מסעדת פפינו במודיעין Peppino



צילומים: קשת זאבי



לפני כשלשה חודשים נפתחה מסעדת פפינו במודיעין.
מיקום המסעדה- צמוד להיכל התרבות של העיר- מעולה!
בזמן המצאותי במסעדה היא היתה כל הזמן בתפוסה מלאה של משפחות עם ילדים וכן זוגות וקבוצות חברים, מה שהמחיש שלא רק המיקום מעולה אלא גם האוירה טובה ומתאימה לכל שכבות הגילאים וסוגי המפגשים.

המסעדה יפייפיה. היא בעלת חלונות גדולים המאירים אותה היטב ביום ומוxיפים נופך רומנטי בערב.
בצידה הפנימי חלון גדול הצופה אל היכל התרבות.

בנוסף למסעדה, בתוך ההיכל קיים דלפק, ממנו ניתן להזמין משקאות ומאפים מן הבר, לפני, בזמן ואחרי מופעים.
המסעדה חלבית וכשרה והמאכלים בה בסגנון איטלקי.

למסעדה ארוחות בוקר, ארוחות עסקיות, תפריט ערב, קינוחים מיוחדים, משקאות מגוונים ושלל סוגי אלכוהול.
במסעדה מוצע גם תפריט נפרד, המותאם למי שנמנע מאכילת גלוטן, וזאת בנוסף לשפע מנות המתאימות לציבור הצמחונים, כמו גם לטבעונים.

את "פפינו" הקימו שלושה צעירים, שצמחו בעיר ובחרו להישאר בה, ולהעשיר את ההיצע הקולינרי המוצע במודיעין:
 יותם לגזיאל -  אחרי שניהל מספר עסקים מצליחים בתחום המזון, באוגוסט 2014 הביא לעיר מודיעין שינוי מרענן, ויחד עם עוד שני שותפים הביאו לעיר מסעדה שמתאימה לכל הקהלים, מציעה אוכל טוב, טעים ואיכותי במחירים שפויים ופתוחה שבעה ימים בשבוע.
אריאל לגזיאל - בעל נסיון ניהולי בשתי מסעדות, החליט שהמקום הבא שלו יהיה באמת שלו, ושותף בהקמת מסעדת פפינו עוד משלב החזון.
קורן בר - שצבר נסיון בניהול עסקים עצמאים ובתפקידי ניהול בשתי מסעדות בעיר, הצטרף אל החלום של אריאל ויותם, ויחד אתם הפך אותו למציאות.


בחלל של "פפינו" מתנגנת רק מוזיקה איטלקית, שמלווה בנעימים את הסעודה, בעוד במטבח המתקדם של המסעדה צוות של שף, סו-שף וטבחים שמעיפים בצק פיצה באוויר, יוצרים סלטים טריים ומשובחים ומקפיצים מנות עשירות בגבינות איטלקיות מובחרות.



במסעדת "פפינו" צוות מיומן ומנוסה, שהתנסה בעבודה במסעדות מובילות, ועובר גם הכשרה קפדנית במקום, לפני תחילת העבודה.
השותפים מקפידים להציע אפשרויות תעסוקה לדור הצעיר של מודיעין, ולהשאיר אותם קרוב לבית.
זכינו לליווי מלא של מלצרית מנסה ונעימה לאורך כל הארוחה.
המנות יצאו בתזמון נהדר וההמלצות של המלצרית מסבירת הפנים היו נהדרות!

אז מה אכלנו ומה אנחנו חושבים?

מנות ראשונות:

קרפצ'יו חציל
ליבת חציל קלוי, שמן זית, מיץ לימון, גבינת פטה, נגיעות חומץ בלסמי, פסטו ו-אורגנו.
החציל מעודן מאוד ובליווי הגבינה ניתנת לו זריקת טעם מרעננת.
פתיח נהדר לארוחה.

פונגי קון פורמאג'ו
פטריות פורטובלו ושמפיניון מוקפצות בשמן זית, יין לבן, חומץ בלסמי, שומשום, בייבי תרד, טימין, בתוספת פרמג'אנו, גבינת פטה וקרוטונים.
קדרה אלוהית. פשוט תענוג מזוקק.
אני הייתי מגדילה את המנה הזו והופכת אותה למנה עיקרית. היינו ארבעה אנשים שאכלו ממנה ומאוד התאכזבו כשהיא הסתיימה.

