מתכונים וחדשות לקראת ראש השנה

 
 
לכבוד ראש השנה מציעה "נפטון" תבלינים ותערובות תיבול משובחות, להכנת מנות טעימות וחגיגיות

חברת "נפטון" (משנת 1980), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים, מציעה לכבוד ראש השנה תערובות תיבול ותבלינים איכותיים, שיסייעו בהכנת מנות חגיגיות ומשובחות לארוחת החג, ובכלל.
התבלינים והתערובות מאפשרים להכין בקלות ובנוחות מגוון של מנות טעימות ובהן עוף, בשר, דגים, ירקות ותוספות שונות.

לרגל השנה החדשה, התחדשו בנפטון במיתוג חדש: לוגו ומכסים בצבע כחול רויאל מלכותי. מוצרי החברה מוצעים מעתה באריזות חדשות שבהן מהדהד הצבע הכחול את שם החברה - נפטון – אל הים האגדי, במטרה לשקף את השאיפה להביא תבלינים איכותיים מארבעת קצוות תבל.

החברה מציעה מגוון רחב של תבלינים ותערובות תיבול מעולים, ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטומט, ובהם:
תערובת "טוסקנה" - תערובת תבלינים מיוחדת להכנת סוגים מגוונים של מנות ובהן עוף, בשר, דגים, פסטה, תפוחי אדמה, אורז, קינואה ועוד. התערובת כוללת, בין השאר, שמן, שום גבישי, פפריקה מתוקה, רוזמרין, מלח ים ועוד.

פפריקה מרוקאית מעושנת – תבלין פפריקה בעל ארומה וטעם מעושן ייחודי. הפפריקה המעושנת נהדרת לתיבול והכנה של מנות מגוונות בהן בשרים, מרקים, שקשוקה, תפוחי אדמה בתנור, מרינדות ותבשילים, להם רוצים להעניק ארומה מעושנת.

תערובת "גריל עוף" - תערובת תבלינים להכנת עוף, פרגיות, חזה עוף, דגים, תפוחי אדמה, אורז ועוד. מתאים להכנת מנות בגריל, בטיגון או בבישול.
התערובת כוללת, בין השאר, פפריקה מתוקה, בזיליקום, כורכום, פלפל שחור ועוד.
המוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית.
מחירים: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 150 גרם).
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.

"נפטון" מציעה מתכונים טעימים לארוחת ראש השנה:

גולאש עם ירקות, בפפריקה מעושנת
מצרכים:
1 ק"ג בשר בקר לתבשיל ארוך, חתוך לקוביות של 3X3 ס"מ
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
2 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
שיניים מראש שום אחד, קלופים ופרוסים
2 – 3 גזרים, פרוסים לפרוסות בינוניות
2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות בינוניות
1/2 עלה דפנה
1/4 כוס שמן זית
6 כפות של רכז עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה של נפטון
1 כף פפריקה מעושנת של נפטון
1/5 כפית שטוחה קימל שלם של נפטון
1 – 2 כפיות מלח גס של נפטון
1/2 כפית פלפל שחור של נפטון
מים

אופן ההכנה:
• לחמם את השמן בסיר מתאים ולטגן את הבשר עד להשחמה, רצוי בכמה סבבים.
• להנמיך את האש. לשים את כל הבשר שטוגן בסיר.
• לתבל בכפית אחת של מלח ובשאר התבלינים, ולערבב. להוסיף את כל הירקות, ולערבב.
• להוסיף מים למחצית גובה הסיר. להביא לרתיחה, על אש בינונית-גבוהה.
• לכסות. להנמיך את האש ללהבה קטנה, לתקן תיבול ולהוסיף מלח אם צריך, ולבשל כשעתיים. מדי פעם לערבב ולראות שנשמרת רתיחה עדינה כל הזמן. אם נראה שיש מעט מדי נוזלים, להוסיף מעט מים רותחים, לערבב בעדינות ולתקן תיבול. כשהבשר נימוח – הוא מוכן.
• מומלץ להגיש עם איטריות רחבות או עם נוקרלי.


