מוצרי קנור לבישול מהיר וטעים



 

בשבוע שעבר הגעתי למפגש בלוגרים בו למדנו קצת מהסודות של השפית עינב גפן, השפית הראשית של יוניליוור צפון אמריקה, שהדגימה לנו בישול עם מוצרי קנור.



בסדנא קיבלנו טיפים לבישול משובח, שעושים את החיים קלים לכל אחד במטבח.

כל המנות בושלו בעזרת מוצרי קנור.

את התיבוליות אני מכירה מבישולים בבית- אני לא מוותרת עליהן ותמיד יש תיבוליות בטעמים שונים במקפיא, לכל מקרה ולכל סוג מזון בו אני זקוקה פתאום לירק שאין לי בבית.

במהלך הסדנא הכרתי את הצירים של קנור ונוכחתי לדעת שהם אכן מקצרים את זמן הבישול ולא פוגעים באיכות הטעמים (במקום לעמוד ולהכין ציר בקר/עוף/ירקות ניתן להוסיף ציר מוכן) .

מאוד אהבתי את ציר הבקר ואני ממליצה עליו מאוד!

רות פוזדריקה המקסימה עמדה לאורך כל הסדנא לצד השפית עינב ועל כך מגיעה לה תודה אישית ממני- אין לי ספק שהאוכל היה טוב יותר בזכות ידי הזהב שלה!



ממגוון התבשילים שהוגשו לנו אני בוחרת את השניים האהובים עלי ומגישה לכם את המתכון. אני בטוחה שתהנו מהם לפחות כמוני.

מרק עגבניות ולחם טוסקני   
באדיבות השפית עינב גפן ל 'קנור'

צילום: שוקה כהן
חומרים (6-8 מנות) :

רבע כוס שמן זית
בצל גדול קצוץ בינוני
קומץ של שבבי פלפל אדום
שלוש שיני שום קצוצות דק
רבע כוס יין לבן
1 ק"ג עגבניות בשלות קצוצות או עגבניות שלמות קלופות משומרות מסוננות וקצוצות
שתיים וחצי כוסות ציר עוף של קנור
10 עלי בזיליקום טריים קצוצים לרצועות דקות או קובייה אחת של תיבוליות בזיליקום קנור – מספר עלים נוספים ישמשו כקישוט
מלח על פי הצורך
300 גרם לחם ג'בטה איטלקי בן יומיים חתוך לקוביות גדולות
שמן זית כתית מעולה לזילוף בסיום

אופן ההכנה:

1. בסיר מרק 3 ליטר מחממים שמן זית על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים למשך שתי דקות עד לקבלת צבע שקוף. מוסיפים את הפלפל האדום והשום וממשיכים לאדות עוד דקה.
2. מוסיפים את העגבניות והיין ומבשלים עוד חמש דקות עד שהן מתרככות. מוסיפים את ציר העוף והבזיליקום ומתבלים עם מלח על פי הצורך. במידה ומשתמשים בתיבוליות ייתכן ולא יהיה צורך במלח.
3. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך עשרים דקות. מוסיפים את קוביות הלחם ומבשלים 3-5 דקות נוספות עד  שהלחם מתרכך ומתחיל להתפורר.
4. להגיש בקערה ולסיים בטפטוף שמן זית ולהגיש עם עלה  בזיליקום לקישוט.




תמרים וכדורי בשר טלה
באדיבות השפית עינב גפן ל 'קנור'

צילום: שוקה כהן
חומרים (4-6 מנות) :

500 גר' בשר טלה טחון
2 תיבוליות בטעם הודי
כפית מלח
20 תמרים (מג'הול) ללא גלעינים
שתי כפות שמן זית
בצל קטן אחד מקולף וחתוך לרצועות
שתי שיני שום גדולות כתושות
רבע כוס חומץ בלסמי
שתי כוסות ציר בקר של קנור מוכן (כף שטוחה של ציר בקר בשתי כוסות מים רותחים)
טימין טרי
כוסברה טרייה
נענע טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מניחים את הבשר הטחון בקערה. מפוררים את התיבוליות לתוך הבשר (דק ככל שניתן) ומתבלים בעוד מעט מלחץ מערבבים היטב.
2. ממלאים את התמרים בבשר. מכמות הבשר שנשארת לאחר מילוי התמרים מעצבים כדורים בגודל כדור גולף.
3. מחממים סיר שטוח על להבה בינונית-גבוהה.
מוסיפים פנימה את השמן והבצל עד להזהבה קלה של הבצל, בערך כחמש דקות. מוסיפים את השום ומממשיכים להזהיב עוד כדקה.
4. מוספים את כדורי הבשר והתמרים הממולאים ומטגנים אותם קלות למשך 1-2 דקות. מוסיפים את החומץ הבלסמי, ציר הבקר והתימין. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים את הסיר חלקית כדי לאפשר לאדים לצאת ומבשלים למשך שעה.
5. להגיש עם קוסקוס או אורז ולפזר כוסברה ונענע קצוצה מעל.



אני ממליצה להכנס לערוץ ה- יוטיוב של קנור ולהתעדכן במתכונים המתחדשים שם:

 
בתיאבון!