שמרית





בשנת  1859 גילה לואי פסטר את השמרים (עד אז אנשים לא הבינו איך הבצק תופח) ובתחילת המאה העשרים החלו לייצר שמרים באופן תעשייתי לשם התפחת מאפים.

שמרים הינם פטרייה חד תאית- מיקרואורגניזמים זעיר הניתן לראותו אך ורק דרך מקרוסקופ.

בקורט שמרים יש מעל מיליון תאים

תפקיד השמרים בהכנת מוצרי המאפה:
השמרים הופכים את הסוכר (כולל הסוכר שבקמח) לגז דו-תחמוצת הפחמן בתהליך הנקרא "תסיסה", ובכך מגדילים את נפח הבצק ("תפיחה").
השמרים תורמים למרקם הבצק ולניחוח (הארומה) האופיניים.

בנוסף לשמרים קיים כיום גם "משפר האפייה" של חברת שמרית הנמכר בצמוד לשמרים והוא האחראי להארכת טריות המאפים.



מעולם לא עבדתי עם שמרים. יש לי אותם בבית במקפיא (מה שמסתבר כ-"לא" גדול - את השמרים שומרים במגירה במקרר) אבל איכשהו תמיד נראה היה לי מסובך לעבוד איתם ולא ניסיתי....
באירוע השקת הנוסחה החדשה של שמרי "שמרית" התנסיתי קצת בעבודה עם שמרים וגיליתי שהשד לא נורא בכלל, ובעצם- אין פה שום שד... מדובר בעבודה קלה ונוחה והשמרים הם אלו שעושים את כל העבודה!


התמונה צולמה ע"י דניאל, בעלת הבלוג "All my art"


התמונה צולמה ע"י דניאל, בעלת הבלוג "All my art"

התמונה צולמה ע"י דניאל, בעלת הבלוג "All my art"

התמונה צולמה ע"י דניאל, בעלת הבלוג "All my art"

התמונה צולמה ע"י דניאל, בעלת הבלוג "All my art"

התמונה צולמה ע"י דניאל, בעלת הבלוג "All my art"

התמונה צולמה ע"י דניאל, בעלת הבלוג "All my art"

אני בהחלט מתכוונת להפוך את הקערה על פיה ולהתחיל להתפיח בה בצק שמרים....
רוצים להכין גם? סטפן לייק, השף קונדיטור של שמרית מדגים לכם בסרטון הבא כיצד להכין רולדת שמרים:

ועינת ספקטור המוכשרת מהבלוג מזמינים מדגימה לנו כיצד להכין לחם שמרים עם פסטו זיתים ובזיליקום