מעדני הפסח מחכים לכם ברשתות השיווק

 

יש אנשים שמחכים כ"כ לחגים רק בשביל לטעום מעדנים מסויימים.
יש מי שמחכים לראש השנה בשביל הגפילטע פיש ויש מי שמחכים לפסח בשביל המצה, החרוסת והחזרת.

שתי חברות ותיקות וטובות מקצרות עבור הצרכן הישראלי את העבודה ומניחות על המדף ממרחי חרוסת וחזרת.




ממרחי חזרת וחרוסת מבית אוליביה
חברת "אוליביה" מציעה חזרת וחרוסת ביתיות על פי מתכון מסורתי בטעם ביתי אמיתי.

אין ספק שבבתים רבים החזרת בשילוב הגפילטעפיש הם החיבור המושלם לחג ולזכרונות הילדות מבית סבתא.
החזרת מכילה ירקות טריים: סלק ושורש חזרת.
שורש החזרת נטחן במפעל שעות ספורות לאחר הקטיף וכך נשמרת טריותו ורמת החריפות שבו.
המתכון הינו מתכון מסורתי שהובא לארץ ממזרח אירופה.

החרוסת הינה תערובת של פירות כתושים ומתובלים וידועה בשולחן החג כסמל לטיט שממנו הכינו בני ישראל לבנים במצרים. החרוסת מסמלת את עבודת הפרך משום שצורתה וצבעה מזכירים את העבדות, אבל הטעם המתוק מסמל את החופש.
חברת "אוליביה" מציעה חרוסת המכילה יין, שקדים, תפוחי עץ טריים וממרח תמרים.
החרוסת מיוצרת על בסיס מתכון ביתי.
החרוסת של אוליביה הינה ללא צבעי מאכל.
החרוסת נהדרת כממרח או כמילוי מתוק ומומלצת להכנת שטרודל ועוגות מצות. מעדן פסח המתאים לכל השנה.


חזרת של סלטי צבר

לרגל חג הפסח המתקרב ובא, סלטי צבר חוזרת עם מהדורה של אחד ממאכלי הדגל האהובים של חג האביב, הלא היא החזרת.
בדומה למתכונים המסורתיים של המאכל הפופולארי, החזרת של צבר מבוססת על סלק ועל שורש החזרת המייצג את המרור בקערת ליל הסדר.
החזרת של צבר מלווה מגוון מאכלי חג דוגמת קציצות דגים, כבד קצוץ וגפילטעפיש, וניתן למרוח מנה נדיבה ממנה על המצה ולזלול בזמן קריאת ההגדה.
הידעתם? על פי נתוני סטורנקסט, מדי שנה נמכרות בתקופת הפסח כ-300,000 יחידות של סלטי חזרת, פי 10 מאשר בחודש רגיל.



מרור (עולש- אנדיב) - חוות תקוע
עולש (אנדיב) מתאים לשימוש כמרור בצלחת הסדר בשל מרירותו המעודנת. העולש מוזכר כבר בתלמוד: "... ואלו ירקות שאדם יוצא בהן ידי חובתו בפסח בחזרת ובעולשין..." (תלמוד בבלי, פסחים לט ע"א).
הודות לטעמו המריר-עדין של האנדיב הוא נחשב למעדן במטבח האירופאי. הוא מתאים לשילוב בסלטים קרים או חמים, לאידוי או לאפייה. האנדיב עשיר בוויטמין A ובוויטמין K, במינרלים, בסיבים תזונתיים ובחומצה פולית.
חוות תקוע משווקת שני זנים של אנדיב – אנדיב לבן ואנדיב אדום – המשלב צבע לבן וקצוות אדומים-סגולים. הזן האדום הוא הכלאה של האנדיב הלבן עם רדיקיו (ירק אדום ממשפחת העולש).
לכבוד חג הפסח ישווק האנדיב בחנויות באריזה חגיגית ומוגדלת.
בשולחן הסדר מומלץ להניח עלה אנדיב בצלחת של כל סועד, וכך לקבל פתרון אלגנטי למצוות אכילת מרור בליל הסדר.

להשיג ברשתות השיווק המובחרות.


ולקראת סיום- מתכון:

מתכון חגיגי להכנת צלי בשר ביין אדום על מצע אנדיב

המתכון באדיבות: מיכל לוי אלחלל

רכיבים (ל-8 מנות)

2 ק"ג פילה מדומה

למרינדה
2 כוסות יין אדום
1 כפית מלח
2 כפות גרידת שורש ג'ינג'ר קלוף
1 ליטר מים
1 בצל או 3 בצלצלי שאלוט, קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
5 יחידות פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות דקות
½ כוס צימוקים
150 גרם קונפיטורת פירות

להגשה
6 ראשי אנדיב חתוכים לרבעים לאורך
1 לימון חצוי ופרוס לפרוסות דקות
½ כפית מלח גס
¼ כוס שמן זית
מלח ופלפל
חרוסת
חזרת


אופן ההכנה
שמים בסיר את כל החומרים למרינדה, מביאים לרתיחה ומצננים כחצי שעה במקרר.
מניחים את נתח הבשר בכלי מתאים, יוצקים עליו את המרינדה, מכסים, מחזירים למקרר לשעתיים עד 24 שעות. מדי פעם הופכים את נתח הבשר (לפחות פעם אחת) כדי שכל הבשר יספוג את המרינדה.

מוציאים את הבשר מהמרינדה ומייבשים. בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית, מכניסים את הבשר וצולים כ-4 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוסיפים את נוזלי המרינדה, הירקות וכוס מים, ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר כמעט לגמרי וממשיכים לבשל על להבה בינונית כשעתים וחצי, או עד שהבשר מתרכך לגמרי.

מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מניחים את ראשי האנדיב בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומערבבים עם 4 כפות שמן זית, פרוסות לימון ומלח גס, ואופים כ-15 דקות, או עד שראשי האנדיב מתרככים.

מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצלחת הגשה מרכזית. מתבלים את הרוטב במלח ובפלפל. חותכים את הצלי לפרוסות דקות, מסדרים לידו את ראשי האנדיב האפויים, יוצקים מעל מעט מהרוטב, מקשטים את הצלחת במעט חזרת וחרוסת  ומגישים.