מסעדת רק בשר- סניף רמת החייל


 


צילומים: אריאל גמרסני


רשת מסעדות רק בשר הינה חוויית סעודה בקונספט שונה מהרגיל. פה הלקוח משתתף בבחירת נתחי הבשר, למד עליהם ויודע מראש איזה נתח בדיוק יגיע לצלחתו.
אבל בואו נתחיל לפי הסדר- מיד בהגיענו לסניף ברמת החייל (תל אביב), עוד לפני שנשאלנו לשמנו- הגישה המארחת שתי כוסות יין אדום לפתיחת הערב.
עם הכוסות בידיים מובילים אותנו אל השולחן ובדרך נהנים ממראה המסעדה: עיצוב כפרי עם נגיעות מודרניות. הרבה עץ ואבן טבעית לצד רצפות קרמיקה מעוטרות.
ניסיתי לצלם עבורכם אבל התאורה לא היתה לצידי ולכן ויתרתי. תצטרכו ללכת בשביל להאמין לי.

כשנכנסים למסעדה אי אפשר לפספס את ריח הבשר באויר. אם לא באתם רעבים- מיד תהפכו לכאלו.

במקררים מוצגים לראווה נתחי הבשר, ממש כמו באיטליז. ההיצע גדול והבחירה קשה ועל כן, בדיוק בשביל זה, מוזמנים הסועדים, כל אחד בתורו, לשיחה עם הקצב המסביר לגבי כל חלקי הבשר, מקורם, מידת השומן שבהם, העסיסיות, המחיר ועוד...

   





לצד הלקוחות עומד צג המחשב המראה בכל שלב על איזה סכום עומד החשבון שלהם (הקצב שוקל כל נתח שנבחר ומזין למחשב את הנתונים) כך שכשמאבדים את הראש ומזמינים כמות גדולה של בשרים- ניתן להשאר עם היד על הדופק.



בעזרת הקצב מחליטים על משקל כל נתח ומידת העשייה שלו. כמו כן, מקבלים עם הסברים לגבי איזה נתח להוריד מיד מן הגריל ואיזה לאכול ראשון.

אלו הנתחים שאנחנו בחרנו:




לאחר בחירת הבשרים פנינו לחדר הפרטי במסעדה המיועד לאירועים סגורים (שכאשר אינו מוזמן לאירוע- משמש כחלל רגיל במסעדה, כפי שאנו ישבנו בו עם עוד סועדים).

מנה ראשונה- קרפצ'יו בקר
טעמו חזק ועוקץ.
הגבינה המלווה אליו חריפה במידה.
קרפצ'יו איכותי וטעים.





לאחר המתנה קצרה הגיע הגריל לשולחננו:



על הגריל:

פקאנייה
דקיקה. אפרטיף לבשר.
מורידים אותה מיד מן המנגל ואוכלים אותה ראשונה.
נימוחה, עדינה ובעלת טעם גן עדן.



כבד אווז
גם הוא מורד מיד מן המנגל על מנת שלא יתמוסס.
מרקמו חמאתי והוא נימוך.
החטא המושלם. נמס בפה כמו חלמון של ביצת עין.



צלעות טלה
עצם קטנה. מעט שומן.
חטיף טעים ושובב.


סינטה
בשרנית. רכה. עסיסית.
עשויה מצויין וטעימה להפליא.


שקדים
ממתק. פשוט ממתק.
קטנים ועושים "וואו" לחיך.



אנטריקוט ישראלי
רך מאוד. שומני. מפתיע שדווקא הנתח הישראלי הוא אחד הטובים שאכלנו.
טעים בהחלט ומומלץ.


רשת מסעדות רק בשר