מסעדת FISH




צילומים: קשת זאבי

מסעדת FISH המוכרת בנוף המסעדות הישראליות כבר 15 שנים ארחה את אריאל, בן זוגי, ואותי לערב נעים בו חגגנו 15 שנות זוגיות.




שף המסעדה, איתן פאר, מוציא מנות יפייפיות וטובות מהם נהנים האורחים במסעדה בעלת עיצוב מרשים מאוד.
האוירה במסעדה קלילה וזה מתבטא הן בעיצוב, במוזיקה הנעימה ובשירות המחוייך.





העיצוב הינו מודרני. מזכיר מאוד את התפוח הגדול, ומשולבים בחלל ציורי פורטרט של אילן אדר, אהילים מעניינים ופסל "חי" הקבוע בקיר הבטון החשוף.







בנוסף לחלל הגדול של המסעדה, מצויים בה שני חדרים פרטיים המיועדים לאירועים קטנים, פגישות עסקיות ופרזנטציות.
למסעדה מגוון גדול מאוד (אף פעם לא פגשתי בכזו כמות) של מנות ראשונות, רובן קרות, המשלבות את הים והיבשה באופן מושלם.
הטריות מורגשת בכל נגיסה.
הטעמים- נפלאים!

כמנות ראשוות הוגשו לשולחננו:

קרם עגבניות ושום
רוטב מתקתק מעט, מורגשת בו טריות העגבניות והוא נראה ומרגיש מועשר בשמנת, אף על פי שהוא לא.
אמור להאכל בלוויית פוקאצ'ה חמה, אך אנחנו מצאנו שגם בלי לחם הוא טעים להפליא.
משדרג כל ארוחה!



צלחת חריפה
מנה המרגישה כמו מרק סמיך, חריף, חמצמץ וטוב!
למי שאוהב חריף, אפשר להמליץ על הצלחת הזו כעל "צלחת ניגוב" על משקל ניגוב החומוס.
מנה נהדרת!




קרם חצילים
ניחוח החציל הקלוי מעורר את החושים כבר כשהמנה מוגשת לשולחן.
עדינות השום והסילאן המעורים בקרם מביאים את החציל לדרגת מעדן.
אם הייתי יכולה לתת המלצה לשף המסעדה היא היתה לקחת את קרם החצילים יחד עם קרם העגבניות ולשווק אותם במרכולים לטובת כריכים ביתיים משודרגים.
שוס!



קוקי סאן ז'אק
מכירים את אלו שמגזימים ואומרים שטעם של מנה הוא כאילו מתת והגעת לגן עדן?
אז אני מתכוונת להגזים ולהגיד את זה גם!

המנה מורכבת ממגדל שכבות:
פטרייה צלויה ועסיסית המרגישה כמו בשר.
עיגול לחם.
ומעל לכל- עיגול סקאלופ עבה, עסיסי ובעל טעם מושלם!
זו מנה שאסור, בשום פנים ואופן, לוותר עליה!




ארטישוק צלוי
עוד מנה שלא כדאי לוותר עליה.
מדובר בחגיגה של טעמים: סלרי, גבינה, ארטישוק קלוי, מחית כמהין ועוד.
הצבעוניות של המנה על גבי הצלחת השחורה, המהווה קונטרס מעולה,  כבר מעוררת ומושכת עם הגעתה לשולחן.
הטקסטורות השונות יחד עם הצבעוניות מושכים את העין ומעוררים את התיאבון, ממש כמו הריח הטוב העולה מן הצלחת.

עם הטעימה מתגלה השמפניה של הארטישוק, הטופ של הטופ מבחינת שילובי מרכיבים וטעמים.
כן. כאילו מתת והגעת לגן עדן. שוב.




למנות עיקריות הגיעו:


פילה מוסר ים
עדין ונימוח על מצע פירה.
הדג עשוי ברוטב חמאה לבנה (Beurre blanc).
מדובר ברוטב עשיר המורכב מחומץ, יין לבן ובצלי פנינה (שאלוט) קצוצים אליו מוסיפים חמאה קרה.
לא סתם הדג יוצא כ"כ עדין, מדוייק ומושלם.

אני יכולתי לסיים לבד את כל הצלחת אבל מטעמי נימוס נתתי גם לאריאל לטעום קצת.




שרימפס פילה בקר
רוטב חלק ונעים, הבשר מעט מתקתק.
זו היתה אחת המנות האהובות על אריאל.
ניתן להזמין את המנה בגודל מלא או כחצי מנה.




שרימפס פטריות ומעדן אווז
טעם האווז מאוד חזק ובולט ומהווה ניגוד לשרימפס העדין.
ברוטב ישנה שמנת, מה שאותי כבר "קנה".
מנה נעימה שכמו קודמתה, ניתן להזמין גם כחצי מנה.


קינוחים

עוגת אלפחורס
העוגה סמיכה מאוד ומלאה במתיקות.
מבחינתי- ה- קינוח האולטימטיבי.
מושלמת!




מילפויי פאנקוטה עם טוויל שקדים

מארז של מרקמים וטעמים.
קראנצ', חמיצות, מתיקות.



אם צריך להשוות בין שני הקינוחים אז העוגה היא האמא המרוקאית המחבקת אותך לתוכה בחיבוק חם ואוהב, בעוד המילפויי היא הליידי האירופאית והאצילה המושיטה אליך את ידה.

אלגנטיות אל מול תשוקה.
שניהם טובים באותה המידה.



FISH - רחוב בני חבוט 7 ראשון-לציון טלפון 03-9611169
שעות פעילות המסעדה: כל השבוע – 12:00 עד 24:00
מסעדת פיש בפייסבוק