עוף-שניצל בתיבול טוסקנה
מצרכים
8 שוקיים
לציפוי: 14 כפות פירורי לחם
2 כפות קמח
1 כף קורנפלור
6- 7 כפיות תערובת טוסקנה של נפטון

אופן ההכנה
• לחמם תנור ל-200 מעלות. להכין תבנית עם נייר אפייה ולהתיז עליה מעט שמן (או לשמן קלות עם מברשת).
• לערבב את חומרי הציפוי ולשים בקערה. להרטיב מעט את השוקיים עם מים, לנער (לא לנגב) ולעטוף היטב בציפוי.
• להניח בתבנית. להתיז מעט שמן מעל לשוקיים. לצלות כ-45 דקות. אין צורך להפוך צד.


תפוחי אדמה בתיבול תערובת גריל עוף
מצרכים
1.5 ק"ג תפוחי אדמה המיועדים לאפייה, שטופים ולא קלופים, פרוסים לרוחב
6- 7 כפות שמן זית
2- 3 כפות תערובת גריל עוף של נפטון

אופן ההכנה:
• לחמם תנור ל-190 מעלות.
• לערבב בקערה כל המצרכים. להניח את תפוחי האדמה המתובלים בתבנית, רצוי בשכבה לא עבה (אם יש צורך, עדיף להניח בשתי תבניות).
• להניח מעל לתפוחי האדמה נייר אפייה ומעליו, נייר אלומיניום – עמו יש "לסגור" את התבנית מכל צדדיה. לצלות את תפוחי האדמה כ-25 דקות.
• להסיר בזהירות את נייר האלומיניום ולנעוץ סכין בתפוח אדמה. אם הוא כבר רך, להסיר את העיטוף (אם לא רך, לעטוף מחדש ולהחזיר לתנור לכמה דקות). להעלות את החום ל-200-210 מעלות ולצלות עוד כ-12 דקות, עד שתפוחי האדמה הוזהבו יפה.


"תבואות" מציעה להתענג בארוחות החג מ"פסטה כוסמין, עדשים צהובות וקינואה" אורגנית, מיוחדת וטעימה

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לארוחות החג "פסטה כוסמין, עדשים צהובות וקינואה" אורגנית ייחודית, המיובאת מאיטליה, להכנת מנות טעימות ומיוחדות.
הפסטה, בצורת פוזילי, מכילה שילוב איכותי ומיוחד של קמחים מכוסמין, עדשים צהובות וקינואה, יחד עם חלבון אפונה. היא עשויה מרכיבים אורגניים בלבד, והיא נקייה מחומרי הדברה וכימיקלים מזיקים.
הנטורופתית יערה איכילוב כהן מציינת כי לפסטה ערך תזונתי רב: חיטת הכוסמין עשירה בחלבון ובוויטמיני B, ובהשוואה לחיטת הדורום היא מופחתת גלוטן ולכן קלה יותר לעיכול; העדשים הצהובות עשירות בחלבון, אבץ, חומצה פולית וסיבים תזונתיים והן מעניקות תחושת שובע; הקינואה מכילה חלבון איכותי ומינרלים חיוניים כמו סידן, אשלגן ומגנזיום.
את הפסטה מכינים כמו כל פסטה, ומגישים כמנה עיקרית, כסלט או כפשטידה.
כשר פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ו- STAR-K.
מחיר: 19.90 ש"ח לאריזה של 500 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

