בסיור
קולינרי שכולו חוויה חושית יוצאת דופן בסמטאות הקסומות של כרם התימנים
ושוק הכרמל בתל אביב הכרתי דוכנים, חנויות ופנות חמד רבות שרק מעטים נהנים
מהקסם והאותנטיות שלהם.
למדתי על קפה ועל תבלינים ובנוסף על טעמים שונים למוצרים דומים.
למדתי על קפה ועל תבלינים ובנוסף על טעמים שונים למוצרים דומים.
הוזמנתי לסיור כאורחת "יקב 1848"
בשנת 1848, עם חידוש היישוב היהודי בירושלים, יצחק גלינא-שור פתח את היקב הראשון בארץ ישראל, במרתף הצמוד לכותל המערבי בירושלים. יינות היקב האיכותיים זכו למוניטין בקרב הקהילה היהודית של אותה תקופה, ונמכרו מבית לבית. בעת מאורעות התורכים, נאלצה משפחת שור לנטוש את היקב אשר בעיר העתיקה ולהקימו מחדש מעל לבריכת אגירת מים בבית ישראל שבירושלים החדשה.
במהלך שמונה דורות מאז מיסודו, יקב 1848 המשיך לצמוח ולזכות בהכרה באיכות יינותיו, עבר מספר משכנים, אך שמר על מסורת ייצור יין כדרך חיים. יקב 1848 הוא חלוץ תעשיית היין הישראלית בהבגרת יינות בחבית, הראשון להקמת קו מילוי בקבוקי יין והמוביל את הענף במיתוג יינות איכות כמוצר סופר פרימיום.
כיום, היקב משלב את הידע והניסיון שצבר במשך השנים יחד עם טכנולוגיות ייצור מן המתקדמות בעולם. צוות מקצועי של ייננים בינלאומיים, אגרונומים וכורמים מובילים את יקב 1848 למצויינות תוך חזון להתפתח כאחד מיקבי העלית האיכותיים באזור
התחלנו ברוזה קריר וקליל שהתניע אותנו בתחילת הסיור ועזר להליכה בחום הלוהט של ת"א, ובהמשך לגמנו קברנה סוביניון מרלו 210- יין אדום, מאוזן, מתובל ועם סיומת ארוכה ומעניינת.
מאסטרשוק-
נורית
גורן המקסימה פגשה אותנו בכניסה לשוק הכרמל וחילקה עגלות שוק ובהן כוסות
יין, בקבוק מים ומגבונים לחים שהתגלו כשימושיים מאוד בהמשך הסיור.
מתחילים את הסיור בעצירה ליד "הכותל המערבי " של שוק הכרמל.
עדות לבנייניי העבר ששכנו במקום ואינם עוד:
עדות לבנייניי העבר ששכנו במקום ואינם עוד:
משם המשכנו לקפה כהן בו ניתן לקנות במשקל קפה ששלמה כהן קולה וטוחן במקום.
בנוסף, תזכו לשמוע שירת אופרה וחזנות מפי שלמה כהן:
בנוסף, תזכו לשמוע שירת אופרה וחזנות מפי שלמה כהן:
טבע בכרמל היה מקום העצירה הבא שלנו.
בדוכן תערובות תה, תבלינים והבטחה לרפואה אלטרנטיבית.
בדוכן תערובות תה, תבלינים והבטחה לרפואה אלטרנטיבית.
המשכנו לסופר המדליק של האחים כוחלני המביאים לארץ את כל האקזוטיות של חו"ל-
ובכלל, מקום שמחזיק בחתול (ובמקרה הזה- חתולה) ודואג לו- קונה אותי מיד...
בין דוכן לחנות נורית דואגת לעדכן אותנו בפרטי כל פינה בשוק ובכרם התימנים-
המשכנו והצצנו במלון הבוטיק עדן שמהווה ניגודיות מהממת למקום בו הוא נמצא- כרם התימנים, באירופאיות המובהקת שלו:
בין לבין שתינו יינות של "יקב 1848" ולגמנו מיץ גת מעורבב עם ערק, מאחד מדוכני השוק:
ונהנינו מאוירת המקום:
חזרנו לשוק לשתי תחנות אחרונות:
טעימת שמני זית, חרדל ורטבים טובים פגשנו בחנות של oila בה גם יכולנו לרכוש גזוז של פעם וסנדוויצ'ונים קטנים:
והתחנה האחרונה:
ממלכת המתוקים בה לא הספקתי לצלם הרבה תמונות כי איכשהו הצלחנו להתפצל לשתי קבוצות-
אחת שהמשיכה עםהמדריכה נורית לדוכן הסמוך עם המתוקים ואחת שלא שמה לב לאן הלכה הקבוצה והמשיכה הלאה במסלול....
ממלכת המתוקים בה לא הספקתי לצלם הרבה תמונות כי איכשהו הצלחנו להתפצל לשתי קבוצות-
אחת שהמשיכה עםהמדריכה נורית לדוכן הסמוך עם המתוקים ואחת שלא שמה לב לאן הלכה הקבוצה והמשיכה הלאה במסלול....
לאחר כמה שעות של הליכה בשוק ובכרם התימנים המשכנו הלאה לכיוון מסעדת הטרקלין.
בדרך פגשנו את חלון הראווה הזה. פולנייה זה כאן...
ו.... מסעדת הטרקלין של יוסי בן אודיס-
מאוד אהבתי את הרצפות שלה:
המנות שהוגשו לשולחננו, כולן מורכבות מהתוצרת היומית של השוק.
אנטיפסטי,
סלט ירוק, סלט שורשים, חומוס, דג מלוח, לחם פרינה, שייטל הנצלה על אבן
לוהטת, קציצות בשר,מלבי מעולה עם אגוזים וסילאן , פבלובה וסורבה.
המלצות:
קחו איתכם- נעליים נוחות, בקבוק מים גדול, כובע ומשקפי שמש.
קחו איתכם- נעליים נוחות, בקבוק מים גדול, כובע ומשקפי שמש.