עוגת גבינה ורדרדה עם פתי בר בטעם פטל לכבוד שבועות

 צילומים: יעל אלקיים, סטודיו אוסם


חג השבועות הוא חג החלב והגבינות אך ללא ספק הוא גם חג הפתיבר, חג שבו הצרכנים הישראלים משתמשים בביסקוויט האהוב ליצירת עוגות וקינוחים טעימים המקשטים את שולחנות החג.

לקראת חג השבועות הקרוב, אסם מרחיבה את מגוון המוצרים ומשיקה מהדורה ייחודית ומתקתקה: ביסקוויט פתיבר בצבע ורוד ובטעם פטל, הביסקוויט המושלם להכנת מגוון עוגות וקינוחים טעימים, צבעוניים ומרהיבים ביופיים.



חברתי היקרה, יעל אלקיים, תורמת עבור הבלוג מתכון לעוגת ביסקוויטים מעולה בשילוב פתי בר ורוד:
 
עוגת גבינה שכבות פתי בר פטל
למלית  (מומלץ מראש להכין כמות כפולה) -
500 גרם גבינה לבנה 9%
3/4 כוס סוכר
מעט תמצית וניל
1 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר

לערבב בקערה את הגבינה הלבנה, הסוכר ותמצית הוניל.
בנפרד, להקציף את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
לקפל את הקצפת בעדינות לתערובת הגבינה, עד לקבלת מרקם קרמי אחיד ועשיר.
לטבול פתיבר פטל בחלב ולסדר אותם בתבנית כבסיס לעוגה.
לשים עליהם שכבת מלית יפה, ולהניח עוד שכבת ביסקוויטים.
להמשיך עד שנגמרת המלית (תלוי בכמות ובגודל התבנית).
לפזר מעל אגוזי מלך קצוצים