שבוע המטבח הצרפתי ה-2 בישראל- SO FRENCHY SO TASTY

 



פסטיבל המטבח הצרפתי בישראל, יתקיים זו השנה השנייה ביוזמת שגרירות צרפת בישראל, המכון הצרפתי בישראל, UBIFRANCE והמחלקה הכלכלית של שגרירות צרפת.
הפסטיבל תחת הכותרת "SO FRENCHY SO TASTY" - שבוע המטבח הצרפתי בישראל , ייערך  השנה לראשונה ב- 6 ערים ברחבי הארץ -  תל אביב, ירושלים, באר שבע, חיפה, מצפה רמון ונצרת.

לפסטיבל תגיע נבחרת של 19 שפים מובילים מצרפת, שביחד עם שפים ישראליים מ-19 מסעדות מקומיות, ירכיבו תפריטים מיוחדים ויבשלו מנות מגוונות שיציעו לקהל הישראלי לחוות את המטבח הצרפתי המשובח, בין התאריכים 10-12 בפברואר 2014.


בנוסף, יקיימו השפים כיתות שף וסדנאות לקהל הרחב, מפגשים לימודיים עם תלמידי בתי ספר, ארוחות גאלה וסיורים קולינריים בהם יבקרו ויערכו היכרות עם יצרני שמן זית, יין, ירקות, פירות וגבינות מרחבי הארץ.

השפים הצרפתים יחברו לשפים הישראלים במסעדות הוטל מונטיפיורי, דלאל המסעדה ודלאל הקונדיטוריה, אוליב ליפ, פאסטל, שילה, מול-ים, MESSA , KITCHEN MARKET, פופינה, פלי מרקט ולה רפובליקה בתל אביב. פרה על הגג ואדום בירושלים, הנמל 24 וביסטרו וניה בחיפה, דנטה בנצרת, סמילנסקי טאפאס בר בבאר שבע ו-CHEZ EUGENE במצפה רמון.

מותג הקוניאק היוקרתי Remy Martin, נותן החסות המרכזי של הפסטיבל יוצע במחירים מיוחדים במסעדות המשתתפות.




השפים הצרפתיים שהגיעו לארץ:
  • שף כריסטופר האש - Christopher Hache כוכב מישלן, מסעדת  Les Ambassadeurs מלון קרילון, יבשל  עם השף מורן ינאי בהוטל מונטיפיורי בתל אביב .
  • שף פטריק ריינג'אר, Cap Estel - כוכב מישלן, גו מיו זהב לאזור פרובנס קוט ד'אזור 2013 יבשל  עם השף יורם ניצן במסעדת מול ים בתל אביב.
  • שף מוראד האדוש Mourad Haddouche , מסעדת לואזו דה וין, כוכב מישלן  מתמחה במנות מחבל בורגון, יבשל עם השף גולן גורפינקל במסעדת דלאל בתל אביב.
  • שף קונדיטור סבסטיאן גודאר- אמן מאפים, גלידות, שוקולד ומרקחות המכונה מחולל המהומות של הטעמים, ירכיב תפריט מתוקים עם השף קונדיטור ענר צלאל בדלאל הקונדיטוריה בתל אביב.
  • ז'אן-איב בורדייה - Jean-Yvtes Bordier מומחה לחמאה ואמן גבינות, נצר לשושלת יצרני חמאה מחבל קונטה, יחבור לטיבו ברה ,השף לשעבר של מעון שגריר צרפת בישראל,במסעדת פאסטל במוזיאון תל אביב.
  • שף אוליבייה ארלו-Olivier Arlot  -ממסעדת "לה שנסלייר" בחבל טורן , כוכב מישלן, 3 מצנפות בגו מיו, יבשל עם השף צ'רלי פדידה במסעדת Olive Leaf הכשרה במלון שרתון תל אביב.
  •  שף דידייה אנייס-  Didier Aniès- שף המסעדות במלון גראן הוטל קאפ פרה הכולל את "לה קאפ" בעלת כוכב מישלן והמסעדות "לה וורנדה" ו "קלאב דופין". יבשל עם השף שרון כהן במסעדת שילה בתל אביב.
  • שף סטפן פרואדוו - Stephane Froidevaux  מסעדת לה פנטין לטור, 4 מצנפות בגו מיו,מוכר בארץ כזוכה תכנית הריאליטי "מלחמת הסכינים", יבשל עם השף אביב משה במסעדת מסה בתל אביב.
  • שף סילבן סנדרה - מהמסעדות " Itinéraires" "58 Qualité Street  " בפריז,שף השנה בגו מיו 2009  זכה בשנת 2013 בכוכב מישלן , יבשל עם השף יוסי שטרית במסעדת KITCHEN MARKET.
  • שף ליונל לוי - Lionel Lévy- ממסעדת אינטר-קונטיננטל מרסיי ,הוטל דיו, כוכב מישלן,  יבשל ארוחה ים תיכונית עם השף שלום קדוש במסעדת פרה על הגג במלון לאונרדו פלאזה ירושלים. 
  • שף יוני סעדה, Yoni Saada  - ממסעדת מיניאטור ,מצנפת אחת בגו מיו,נצר לשושלת קצבים  הגיע לגמר  התכנית "טופ שף" בצרפת  2013 , יבשל עם  שף אלרן בוזגלו במסעדת אדום בירושלים.
  • שף סבסטיין אנז'ו - Sebastien Sanjou - ממסעדת "לה רלה דה מואן" בדרום צרפת, כוכב מישלן, יבשל עם השף רן ראש במסעדה הנמל 24 בחיפה.
  • שף דידייה אדוןDidier Edon  ממסעדת "לה דומיין דה הוט רוש" בטורן, כוכב מישלן מאז 1990, הוא  יתארח במטבחו של  האמן והשף שחר סיוון בביסטרו וניה החדש בעיר התחתית בחיפה.
  • שף כריסטוף דוברן - Christophe Dovergne - מייסד האתר 750g.com ,התנסה בכל סוגי המטבחים פאב, מלון, מסעדה ומועדון יאכטה,יבשל עם השף יוחאי קוסביצקי במסעדת פלי מרקט בתל אביב.
  • שף טיירי שרייה - , Thierry Charrier מסלול חיי השף של משרד החוץ הצרפתי מזה 20 שנה, רצוף במפגשים נדירים ובלתי נשכחים: נלסון מנדלה לאחר שחרורו מהכלא, אריאל שרון במפגש פסגה בענייני המזרח התיכון, ג'ון קרי, לוראן פביוס ועוד רבים. יבשל עם השף רוני בלפר ממסעדת לה רפובליקה בתל אביב.
  • שף גיום גומז - Guillaume Gomez נשיא עמותת הטבחים של הרפובליקה הצרפתית- השף של הנשיא פרנסואה הולנד בארמון האליזה, יחבור לצוות המטבח במסעדה של השף שלום קדוש "פרה על הגג" במלון לאונרדו פלאזה בירושלים, להכנת ארוחת הצהריים במסגרת אירוע גאלה.
  • שף אלן רוסו- Alban Rousseau- הבעלים של חברת המזון רוסו לזלייה,העוסקת בפיתוח מוצרים וקייטרינג עילית הבעלים והשף של מסעדת מיל בעיר דקס. יבשל עם השף פאיז סגאירה במסעדת Chez Eugène במצפה רימון ועם השף  דרור שושן ב "סמילנסקי טאפס בר" בבאר שבע.
  • שף אריק פרבו - Eric Provost - ממסעדת " לאטרייה"  l’Etrier  , במלון רויאל ברייר בדוביל, כוכב מישלן, יבשל עם השף אליאס מטר במסעדת דנטה בנצרת.
  • שף דמיאן לפורט-  ממסעדת L’Absinthe, Rostang’s House, Paris , יבשל עם אוראל קמחי במסעדת פופינה.


