מתכוני קיץ

החופש הגדול בעיצומו, ואם יש אצלכם בני נוער אז אתם מכירים את הסיטואציה- אתם מכינים מגוון מאכלים, מפוצצים את המקרר בתבניות וסירים ובערב- המקרר שוב ריק! אין ספק שהחופש הגדול הוא אתגר לכל הורה למתבגרים.
אנחנו (וכשאני כותבת "אנחנו", אני מתכוונת לכל עדת ההורים שהופכים בשלב הזה לאחים למצוקה) כבר לא יודעים מה אפשר עוד להכין! עוד פעם שניצל? שוב פעם קוסקוס?

אז, גייסתי את מיטב הפודי'ס על מנת שיעזרו קצת לקוראי הבלוג והרי כמה מתכונים שבני הנוער שלכם בטוח יאהבו:



פרגית בקארי וטחינה

מצרכים (ל-4 מנות):
1 קילו פרגיות
1/4 כוס טחינה ללא מלח "אחוה"
1 בצל
5 עגבניות מגי
1 פחית חלב קוקוס
1 כף שמן קנולה
2 כפות קארי
כפית כורכום 1
2 פלפל חריף
צרור כוסברה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1/4 כוס מים

אופן ההכנה:
1. מחממים סיר רחב ומוסיפים שמן קנולה. פורסים את הפרגיות לסטייקים ומניחים בסיר כשהשמן רותח לצריבה קלה.
2. חותכים את הפלפלים החריפים לטבעות, ואת עגבניות חותכים לרבעים. מוסיפים את העגבניות לסיר, את הפלפלים והכוסברה ומערבבים.
3. מוסיפים כפית כורכום, מעט מים ופחית חלב קוקוס ומערבבים קלות.
4. מוסיפים כפית טחינה ללא תוספת מלח ומערבבים.
5. מבשלים במשך 10 דקות לכל היותר. מקשטים במעט כוסברה ומגישים.

המתכון באדיבות "אחוה" והשף אבי ביטון

 

פאי שוקולד טבעוני במילוי גבינת נוגט עם קראנצ' אגוזים וקרמל

מצרכים:
לבצק:
2 כוסות קמח
4 כפות קקאו
100 גר' מרגרינה או שליש כוס שמן קוקוס
2 כפות סוכר
3 כפות מים
למלית:
2 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (400 גרם)
1/2 כוס שמנת פרווה
100 גר' אבקת נוגט
1/2 כוס סוכר
2 כפיות מיץ לימון טרי
לציפוי:
100 גר' אגוזי לוז
1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: מערבבים יחד את הקמח, הקקאו והסוכר עם המרגרינה עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את המים ומעבדים לכדור בצק. מעבירים למקרר לחצי שעה.
2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ ומשטחים בתבנית פאי בקוטר 20 ס"מ. דוקרים מעט בעזרת מזלג, מצפים בניר כסף ומניחים קטניות למשקולת ואופים למשך 15 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 5 דקות. מוציאים ומצננים מהתנור.
3. אופים את אגוזי הלוז למשך 5-6 דקות, עד שהם מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים.
4. להכנת הציפוי: במחבת ממיסים את הסוכר לקרמל, קולפים את אגוזי הלוז, קוצצים גס ומוסיפים לקרמל. מערבבים עד להמסה של הקרמל ויוצקים על נייר אפיה משומן. מצננים וקוצצים גס.
5. להכנת המלית: שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. טועמים ומאזנים מתיקות לפי הצורך. מעבירים את המלית לשק זילוף עם פיה חלקה ומזלפים עיגולים של המלית בצורה נאה על הבצק.
6. מפזרים מעל המלית את פירורי קראנצ' האגוזים ומעבירים למקרר עד להגשה. ניתן גם להקפיא.
המתכון באדיבות חברת "משומשו", יצרנית תחליפי הגבינות הטבעוניות, יחד עם השפית אביגיל מייזליק



ארטיק פירות יער טבעוני

מצרכים (עבור 6 יחידות):
2 מעדן סויה בטעם טבעי (250 גרם)
1 כוס חלב צמחי 
1 כוס תערובת פירות יער אורגניים מוקפאים של ״ליב״
2-3 כפות מייפל (ממתיק נוזלי אחר, לפי הטעם)

אופן ההכנה:
1. מערבלים יחד את כל המרכיבים בבלנדר NINJA, יוצקים לתבניות ארטיק עד לכ-3/4 מהגובה וסוגרים עם מכסה המקל. 
2. מקפיאים למשך כ-6 שעות לפחות.
3. שוטפים את תבניות הארטיק מתחת לזרם מים חמים או משרים בקערה עם מים חמים ומחלצים את הארטיקים החוצה.
4. מגישים צונן וקר ונהנים!
המתכון באדיבות חברת "ליב" ובשיתוף נטלי אביב, בעלת הבלוג "נטלי אביב טבעונות בקלות"


ארטיק אבוקדו לימון

מצרכים:
2 אבוקדו בשלים מסוג "אבוקדו גרנות"
1 מיכל יוגורט 500 גרם
1/2 חצי לימון
4 כפות סוכר

אופן ההכנה:
1. מרוקנים את התוכן של שני האבוקדו הבשלים לתוך בלנדר NINJA. מוסיפים את מיכל היוגורט וסוחטים פנימה סוחטים חצי לימון.
2. מוסיפים לתערובת 4 כפות סוכר וטוחנים את הכל.
3. יוצקים את התערובת לתבניות להכנת קרטיבים ומקפיאים למשך לילה.
4. מגישים צונן וקור ונהנים!

המתכון באדיבות חברת "חקלאי גרנות"



גלידת אפרסקים ביתית

מצרכים:
2 כוסות אפרסקים של "חקלאי גרנות" קפואים וחתוכים לקוביות
⅓ כוס קרם קוקוס
2 כפות דבש
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
1. ערבלו את כל החומרים בבלנדר NINJA עד לקבלת תערובת סמיכה.
2. תקנו טעמים במידת הצורך. ניתן להמתיק עם עוד דבש או להקרים עם עוד קרם קוקוס.
3. העבירו לתבנית והקפיאו למשך 4 שעות טרם ההגשה.
4. הוציאו לכלי הגשה באמצעות כף גלידה ותיהנו!!

המתכון באדיבות חברת "חקלאי גרנות"