קרפצ'יו סלמון
עדין עדין עדין.
הסלמון כאילו נמס בפה והטעם שלו כ"כ עדין ונעים שנדמה לרגע שאכלנו עננה ורדרדה.
על הקרפצ'יו סלמון מונחים עיגולי צנונית ומיץ עגבנייה הנותנים לטעם העדין קפיצה של חמצמצות ומעט חריפות.
מושלם!




הקרפצ'יו סלמון מוגש בליווי פוקאצ'ה הנעשית במקום.


תבשיל שעועית לבנה עם ירקות שורש

מנה מאוד בייתית. כזו שנהוג לכנות כ-"אוכל מנחם".
מנה חורפית אם כי מתאימה גם לערבים הקרירים של איזור מודיעין.



מנות עיקריות:


פנה פונגי
רוטב שמנת, פטריות, טימין, פרמג'אנו.
פסטה קלאסית לאוהבי השמנת והפטריות.
הפנה עשוי היטב והרוטב הנדיב ממלא את כל חלל הפסטה. הפטריות מונחות בנדיבות ברוטב.
נהדר.


ניוקי פורצ'יני ערמונים
ערמונים, פורצ'יני, עלי בייבי תרד, פרמג'אנו, רוטב שמנת.
זו אחת המנות שפשוט שווה להכנס לרכב ולנסוע עבורה עד למסעדה, גם אם לא גרים בקרבת מקום.
הערמונים מקנים למנה טעם מתקתק עדין כשברקע ניחוח וטעם עדין של נגיעות כמהין משכר.
אליפות. ברכותי לשף!




רביולי גבינות
רוטב שמנת, מחית כמהין, לבבות ארטישוק, פטריות, פרמג'אנו.
הרביוטלי ממולא בגבינות ושוחה ברוטב עשיר. זהו מנה המומלצת לאוהבי הגבינות ולכאלו שאוהבים אוכל "כבד" יחסית.
לצד הטעמים המודגשים של הגבינות יושבים לבבות הארטישוק המעניקים רעננות.
גם פה אין ספק שהושקעה מחשבה ביצירת צלחת הכוללת כל טוב.



דניס פפרונטה
פילה דניס צלוי בתנור אבן, על מצע תבשיל פלפלים, בליווי סלסה רוסה ויוגורט.
החלק החיצוני של הדניס פריך ואילו חלקו הפנימי עסיסי- בדיוק כפי שיש להכין דג.
רוטב הפלפלים עשיר ויחד עם חמצמצות היוגורט נוצרת מנה קייצית נפלאה.



סלמון וניוקי עשבים
פילה סלמון צלוי בתנור אבן, מוגש על מצע ניוקי חמאת עשבי תיבול.
גם פה הדג עשוי היטב- פריך מבחוץ ועסיסי בחלקו הפנימי.
הרוטב מפיץ טעם טרי של עשבי תיבול והניוקי משלים את המושלם.



קינוחים:
אפוגטו ביאנקו אל
גלידת שוקולד לבן המוגשת עם אספרסו חם.
כמו שנשמע - ככה זה. טעים בטירוף. שילוב מוצלח ביותר!


פבלובה
ביצת מרנג במילוי קצפת מסקרפונה, מוגשת על מצע רוטב תות ורביעיית דובדבנים (בעונת התותים  מוגש עם תותים).
איזו אלגנטיות!
הבפללובה מגיעה ככדור לבן, צחור ומושלם שיש לשבור אותו באמצעות הכפית.
בתוך הפבלובה מסתתרת לה קצפת נהדרת וכל המכלול טעים טעים טעים!




סקצ'טינה נוטלה – "100% חווית שוקולד"
פוקאצ'ה מקורמלת עם גבינת מסקרפונה ונוטלה.
קינוח המתאים יותר לילדים. הוא פחות מתוחכם משאר הקינוחים ולכן , לדעתי, מבוגרים יתלהבו ממנו פחות, אך פוגע בול באהבת נפשם של הילדים- השוקולד!


מסעדת פפינו פועלת בימים א' עד ה' משעה 09:00 עד 23:00, בימי ו' משעה 08:30 עד 15:00, ובמוצאי שבת משעה אחרי צאת השבת ועד 23:00.
המסעדה כשרה בהשגחת הרבנות מודיעין.
http://www.peppino.co.il