סלט פסטת כוסמין, עדשים צהובות וקינואה אורגנית, עם עגבניות מיובשות, גזר, חצילים, שמן זית ופטרוזיליה
סלט נהדר, שמתאים להגשה חם, פושר או קר.
חומרים:
1 חבילת "פסטת כוסמין, עדשים צהובות וקינואה אורגנית" של "תבואות"
10 עגבניות מיובשות, קצוצות גס
4 שיני שום, קצוצות
1 בצל, חתוך לקוביות בינוניות-קטנות
2-3 פרוסות חציל, מטוגנות או אפויות, חתוכות לקוביות בינוניות-קטנות
1 גזר קטן, שבושל עד רכות, חתוך לקוביות בינוניות-קטנות
5 כפות שמן זית
2 כפות רכז עגבניות, רצוי תוצרת איטליה
1 מלח ופלפל שחור
2 – 3 גבעולי פטרוזיליה או כוסברה – עלים בלבד, קצוצים גס


אופן ההכנה:
• להכין את הפסטה "אל דנטה". לסנן ולשמור 1/2 כוס ממי הבישול. לשטוף את הפסטה במים, לסנן ולערבב עם 1 – 2 כפות שמן זית. להניח בקערה הגשה מתאימה.
• במחבת, מחממים 2 – 3 כפות שמן זית, ומטגנים בו את קוביות הבצל להזהבה קלה. מוסיפים את השום הקצוץ. כשהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את רכז העגבניות, העגבניות המיובשות ופלפל שחור. להוסיף את מי הבישול והעגבניות המיובשות (הן מי הבישול והן העגבניות המיובשות תורמים מליחות), ולבשל עוד 3 דקות. לטעום ולהמליח, לפי הצורך.
• לשפוך את הרוטב שנוצר על האיטריות ולערבב. להוסיף גם את החצילים והגזר, לתקן תיבול. לפזר פטרוזיליה ולהגיש.

"אחוה" והשפית ג'קי אזולאי מגישים: תפוח עץ ממולא בשקדים ואגוזים
חברת "אחוה",יחד עם השפית ג'קי אזולאי, מגישים לרגל ראש השנה מנה חגיגית ומיוחדת של תפוחי עץ ממולאים בשקדים ואגוזים, בשילוב טחינה גולמית. מנת קינוח נפלאה במילוי מתוק וקראנצ'י שתקשט את שולחן החג ותהיה חגיגה של טעמים ויופי להנאת כולם.


מצרכים (ל-7 מנות):
7 תפוחי עץ
1 ליטר מים
1/2 כוס סוכר
1 מקל קינמון
1 כפית קינמון
למילוי
1/2 כוס שקדים קצוצים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס צימוקים
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
1 כף סילאן
5 כפות טחינה גולמית


אופן ההכנה:
1. קולפים את תפוחי העץ, מוציאים את ליבת התפוחים בעזרת תפוחן, וחורצים את קליפת התפוח כדי שלא תתפוצץ באפייה.
2. בסיר רחב, מבשלים את התפוחים במים מתובלים בסוכר, מקל קינמון וקינמון טחון, עד לרמת "אל-דנטה" (לא רך מידי ולא קשה מידי). מסננים את המים לאחר הבישול.
3. טוחנים גס את האגוזים והשקדים.
4. מערבבים בקערה את מרכיבי המלית – אגוזים טחונים, צימוקים, סילאן ומעט קינמון.
5. ממלאים את התפוחים במלית ומוסיפים מעל סילאן.
6. מסדרים בתבנית אפייה ומכסים בנייר אלומיניום. אופים במשך 10 דקות בחום של 180 מעלות, לאחר מכן מורידים את נייר הכסף וממשיכים באפייה עוד 20 דקות נוספות עד שהתפחים מתרככים.
7. מזלפים על תפוחי העץ טחינה גולמית ומגישים.

טונה פילטונה
פילטונה הינו מותג ישראלי הקיים כבר למעלה מעשור, המייצר ומשווק שימורי טונה תוך מחויבות למצוינות, בריאות וטעם של איכות במפעל חדשני הממוקם בבאר שבע, הפועל על פי הסטנדרטים הגבוהים ביותר. במדף הטונה ישנו מגוון מותגי טונה, איך תדעו לבחור נכון? בחרו בטונה איכותית.

