מסעדת דנטה- נצרת




לאחר הסיור בנצרת שארגנה עבורי רגאא בשארת ושהיה בהדרכתו של אליאס מטר המקסים, הוזמנו לבקר במסעדת דנטה שאליאס הוא השף בה.

המסעדה מצויה במבנה עתיק בן למעלה מ- 100 שנים שחלק מקירותיו הישנים שומרו ומוסיפים נופך מקסים למקום.
קומת הכניסה הינה מבואה בה ישנו ריהוט וינטג' יפייפה ופינת ישיבה מזמינה:



במעלה המדרגות מתגלה המסעדה במלוא הדרה:









למסעדה נישות מקושתות ובהן חלונות ודלתות בסגנון עתיק עם חלונות "סבתא" יפייפיות!




בזכות היופי, האוכל המעולה והשף המקסים, מצאה המסעדה מקום של כבוד בספר "נצרת" של אלינוער רבין:



למנות הראשונות התכבדנו ונהנינו מ:

קובה
מנה של בשר טלה נא (במקור, בלבנון, מכינים את המנה מבשר אייל) הכבוש בתבלינים, ובבצל.
אחד התבלינים במנה הוא ה-"ראס אל חנות" שהוא בעצם תבלין הבית של חנות התבלינים.
לכל חנות- התבלין שלה העשוי מתערובת תבלינים שונה.



המנה מעניינת וטעימה!
אריאל רצה להפסיק לאכול ממנה בשביל שישאר לו מקום למנות אחרות אבל מצא עצמו מדי פעם מנשנש ממנה ומונע מהמלצרית לקחת אותה.


סלט השף
מגוון של טעמים המשתלבים יחד לכדי מנה נהדרת!
בסלט: מלפפון, פטריות, כדורי מוצרלה מטוגנים, עגבניות מיובשות, חזה אווז ועוד...
כל זאת מלווה ברוטב רימונים מעולה.




סלט דנטה
סלט מרענן בטעמים המתוקים המשתלבים יחד עם המלוחים:
םירות העונה, טוסטונים עם גבינת סנט מור, ירקות שונים טריים וקלויים וגרגירי פרג הנותנים טעם מעניין ופצפוץ בפה.




פטריות ממולאות
אוי, אחת החולשות שלי היא פטריות והמנה הזו כללה המון טוב....
פטריות ממולאות ב-4 סוגי גבינה ומצופות פירורי לחם מוזהבים עם ילוף של רוטב ויניגרט.
הייתי נוסעת שוב לנצרת בשביל המנה הנהדרת הזו!




למנה עיקרית הוגשו:

נתחי אנטריקוט על מצע ירקות אפויים
הבשר היה עשוי בדיוק במידה הנכונההבשר היה עשוי בדיוק במידה הנכונה והשילוב שלו יחד עם הירקות (ובייחוד עם הקישוא) היה מעולה!
עסיסי ומלא בטעמים!



ועידו, שבדר"כ בעייתי באוכל הזמין פסטה (טרייה, נעשית במקום) ברוטב שמנת שלמרות שהיתה שלו- הגיעה לצלחות של כולנו....
עידו כ"כ אהב את המנה ואמר: "אמא, אפשר יום אחד לחזור למסעדה הזו? זו המסעדה הכי טעימה בעולם"
אליאס- שאפו! הילדון הזה לא מתחבר לכל מסעדה!




לקינוח לקחנו את עוגת השוקולד החמה שחתמה את הארוחה באופן מושלם- היא היתה חמימה, מתוקה וטעימה והשאירה בהחלט טעם טוב ורצון לחזור.



בעוד כחודש וחצי (בסביבות אמצע אוקטובר 2013) תעבור המסעדה למיקום חדש: מול הכנסייה האורתודוקסית והיא תשהה במבנה מחודש ומשופץ בעל 3 קומות ועם מעלית לנוחות המבקרים הנכים.
אני ממליצה!

מסעדת דנטה

אולי יעניין אתכם לקרוא גם על הגלוסיבוקס החדש? (לחצו על השורה למעבר)