מתכוננים לבית הספר- תזונה, הגיינה ועוד...



הרוקחת נאוה דולב מרשת בתי המרקחת "ש.ר.מ. פארם" נותנת המלצות חשובות לקראת החזרה לבית הספר

לקראת סיום החופש הגדול מומלץ להיערך לחזרה לבית הספר ולהקנות לילדים ולמתבגרים הרגלים נכונים לשמירה על הבריאות.
הרוקחת נאוה דולב מרשת בתי המרקחת "ש.ר.מ. פארם" ממליצה לנו בנושאי תזונה נכונה, תוספי תזונה והיגיינה.

1. תזונה בריאה: מומלץ להקנות לילדים הרגלי תזונה בריאה כבר מילדות. הרגלי אכילה בריאים חשובים להתפתחות ולגדילה תקינה.
חשוב להקפיד על ארוחת הבוקר לפני היציאה לבית הספר. תחושת השובע מסייעת לילדים להיות מרוכזים וערניים בשעות הלימודים. כמו כן, חשוב שהילד יאכל ארוחת עשר מזינה – כריך (מומלץ מחיטה מלאה) עם חלבון (גבינה, חביתה, טונה או פסטרמה), בתוספת ירקות, ופרי.
ביום לימודים ארוך מומלץ לצייד את הילד בכריך, בפרי ובשתייה נוספים. אפשר לשלב חטיפים בריאים כמו יוגורט, חטיף גרנולה או דגנים, פירות יבשים, חטיף חלבה.
חשוב לעודד את הילדים לשתות מים במהלך היום ולהימנע משתייה ממותקת.
מומלץ לקחת לבית הספר בקבוק מים אישי.



2. תוספי תזונה: תוסף תזונה מומלץ לילדים הוא אומגה 3. אומגה 3 אחראי על תפקודים רבים בגוף האדם. מחקרים מראים כי אומגה 3 משפר את יכולת הקשב והריכוז ומסייע לשיפור כושר הלמידה והפנמת החומר.
יש לשים לב לרכוש תכשיר אומגה 3 שיש בו יחס גבוה בין EPA ל-DHA, לטובת EPA.
3. תוסף תזונה נוסף חשוב לילדים הוא פרוביוטיקה – תכשיר המכיל חיידקים ידידותיים התורמים לתפקוד מערכת העיכול ומערכת החיסון. מחקרים מראים שנטילה קבועה של פרוביוטיקה מסייעת למניעת מחלות בדרכי הנשימה ולמניעת שלשולים. לנוחות השימוש לילדים אפשר לרכוש פרוביוטיקה באבקה שמוסיפים למזון, או בצורת סוכריות.
4. היגיינה: חשוב מאוד שהילדים יקפידו לנקות את הידיים לפני האוכל ולאחר היציאה מהשירותים, כדי למנוע זיהומים ולהפחית הידבקות במחלות. מומלץ שיהיה בתיק של הילד תכשיר לחיטוי הידיים המשווק בג'ל או במגבונים.
5. לשמירה על היגיינת ראש הילד. ניתן להשתמש בתרסיס נגד כינים המונע הידבקות בכינים והתפתחות ביצי הכינים. מומלץ לטפל בתכשירים המכילים חומרים טבעיים.
למידע ולפרטים על מיקום בתי המרקחת באתר - www.sharampharm.co.il


רעיונות לכריכים מהירים ומשודרגים מאת צ'רלי פדידה השף של יינות ביתן
קרדיט צילום: CF-art

טוסט לחם שבעה דגנים עם  פסטרמה הודו עם עגבנייה וממרח רמולאד שיקפיץ את הכריך בטעמו למקומות אחרים
מצרכים לכריך :
4 פרוסות פסטרמה דקיקות
חצי עגבנייה שטופה ופרוסה לעובי של 2.5 מ״מ  
מצרכים לממרח בסגנון רמולאד:
כמובן שאפשל להכפיל את המתכון להכין מראש ולהשתמש כל השבוע במתבל 
1 כף מיונז
1 כפית מיץ לימון
חצי כפית שמיר קצוץ
2 צלפים קצוצים  
אופן הכנת ממרח רמולאד
אל קערה מכניסים את כל המצרכים ומערבבים היטב עד להתאחדות המצרכים  ושומרים בקירור .

