המועצה לענף הלול יוצאת במהלך שיווקי רחב היקף לקידום צריכת בשר ההודו הביתית בישראל

המועצה לענף הלול יוצאת במהלך שיווקי רחב היקף לקידום צריכת בשר ההודו בישראל. מטרת המהלך - תחת הכותרת הודו – הכי טעים הכי בריא! היא העלאת המודעות לערכים התזונתיים הגבוהים של בשר ההודו - לאור היתרונות וחשיבות צריכתו למבוגרים וילדים כאחד- ומתוך כך קידום הצריכה לשימוש והכנה ביתית.

מולי לויט, מנכ"ל מועצת הלול מציין: " לאור תהליכים העולמיים המקדמים צריכת בשר רזה, מועצת הלול מעוניינת להוביל מהלך לקידום צריכת בשר הודו. הישראלים מכירים את ההודו בעיקר באמצעות דוכני השווארמה – מאכל אהוב ואהוד מחוץ לבית . בקמפיין זה שמנו לנו למטרה להגביר את הצריכה הביתית תוך שאנו נותנים מענה למגוון נושאים: הקולינרי, הבריאותי והכלכלי (מחירו של ההודו נמוך ממחיר הבשרים האדומים ונוח לכל משק בית). כך שאם מוסיפים לזה את מגוון השימושים והטעמים הקולינריים שמאפשר השימוש בבשר ההודו ואת הערכים הבריאותיים - אנחנו יוצרים משוואה מנצחת עבור משק הבית הישראלי".
ואכן הודו קל להכנה ויכול לשמש למגוון מנות כגון: קציצות, סטייק, מילוי לכריך, פסטרמה, שיפודים, שווארמה ביתית ועוד. הודו קל לבישול ולעיבוד ובמהלך הבישול חלים שינויים במבנה החלבון אשר משפרים את טיבו וספיגתו כך שהערך התזונתי עולה.

על הצד הגסטרונומי והדגשת האיכויות הקולינריות הופקד השף אביב משה אשר יוביל את הקמפיין כולו. הקמפיין התקשורתי בהובלת משרד שטרן אריאלי, יכלול מיתוג, בנית נכסים דיגיטלים כמו אתר אינטרנט, עמודי פייסבוק ויוטיוב, הפקת סרטונים וקמפיין רדיו והוא יקודם בשלושה מגזרים: כללי, חרדי וערבי.


ד"ר אולגה רז, תזונאית קלינית מהמובילות בתחומה ובעברה יועצת למועצת הלול: "בשר הודו מאוד פופולרי בעולם, במיוחד בארה"ב זאת משום שבראש ובראשונה הוא טעים מאוד. אולם לא פחות חשוב יש בו מספר יתרונות תזונתיים.
ככלל, בשר הודו הוא בשר רזה יותר. אחוזי השומן בתרנגול הודו עומדים בממוצע על בין 3-5 אחוזים, בשעה שבעוף 6-8 אחוזים ובבקר – 5-30 אחוזים, תלוי כמובן בנתח.
בנוסף בדומה לסוגי בשר אחרים הודו מכיל חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה מאוד. כלומר הוא מכיל את כל חומצות האמינו להן גוף האדם זקוק לבניה ולתחזוקה.
בשר הודו מספק גם צריכה גבוה של ויטמינים ומינרלים. 100 ג' בשר הודו מכילים:
כמחצית התצרוכת היומית המומלצת של וויטמין B12  (כ-1.3-1.6 מיקרוגרם כאשר ההמלצות לצריכה יומית למבוגרים 2.4-2.6 מיקרוגרם) הנחוץ ליצירת הדם, לתפקוד תקין של מערכת העצבים, לבנייה תקינה של העצם ומניע אוסטאופורוזיס.
ברזל - כ-1.7-3 מיליגרם כאשר ההמלצות לצריכה יומית של מבוגרים היא 8 מ"ג ביום (יש לשים לב כי ההמלצה לאישה בגילאי הפוריות עומדת על 18 מ"ג ביום). בנוסף, מחקרים מראים כי ברזל מן החי נספג טוב יותר מברזל מן הצומח.
מרכיב נוסף חשוב מאוד שיש בהודו בכמות גדולה הוא הסלניום. 29-38 מיקרוגרם ב-100 גר", לעומת 20-24 מיקרוגרם בעוף ו-30-35 מיקרוגרם בבקר, כאשר הצריכה המומלצת למבוגר הנה 55 מיקרוגרם ביום. לסלניום תפקיד חשוב לגוף האדם, הוא נחוץ בהגנה על DNA, משמש כאנטי- אוקסידנט, מסיוע במניע מחלות סרטן, במניעת מחלות לב וכלי דם, בשמירה על פעילות תקינה של בלוטת התריס והמוח.


אודות המועצה לענף הלול
המועצה לענף הלול מייצגת את מכלול הגורמים הקשורים בשלוחות הלול, תחום המגלגל למעלה מ-5 מיליארד ש"ח – לרבות ענף בשר ההודו, המייצר כ-90 אלף טון בשר בשנה, ענף ההטלה (ביצי מאכל) בו עוסקים כ- 3,000 מגדלים המשווקים כ-2 מיליארד ביצים וענף הפטם, המייצר כחצי מיליון טון בשר פטם בשנה. למועצה לענף הלול ממשק מתמיד אל מול המגדלים, המשווקים, הצרכנים, ומשרדי הממשלה.


