"ארוחות חגיגיות – מאכלים ביתיים, קלים ובריאים", ספרה החדש של רות סירקיס, מיועד לכל מי שמתכונן לתקופת החגים שאנו נמצאים בעיצומה.
כדי להקל את משימת ההכנות לחג מציעה סירקיס בספר מתכונים טעימים וקלים למדי להכנה שמתאימים לארוחות חגיגיות.
במאכלים המוצעים בספר יש ייצוג למסורת אך עם הרבה נגיעות עכשוויות.
ישנם מתכונים אתניים וגם מתכונים בינלאומיים שכבר הפכו לחלק מהמטבח הישראלי.
המתכונים חודשו ועודכנו בעזרת הנגישות למוצרים שאפשר עכשיו לקנות ולכלי מטבח יעילים המקלים את החיים.
כמו כן, המתכונים לוקחים בחשבון שהבשלנים הביתיים מתמודדים עם הרבה משימות ומטלות ולכן מוצעים גם מאכלים שניתן להכין מראש ולאחסן במקרר.
יש גם מאכלים עם שימוש כפול – שאפשר להגישם חמים או קרים.
בספר ניתנה תשומת לב רבה לצד הבריאותי של המנות: יש שימוש רב בירקות ובפירות, ודילוג על טיגונים.
במקום לטגן – צולים בתנור.
ישנו גם שימוש במזונות עתירי ערכים תזונתיים כמו ירקות מחמשת הצבעים, דגים, קינואה, קייל, אורז מלא ועוד.
בסך הכול יש במתכונים הפחתה גדולה של שמן, קמח וסוכר.
בספר "ארוחות חגיגיות" יש שימוש בשפע של תבלינים המעניקים למנות טעם, ייחוד וחגיגיות: ג'ינג'ר טרי מגורר, מקלות קינמון, דבש, יין, פירות יבשים, מעט צ'ילי פיקנטי.
כל אלה יוצרים מנות מעניינות, עם טעמים חזקים שישאירו לסועדים זיכרונות טובים.
על מנת להקל את ההתארגנות יש בספר ארוחות חגיגיות תריסר הצעות לתפריטי ארוחות שאפשר להרכיב מהמתכונים שבספר.
כל המתכונים מלווים בעשרות צילומי צבע מרהיבים של המנות, מעשה ידיו של הצלם דן לב.
לכבוד חגי תשרי ניתנים הסברים וצילומים של סימני החג – מיני המזונות שבאמצעותם מקדמים בברכה את השנה החדשה.
96 עמ', 88 ש"ח
רות סירקיס, ילידת תל אביב, בוגרת האוניברסיטה העברית בירושלים, עוסקת שנים רבות בכתיבה גסטרונומית.
פרסמה מאות מתכונים ומאמרי אוכל בעיתונות הישראלית והאמריקנית. לצורך עבודתה היא מרבה לנסוע ברחבי העולם, לבקר במסעדות, שווקים, בתי ספר לבישול, יקבים, מגבנות וכל מה שקשור לאוכל טוב.
הספר "ארוחות חגיגיות" הוא הספר הששה-עשר שלה.
בין ספריה הקודמים: מהמטבח באהבה, ילדים מבשלים, מהמטבח בהנאה, המטבח הסיני, מהמטבח בקלי קלות, מהמטבח בבריאות, מאסיה באהבה. כולם רבי מכר וכולם הפכו לחלק מהתרבות הישראלית.