שגריר צרפת בישראל, פטריק מיזונאב, קיים ערב פתיחה חגיגי ב 9 בפברואר בחסות המותג  Remy Martin בו אירח את השפים הצרפתיים והישראלים לערב היכרות וארוחת ערב משותפת בבית השגריר ביפו בשילוב בר קוקטיילים מבית Remy Martin.







ביום שלישי 11 בפברואר תתקיים ארוחת גאלה בצהריים במסעדה "פרה על הגג" במלון לאונרדו פלאזה בירושלים.
את המנות בתפריט ירכיבו ויבשלו 5 שפים :
  • שף שלום קדוש השף הראשי של רשת מלונות פתאל.
  • שף ליונל לוי ממסעדת אינטר-קונטיננטל מרסיי.
  • שף אביב משה שף מסעדת מסה.
  • שף גיום גומז השף של ארמון האליזה.
  • שף סטפן פרואדוו ממסעדת לה פנטין לטור.
ביום רביעי 12 בפברואר יעבירו השפים מאסטר קלאס וטעימות פתוחות לקהל הרחב (בתשלום) במלון שרתון תל אביב.
בשעה 13:00 טיירי שרייה השף של משרד החוץ הצרפתי יציג למנה ראשונה את המתכון שלו למילפיי שכבות של סלמון מעושן עם ירקות פריכים.
בשעה 14:30 שף אוליבייה ארלו מממסעדת "לה שנסלייר" יציג את המתכון שלו למנה עיקרית של דג לברק ממולא בזיתים, פירות הדר, שומר ומיץ תבלינים.
בשעה 16:00 שף סבסטיין אנז'ו ממסעדת "לה רלה דה מואן" יציג את המתכון שלו לטארט לימון, הקינוח האהוב ביותר על הצרפתים.

במסעדת פאסטל במוזיאון תל אביב תתקיים במשך השבוע תצוגה של השולחן הצרפתי המסורתי, המנות יוגשו בכלי השולחן הידועים מפורצלן צרפתי תוצרת Haviland & Co. Limoges ועיצוב השולחנות  במסעדה יופקד בידי Yves Delorme Palace home.

"SO FRENCHY SO TASTY" - שבוע המטבח הצרפתי ה-2 בישראל, מתקיים בשיתוף עם עיריית תל אביב-יפו, עיריית חיפה, עיר תחתית חיפה, משרד התעשייה והתיירות הצרפתי, משרד התיירות הישראלי, Haviland, Seyman, TV5MONDE, מלון שרתון תל אביב, רמי מרטין, מלון מרקיור, les Maîtres cuisiniers de France,, טיים אאוט, JC Decaux ,אייר פראנס, Yves Delorme Palace, , "כורסאל" קורסל המאפייה הצרפתית, בית הספר לבישול רימונים, איגוד בתי המלון בטבריה, Bragard,  Jean   Drouant school ו-VATEL.



לתכנייה המלאה של הפסטיבל -להרשמה לסדנאות ולהזמנת מקומות במסעדות