אצלנו בבית פינוק אמיתי הוא אכילת עוגת מוס מעולה שנקראת בפינו- העוגה של מחר.
ולמה היא נקראת כך?
לפני הרבה שנים, כשעוד הייתי ילדה, הגיעה חברה מחו"ל להתארח אצל ההורים שלי.
באחד הימים כשפתחה את המקרר ושלחה ידיה אל העוגה שאמא שלי הכינה באותו היום הזדעקה אימי וקראה: "אל תגעי, זו העוגה של מחר!" ומאז, כבר בערך שני עשורים, בכל פעם שמגיעה החברה היא מבקשת שיכינו עבורה את "העוגה של מחר".
ושם טוב נדבק ועל כן גם בפינו העוגה מכונה- "העוגה של מחר".
זוהי עוגה קלה מאוד להכנה שטעימה הרבה יותר ביום למחרת הכנתה.
ותאמינו לי- שווה לחכות לה....
מוסיפים את הקצפת לתערובת השוקולד
ולמה היא נקראת כך?
לפני הרבה שנים, כשעוד הייתי ילדה, הגיעה חברה מחו"ל להתארח אצל ההורים שלי.
באחד הימים כשפתחה את המקרר ושלחה ידיה אל העוגה שאמא שלי הכינה באותו היום הזדעקה אימי וקראה: "אל תגעי, זו העוגה של מחר!" ומאז, כבר בערך שני עשורים, בכל פעם שמגיעה החברה היא מבקשת שיכינו עבורה את "העוגה של מחר".
ושם טוב נדבק ועל כן גם בפינו העוגה מכונה- "העוגה של מחר".
זוהי עוגה קלה מאוד להכנה שטעימה הרבה יותר ביום למחרת הכנתה.
ותאמינו לי- שווה לחכות לה....
עוגת מוס שוקולד (העוגה של מחר)
חומרים:
שרוול פתי בר
שרוול פתי בר
מנת אספרסו (או כף נס קפה) עם מים חמים ומעט חלב
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
4 ביצים
כף קקאו
2 כפות סוכר
500 מ"ל שמנת מתוקה
ההכנה:
מכינים כוס קפה בחלב (אם הכוס גדולה אז ישאר לכם חצי ממנה לשתייה)
טובלים פתי בר בנס קפה ומרפדים את התבנית בשכבה אחת של ביסקוויטים
ממיסים את השוקולד והחמאה ומערבבים לתערובת אחידה
מוסיפים לתערובת את חלמוני הביצה ואת הקקאו
מקציפים את חלבוני הביצה עם הסוכר עד לקבלת קצף קשה שלא נוזל מן המקציף
מוסיפים את הקצפת לתערובת השוקולד
יוצקים את הבלילה על שכבת הביסקויטים
טובלים עוד ביסקויטים בכוס הנס קפה ומרפדים בשכבה נוספת (מעל הבלילה)
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וניל עד לקבלת קצף חזק שאינו נוזל מן המקצף
מניחים את הקצפת על שכבת הביסקויטים השנייה
וזהו, 10 דקות עבודה והעוגה מוכנה!
וכמובן- הכי טעים- להניח אותה במקרר ל-24 שעות ורק אז לאכול אותה. היא טעימה הרבה יותר אחרי יממה.
בתיאבון!