ערב שבועות אלטרנטיבי לרגישים לגלוטן וללקטוז



צילומים: קשת זאבי

חג השבועות הוא אחד החגים האהובים עלי.
המאכלים בדר"כ קלילים ושונים. כבר לא חגיגות בשרים כמו בשאר החגים אלא מנות קלילות ויפות.

אבל, ישנם אנשים שאינם יכולים להנות מן החג בשל רגישויות שונות, בהן רגישות ללקטוז ורגישות לגלוטן.
עבורם, ישנם מוצרים אלטרנטיביים שלא נופלים ברמתם משאר המוצרים האיכותיים הקיימים במשק. שניים מן המוצרים הינם: מגוון רטבי אלפרו ופסטות ברילה ללא גלוטן.



באמצעות שני המוצרים האלו יצרתי מנה טעימה להפליא שתתאים הן ליומיום והן לחג השבועות, מבלי לגרום לרגישים לגלוטן ולקטוז להרגיש שהפסידו את חגיגות החג.

פסטה רוזה לרגישים לגלוטן וללקטוז

הרכיבים
1 חבילה ספגטי ללא גלוטן, "ברילה"
1 צנצנת רוטב טוסקנה "ברילה"
1 שמנת סויה 5%, "אלפרו"
בצל גדול
ראש שום פרוס
מלח ופלפל
חופן עלי בזיליקום

ההכנה
1. מבשלים את הספגטי ללא גלוטן לפי הוראות היצרן.
2. במחבת: מאדים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים לו את השום הפרוס לעוד שתי דקות.
3. מוסיפים את רוטב הטוסקנה, מלח ופלפל ובוחשים לדקה.
4. מוסיפים שמנת סויה "אלפרו" ועלי בזיליקום קצוצים ומבשלים על אש נמוכה חמש דקות.
5. יוצקים את הרוטב על הפסטה ואוכלים בתיאבון רב.




עוד על המוצרים:
פסטה ברילה מציעה את הסדרה החדשה בישראל, זוכת פרס מוצר השנה 2016 בחדשנות פסטות ללא גלוטן- ברילה ללא גלוטן.
הסדרה מציעה פתרון אידיאלי לנמנעים מגלוטן.
סדרת ברילה ללא גלוטן מצטיינת בטעם משובח ומרקם אחיד השומר על צורתו ונגיסותו גם לאחר הבישול, ממש כמו כל שאר המוצרים מבית ברילה. סדרת ללא גלוטן של ברילה מכילה תערובת של שלושה קמחים: קמח תירס לבן, קמח תירס צהוב וקמח אורז עפ"י מתכון ייחודי שפותח עבור ברילה. שילוב זה מעניק צבע ענברי הדומה לצבע הפסטה המקורית, כשהטעם עדין, מאוזן ואינו מתקתק כטעם האופייני למוצרים על בסיס תירס צהוב בלבד.

המותג אלפרו מציע סדרת 3 שמנות על בסיס צמחי: שמנת אורז, שמנת סויה ושמנת קוקוס, אשר אינן מכילות לקטוז או גלוטן. השמנות של אלפרו מהוות אלטרנטיבה ייחודית לבישול רטבים, פסטות, מרקים, הכנת דברי מאפה וקינוחים ללא שימוש בחלב/שמנת. מתאימות במיוחד לרגישים ללקטוז, שומרי כשרות, צמחונים, טבעונים ולאלו המחפשים אורח חיים בריא (ב- 3 השמנות אחוזי שומן נמוכים, בין 5%-9%). היתרונות של שמנות אלפרו מגוונים: בעלות מרקם קטיפתי של שמנת, ללא לקטוז ועל כן קלות לעיכול, מופחתות שומן וקלוריות, כשרות פרווה היות והן על בסיס צמחי ולכן מתאימות לקינוחי פרווה גם לאחר ארוחה בשרית.