך וטל טרי שייכים לתשלובת ויטה פרי הגליל.
שוב הוכיחו לי ניתן להכין ארוחה מלאה ++ וטעימה מאוד ללא בשר.

מה הכנו?
  • טמלה תירס ובטטה
  • פלפל ממולא בגבינת עיזים ברוטב שעועית
  • ריזוטו עגבניות
  • פיצות עשירות
  • מרק חומוס ועגבניות איטלקי
  • פולנטה עם ביצה עלומה וכמהין
  • פוקצ'ה גרעינים
  • ריגטוני אל פורנו עם ברוקולי
  • קיש כרובית וגבינה כחולה
  • צ'יפס בתיבול מלח, קליפת לימון ורוזמרין
מצורפים מתכוני המנות האהובות עלי:

פולנטה עם ביצה עלומה וכמהין
 
חומרים ל-5 מנות



מרכיבים:
1 חבילת גרעיני תירס קפוא של ויטה פרי הגליל
2 כוסות חלב
2 כוסות שמנת מתוקה
כמהין פרוס או שמן כמהין (אם אין לכם אל תשתגעו, תכינו בלי)
5 ביצים
מעט חומץ לבן 3%


ההכנה:
שמים בסיר את התירס עם החלב והשמנת (הנוזלים אמורים לכסות את התירס).
מבשלים מכוסה על אש נמוכה מאוד כחצי שעה, תוך כדי ערבוב . אם התירס נדבק לתחתית יש להוסיף מעט שמנת.
לאחר הבישול מרסקים את התירס  בבלנדר מוט כ-5 דקות.
מעבירים את התירס הטחון דרך מסננת דקה בעזרת כף או לקקן.
מתבלים במלח ופלפל ויוצקים לקערות הגשה.

מעל הפולנטה  ניתן להוסיף : פטריות מתובלות, גבינת עזים, כמהין, מלח אטלנטי וביצה עלומה.




פיצה עם ארטישוק ומוצרלה
5 מנות

רכיבים:
1 כוס רוטב לפיצה של ויטה פרי הגליל
חצי חבילת ארטישוק קפוא של ויטה פרי הגליל
כוס בייבי מוצרלה
חצי כוס זיתים שחורים
מעט שמן כמהין (לא חובה)
כוס מוצרלה מגורדת
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
בצק לפיצה

 

ההכנה:
מתבלים את תחתיות הארטישוק במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית.
צולים בתנור חם עשר דקות להזהבה.
מגלענים את היתים.
מותחים בצק על נייר אפייה
מורחים רוטב לפיצה על הבצק
מסדרים על הבצק את כל המרכיבים: ארטישוק, זיתים, בייבי מוצרלה, מוצרלה.
אפשרי לשבור ביצה מעל הכל.
אופים בתנור.
מזלפים מעט שמן כמהין לפני ההגשה




צ'יפס עם מלח, גרידת לימון ורוזמרין

רכיבים:
1 חבילת צ'יפס דקים של ויטה פרי הגליל
מלח אטלנטי
גרידת לימון
רוזמרין טרי קצוץ
פלפל שחור גרוס
שמן



 

ההכנה:
מערבבים את המלח והפלפל  עם גרידת הלימון והרוזמרין וגורסים בעזרת עלי ומכתש או עם כל כלי קשה אחר.
מטגנים את הצ'יפס בשמן רותח
מוציאים את הצ'יפס מהשמן ומערבבים אותו בקערה יחד עם תערובת התבלינים.
מגישים מיד.






עוד תמונות של המנות היפות שכולן, ללא יוצא מן הכלל, הוכנו בעזרת רכיבים של תשלובת ויטה:

מרק חומוס ועגבניות:



ריזוטו עגבניות:



טמלה תירס ובטטה:




ריגטוני אל פורנו (די נו, לא יפה...):



קיש כרובית ואספרגוס עם גבינה כחולה:


 

אתר ויטה למוצרים ישראלים איכותיים.