מסעדת דולפין ים. ירושלים Dolfin yam Jerusalem



צילומים: קשת זאבי

מסעדת דולפין ים נמצאת בלב ליבה של הסצנה הירושלמית- פסיעה מרחוב יפו ורבע שעה הליכה מהכותל.
המסעדה הותיקה שחגגה לא מכבר 50 שנים לקיומה הינה מוסד ותיק ומוכר בירושלים (ותקופה מסויימת גם בתל אביב) ותוכלו למצוא אותה תמיד הומה בקהל הנאמן ובלקוחות חדשים ששמעו על המסעדה והגיעו בשביל להשבות בקסמה.


אקדים ואציין שהמסעדה אינה כשרה.


הגענו אל מסעדת דולפין ים בלילה סתווי, לאחר טיול נעים ברחוב יפו וסביבותיו והליכה אל הכותל דרך סמטאות השוק בעיר העתיקה. האוירה במסעדה הינה אוירה רומנטית והריחות מכינים את הגוף לחוויה הקולינארית המתקרבת.

אכלנו ואהבנו:

סלטי הבית עם לחם טרי
מגוון של 9 סלטים המיוצרים במסעדה.
פגשתי שם איקרה משובחת, כרוביות מטוגנות, טחינה נהדרת, ציזיקי ועוד...


סביצ'ה מוסר ים
שכבות דקיקות, כמעט שקופות של מוסר ים נא ומעט מוחמץ.
המנה מגיעה בקישוט פלפלים צבעוניים ועירית והמראה הסופי הוא כשל ציור יפה ועדין.
ממש כמו המראה- כך הטעם.
טעמו של המוסר ים מאוד עדין והמנה הזו כל כולה משדרת עדינות ונעימות.


ריזוטו סלמון
הריזוטו החמים רך ונימוח.
הנוזלים ספוגים היטב באורז והמנה הדייסתית המתקבלת, בתוספת נתחי הסלמון היא עונג של ממש.


לברק אפוי
הלברק אפוי ברוטב שמנת ובתוספת סקאלופ ושרימפס.
הלברק הינו דג עסיסי ורך ובעצם היותו כזה הוא מתחבר היטב לרוטב השמנת שמשדר ליטוף ונועם לחיך.
המנה, ממש כקודמותיה, הינה מעדן אמיתי.
הטעמים של כל הרכיבים יחד מתחברים לטעם עדין ונקי.
הסקאלופ מתכתב עם הלברק בעסיסיות.
במנה תוכלו למצוא גם פלפל חריף המעניק טוויסט קטן ואופי נוסף.
מי שכמוני- לא עמידים בפני חריף, לא תסבלו. החריף הינו במינון מדוייק ונכון לאנשים כמונו.



בר ים על הגריל
ברוטב שום על בסיס יין.
בתוספת בשר סרטנים וצנוברים.
העור החרוך של הדג על הגריל מעניק קארנצ'יות כייפית לדג העסיסי.
הרוטב הינו עם חמצמצות קלילה ועם גוף וארומה מרשימים.


שרימפס עם חזה אווז מעושן
הטעם המעושן ממלא את בשר השרימפס העסיסי הטבול בנדיבות ברוטב השמנת.
זו מנת השרימפס הנפלאה ביותר שאכלתי בחיי!






קרפצ'יו
חמצמצות חצופה ממלאת את הפה בשלל טעמי הרכיבים המשובחים.
נהדר הן כמנת פתיחה והן לרענון בין המנות.


כבד אווז
ראשית, אתנצל על התמונה הגרועה. היא בכלל לא משקפת את מה שמתחולל שם בצלחת.
זו אחת מהמנות המפנקות שהוגשו לשולחננו.
כבד האווז מוגש על ברוסקטות ונח לו על רוטב שמנת ותאנים.
וואו. כמה שזה טעים!
שחיתות על מצע מתקתק. ללא מילים!

ביסק סרטנים
קרמי ועדין. כן. שוב חוזרת העדינות לסיקור הזה. זה אחד המאפיינים הגדולים של המנות בדולפין ים- הן עדינות. וזה פשוט נהדר!
ביסק, למי שאינו מכיר את המושג, הינו מרק חלק וקטיפתי.
הביסק הספיציפי הזה הוא הטעים ביותר שאכלתי. אני מסירה את הכובע בפני השף ומגלה לו שמאז שחזרתי הביתה אני לא מפסיקה לפנטז על הביסק סרטנים שלו.
מבחינתי, יכלו להגיש לי אותו כמנה ראשונה, עיקרית וכקינוח. לא הייתי שובעת מהטעים-טעים הזה!


מגש בשרים
פילה בקר, צלעות טלה, קבב.
נהוג להגיד שמסעדות בשרים לא צריכות להגיש דגים ולהיפך.
באמת הופתעתי כשהגישו לי בשרים במסעדת דגים ופירות ים, אך נוכחתי מהר לדעת שהסטיגמה נופצה על ידי דולפין ים ושיש מסעדות דגים שיודעות לא רק להכין, אלא גם להכין טוב בשרים!
כל הבשרים היו במידת עשייה מדוייקת. הרכות והעסיסיות נבעו מהם בכל נגיסה.


גלידת וניל עם ריבת עגבניות שרי הום מייד
מוגשת עם חלווה וטחינה .
מנה מרעננת בתפריט הקינוחים הארץ ישראלי. יש בה נועזות והיא מוצלחת!



מוס שוקולד בלגי עם אגוזי לוז
הקינוח הינו ללא סוכר וכל המתיקות שבו נובעת משימוש בסטיוויה.
נהדר. אין בו את הכבדות האופיינית לקינוחי שוקולד.
סיום נהדר לארוחה נהדרת!



לתשומת לבכם- כל התמונות בכתבה הינן של מנות מוקטנות מאחר וטעמנו הרבה מנות ולא היינו מסוגלים לאכול מנות בגודלן המלא, כך שכשאתם תגיעו למסעדה- המנות שתקבלו יהיו גדולות יותר.


לסיכום-
מסעדה נהדרת!
לחיי ה- 50 שנים הבאות!


דולפין ים
שמעון בן שטח 9, ירושלים
053-9443529 , 02-6232272