חורף חם עם סוגת

תקופת החורף בישראל אמנם קצרה יחסית, אך את התבשילים של החורף הישראלים מאמצים באהבה גדולה. תבשילים, מרקים וקדרות הם הכוכבים של עונת החורף, שמיים אפרוריים וגשם ואנחנו מתחילים לחלום על מרק עדשים חם, קדרות וחמין ביתי מלא כל טוב.

עונת החורף היא פרק הזמן האולטימטיבי לשלב את אהבתנו לקטניות בארוחות,
המשתלבות בכל סוגי המרקים, הקדרות והתבשילים. לכבוד עונת החורף, חברת סוגת מציידת אתכם במגוון של קטניות ודגנים מיועדים לבישול.

לקטניות יש המון יתרונות תזונתיים בולטים: הן מכילות חלבונים, פחמימות מורכבות איטיות ספיגה, סיבים תזונתיים מסיסים שתורמים להורדת כולסטרול, ויטמינים, מינרלים ועוד. בין הקטניות ניתן למנות את השעועית, העדשים, חומוס ועוד.
קבוצת הדגנים כוללת: חיטה, אורז, שעורה, דוחן, קינואה, שיבולת שועל ועוד והם מכילים חלבונים, סיבים, עמילנים ופחמימות וכמו כן ויטמינים מקבוצה B.

להלן כמה סוגי דגנים וקטניות שמשתלבים נהדר בתבשילים, קדרות ומרקים:

חומוס:  קטניה העשירה בסיבים מסיסים ובעלת מקור טוב לחומצה פולית וחלבון. החומוס הוא גם מקור בריא לפחמימות, בעל אחוזי שומן נמוכים ומקור חשוב לסידן  (190 מ"ג/ 100 ג') ולמינרלים שונים כמו זרחן, מגנזיום, ברזל ואבץ.



עדשים ירוקות: קטניה העשירה בחלבונים, סידן וויטמינים מקבוצה B ו-C. כמו כן עדשים ירוקות מכילים גם חומצה אמינית חיונית וויטמין A  בצורת קארוטין.



שעועית: קטניה הגדלה בתרמילים, כמו כל יתר הקטניות היא עשירה בחלבונים ומינרלים כגון סידן וברזל וכמויות גדולות של ויטמינים מקבוצה B יחד עם חומצות אמיניות.



חיטה: גרגר החיטה מורכב משלושה חלקים - הנבט, האנדוספרם והקליפות (סובין). החיטה מכילה חלבונים, עמילן, תאית וויטמינים.



גריסי פנינה: גרעיני שעורה שהוסרה מהם הקליפה החיצונית המכילים את הסיבים, כך למעשה נותרת "הפנינה" הפנימית. למרות הסרת הקליפה גריסי הפנינה נחשבים למאכל בריא ומזין המשמש להכנת מאכלים ומרקים רבים.



הדגנים והקטניות של סוגת נבחרים בקפידה ובהגיעם למפעל עוברים תהליך מיון וניפוי ממוחשב שבו רק המובחרים מועברים לאריזה ללא מגע יד אדם.



מתכונים:


מרק חורפי של שלל קטניות עם גריסי פנינה
שילוב נהדר של קטניות וגריסי פנינה- מרק מזין ביותר שיעזור לכם לעבור את ערבי החורף הקרים ביותר. אוצר של בריאות למבוגרים, ילדים וצמחונים.
*באדיבות אתר סוגת

רשימת מרכיבים
1 כוס שעועית לבנה יבשה, מושרית ללילה שלם במים
1 כוס גרגרי חומוס, מושרים ללילה שלם במים
חצי כוס גריסי פנינה
2 כפות שמן זית
2 בצלים, קצוצים
3 שיני שום, כתושים
1 קופסא עגבניות מרוסקות (400 גרם)
חצי כוס עדשים ירוקים
3 כפות אבקת מרק ירקות או עוף
מלח ופלפל

אופן ההכנה
1. חממו שמן זית בסיר גדול ורצוי כבד וטגנו בו את הבצלים והשום. הוסיפו את העגבניות ובשלו תוך בחישה כמה דקות.
2. הוסיפו את השעועית, החומוס, העדשים וגריסי הפנינה והוסיפו מים עד כיסוי מלא.
3. הביאו לרתיחה והוסיפו את אבקת המרק ומלח ופלפל. הנמיכו את האש ובשלו עוד כשעה וחצי עד התרככות מלאה של הקטניות. אם כמות המים קטנה מדי בסיר, הוסיפו מים עד כיסוי בשנית.
4. הגישו מהביל לצד פרוסות לחם מלא וחמאה.


חמין
אין חורף בלי חמין, ואין חמין בלי קטניות ודגנים. כדי לקבל קדרה מסודרת ויפת מראה, משתמשים בקטניות מתוצרת איכותית, ששומרות על צורתן גם בתום הבישול הארוך.
*באדיבות אתר סוגת

רשימת מרכיבים
חומרים ל-15 מנות:
2 עצמות ברך
1 ק"ג חזה בקר חתוך לקוביות
1/2 ק"ג שעועית לבנה שהושרתה במים למשך 12 שעות
1/2 ק"ג שעועית אדומה שהושרתה במים למשך 12 שעות
10 תפוחי אדמה קלופים וחצויים
5 בצלים קטנים קלופים
5 שיני שום קלופות
100 גרם גרגרי חיטה
לרוטב הבישול:
2 בצלים גדולים קצוצים דק
2 גזרים מגוררים על פומפייה
שמן
3 כפות רוטב סויה
2 כפות סילאן או דבש
מלח ופלפל לבן
1 כפית פפריקה

אופן ההכנה
+ מטגנים נתחי בשר ועצמות בסיר גדול עם מעט שמן עד להשחמה. מוציאים מהסיר.
+ באותו סיר גדול מסדרים שני סוגי שעועית, תפוחי אדמה, בצל ושום.
+  מטגנים בצל וגזר במעט שמן עד להשחמה.
+ מניחים חיטה בשקית קוקי, סוגרים, מחוררים ומניחים בין המרכיבים. מפזרים את הבצל והגזר המטוגנים מעל,
יוצקים סויה, דבש ותבלינים.
+ ממלאים במים עד 3 ס"מ מעל תכולת הסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש בינונית-נמוכה.
+ מעבירים לפלטה, לתנור בחום שבת או ללהבה קטנה ומבשלים כ-12 שעות.