את איכות הטונה מודדים בעיקר לפי שני מדדים, המרקם ורמת ניקיון הדג. המרקם, האם היא במרקם פירורי או מורכבת מנתחים משובחים ורמת הניקיון של הדג קרי, כמעט ולא נצפות חתיכות שחורות בדג.
מוצרי פילטונה עשויים מנתחים מוקפדים ומשובחים וניתן לראות זאת בעת פתיחת הקופסה (מלבד נתחי טונה במים, המים משפיעים על המרקם). כמו כן, בפילטונה ישנה הקפדה גבוהה על רמת ניקיון הדג ומתבצע ניקיון כפול של הדג, בשונה מהמתחרים.

מוצרי פילטונה מתאפיינים בחומרי גלם איכותיים, מהטובים בעולם, עשויים מ-100% מוצרים טבעיים וללא חומרים משמרים ומייצבים. סוג הדג במוצרי פילטונה הנו סקיפג'ק המכיל כספית ברמה מאוד נמוכה ולא מהווה סכנה לצריכה מוגברת, גם בתקופות רגישות של הנקה והיריון.

מפעלי החברה מצוידים בציוד מודרני ומתקדם, מעבדות איכות ברמה גבוהה וצוות מקצועי רחב, מנוסה ומקצועי הכולל בין היתר טכנולוג מזון, מנהלת איכות, מהנדס אחזקה ומנהל רכש בין-לאומי. המפעל מנהל מערכת איכות על פי תקן ישראלי ISO-9001 ומערכת לניהול בטיחות מזון במתודת HACCP, הכוללת ניתוח סיכונים מתקדם במטרה להבטיח מוצרים איכותיים, בטוחים ומצוינים כל העת.

מבין המוצרים של פילטונה ניתן ליהנות מנתחי טונה בהירה בשמן צמחי, נתחי טונה בהירה בשמן קנולה, נתחי טונה בהירה במי מלח ונתחי טונה בהירה בשמן זית איכותי, אמיתי. כל אלו, מגיעים במגוון גדלים ואריזות כאשר כל אחד יכול לבחור בהתאם לצרכיו האישיים. מוצרי פילטונה מצטיינים בתכולת חלבון גבוהה, כ-24%, יותר מאשר בחזה עוף או בבשר טחון! ובכך מהווים מקור תזונתי מעולה לחלבון (החלבונים משמשים בגוף האדם לבניית שרירים, וילדים בגילאים צעירים זקוקים לחלבון רב במהלך גדילתם).
מוצרים בכשרות בד"צ עדה חרדית וחוג חתם סופר בני ברק ונמכרים ברשתות השיווק המובילות ביניהן: ויקטורי, אושר עד, שופרסל, יוחננוף ומחסני השוק יינות ביתן ,קינג סטור, פרש מרקט, מחסני להב טיב טעם.



סדרת הוואי שמפו ומרכך פריחת הדובדבן
סדרת הוואי לטיפוח השיער בעלת פורמולה בניחוח פירותי, המכילה תמצית פריחת הדובדבן. פריחת הדובדבן מסמלת את היופי והנשיות בתרבויות המזרח.
סדרת המוצרים מעניקה לשיער:
• מראה מלא ברק
• מחזק את סיב השערה
• למראה שיער בריא , גמיש ורך
מוצרי טיפוח השיער של הוואי מכילים תמציות מהטבע וניחוחות אקזוטיים לחוויית שימוש מהנה במיוחד. לשגרת טיפוח מלאה ולשיער בריא בעל מראה קורן.

 

מחיר מומלץ לצרכן: 11.90 שקל.
תכולה: 700 מ"ל
ניתן להשיג ברשתות השיווק ברחבי הארץ