מתכוני בשר הודו / שף אביב משה

״קבב״ הודו אסיאתי

מצרכים
חצי קילו הודו טחון
3 כפות בצל סגול קצוץ דק מאוד
3 פרוסות לחם לחות ללא החלק הקשה
2 כפות פטרוזליה קצוצה
3 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות גינגר כבוש קצוץ
2 כפות סומסום קלוי
1 כף גרירת לימון
3 כפות קוביות קטנטנות של פלפל אדום
מעט צילי
1 ביצה
סויה
סילאן
שמן שומשום

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים , יוצרים קציצות, מחממים מחבת עם שמן ומטגנים כ 3 דקות מכל צד.



תבשיל הודו מהיר בטעם מעורב ירושלמי

מצרכים
חצי קילו שווארמה הודו חתוכה לקוביות
2 בצלים פרוסים דק
300 גרם כבד עוף נקי
2 גזרים מגורדים
חצי כוס גבעולי סלי פרוסים
3 כפות מיץ לימון
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות אבקת קארי
רבע כפית כמון
שמן זית

אופן ההכנה
מתחילים בטיגון הכבדים כ-3 דקות ומוציאים החוצה , מעבירים לסיר את נתחי ההודו ומטגנים עד להשחמה ומוציאים החוצה , מכניסים את הבצל ומטגנים עד להזהבה , מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים כ3 דקות, מחזירים פנימה את ההודו והכבדים , מתבלים וממשיכים בבישול איטי כ10 דקות ומוסיפים את הפטרוזיליה.


 קציצות הודו וקארי ירוק

לקציצות
חצי קילו חזה הודו טחון
1 בצל סגול קצוץ
1/3 פירורי לחם
2 רבע כפית גרמסלה
2 ביצים
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס תפוח אדמה מגורד
2 כפות ג'ינג'ר כבוש קצוץ
מלח
מערבבים הכל ויוצרים קציצות

לרוטב
3 שיני שום קצוצות
כפית גינגר כבוש קצוץ
2 כוסות תרד חתוך לרצועות
חצי כוס כוסברה קצוצה
2 פחיות חלב קוקוס
2 כפות משחת קארי ירוק
2 כפות סילאן
חצי כוס אפונה
מלח

אופן ההכנה
מטגנים את השום והג'ינג'ר ומוסיפים את שאר החומרים , מביאים לרתיחה , מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ20 דקות .


תבשיל שוקי הודו בשום לימון , ארטישוק ירושלמי וסלק ירוק

4 שוקי הודו בינוניים
20 שיני שום קלופות
חצי כוס גבעולי סלרי פרוסים
8 ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס
1 ק"ג עלי מנגולד חתוכים גס
חצי כוס מיץ לימון
רבע כפית כורכום
רבע כפית חוואיג למרק
מלח
מים

אופן ההכנה
מטגנים בשמן זית את שוקי העוף עד להשחמה , מוסיפים את שאר הירקות לטיגון של עוד 3 דקות, מוסיפים את מיץ הלימון והתבלינים, מכסים במים, מביאים לרתיחה , מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי.


צלי הודו , פירות יבשים ו״פיצוחים״

לצלי:
1 חזה הודו
שמן זית
כפית פלפל שאטה
כף פפריקה מתוקה
3 כפות דבש
כפית זרעי כוסברה

מערבבים את כל החומרים ומורחים את חזה ההודו לילה לפני.

להמשך הצלי :
10 בצאלי שאלוט קלופים
10 שזיפים מיובשים ללא הגרעינים
10 תאנים יבשות
2 גזרים פרוסים קלופים
חצי כוס גבעולי סלרי פרוסים
10 משמשים מיובשים
חצי כוס אגוזי מלך
חצי כוס קשיו
1 מקל למון גרס
מלח
פלפל שחור גרוס
כוס יין לבן

אופן ההכנה
צולים את חזה ההודו מכל כיוון כ2 דקות , מוסיפים את בצאלי השאלוט והירקות לטיגון קל, מוסיפים את שאר המרכיבים ואת היין , מבשלים את היין עד לחצי הכמות , מוסיפים מים עד לכיסוי , מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה שעה וחצי, מתבלים במלח ופלפל גרוס.
סלט קייל ועדשים שחורות עם רצועות הודו

לסלט
חבילת קייל חלוטה
כוס עדשים שחורות מבושלות
2 כפות בצל סגול קצוץ
כוס של מיקס עגבניות שרי צבעוניות חתןכות לארבע
רצועות פלפל אדום קלוי קלוף
2 כפות פקאן סיני 
2 כפות בוטנים גרוסים 
2 כפות גפרורי שקדים

לויניגרט
3 כפות חרדל דיזון חלק
2 כפות מיץ לימון
2 כפות דבש
רבע כוס שמן זית
להכניס לצנצנת לסגור ולערבב היטב

להודו
200 200 גרם חזה הודו חתוך לרצועות 
שמן זית 
2 כפות מהרוטב חרדל
כף שומשום קלוי

אופן ההכנה

מערבבים את חומרי הסלט ומתבלים בחמש כפות רוטב
מחממים מחבת עם מעט שמן ומקפיצים כ3 דקות , מוסיפים את רוטב החרדל מקפיצים עוד דקה ומסדרים על גבי הסלט