אופן הרכבת הכריך:
מכניסים לטוסטר 2 פרוסות לחם שבעה דגנים לקלייה קלה
מורחים שיכבה דקה של ממרח רמולאד , מסדרים פרוסות פסטרמה ועגבנייה וסוגרים עם הפרוסה השנייה 
כריך פראנה עם חזה עוף , עגבנייה וממרח זיתי טאסוס
מצרכים עבור הכריך:
1 לחמניית פראנה
1 חזה עוף
חצי עגבנייה
ספרי שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם  
מצרכים עבור ממרח זיתים בסיסי  לעשרה כריכים 

ממרח זיתים
יכול להחזיק במקרר לפחות שלושה שבועות לכן יש אפשרות להכין כמות מספקת ולהשתמש לפי הצורך

200 גרם זיתי טאסוס
1 שן שום
שליש כוס שמן זית
אופן הכנת ממרח זיתים :
מעבירים למעבד מזון את כל המצרכים ומערבלים עד לקבלת משחת זיתים
אופן הכנת חזה עוף צלוי :
מומלץ לצלות את העוף לילה לפני
מתבלים חזה עוף עם מלח , פלפל לפי הטעם מתיזים ספרי שמן זית ומניחים על גבי נייר אפייה
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות וצולים את העוף למשך כ 15 עד 17 דקות תלוי מה עובי הנתח
מוציאים מהתנור מצננים וחותכים לפרוסות דקות

אופן הרכבת הכריך:
חותכים את הפראנה לכול אורכה ומורחים ממרח זיתים מעל הממרח מניחים את פרוסות העוף ומוזיפים עגבנייה
כמובן שיש אפשרות לשדרג עם עלים ירוקים כמו חסה.

רול שווארמה פרגיות עם טחינה  בטורטייה
מצרכים עבור רול טורטייה אחד
טורטייה בקוטר של 24 עד 28 ס״מ
1 כרע עוף מפורקת מעצם ועור לבקש מהקצב שיחתוך לרצועות דקיקות
חצי בצל קלוף וחתוך לרצועות דקיקות
¼  כפית פפריקה
¼  כפית כורכום
¼  כפית כמון
1 כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

מצרכים עבור טחינה :
לא צריך להכין טחינה כל יום הגדלנו לכם את הכמות שתספיק לכמה כריכים או סתם אם בא לכם לנגב עם פיתה

מצרכים :
3/4  כוס טחינה גולמית (200 גרם)
2 שיני שום
¼  כוס מיץ לימון (מ-2 לימונים)
1/2 כוס מים קרים
1/4 כפית מלח
אופן הכנת הטחינה :    
 מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת תערובת חלקה. אם תרצו בכך, ניתן לשחק עם כמויות  המים והלימון, על מנת להשיג את הטעם או המרקם אותו אתם מעדיפים

אופן הכנת השווארמה:
מחממים מחבת עם תחתית עבה ומוסיפים שמן זית ומיד מתחילים בטיגון בצל עד להזהבה קלה מוסיפים את רצועות העוף ומתבלים בפפריקה , כמון , כורכום ומלח
אם התבלינים קצת כבדים על ילדכם יש אפשרות לעשות זאת רק עם מלח ופלפל בלבד.
ממשיכים בטיגון עד שהשווארמה מוכנה כ 8 דקות טיגון תוך כדי ערבוב  מוציאים מהמחבת ומניחים על גבי מסננת לניקוז הנוזלים ומצננים מעט .
אופן הרכבת הרול :
מחממים טורטייה מעט על אש גלויה משתי הצדדים ומניחים על משטח עבודה , ממלאים בשווארמה וטחינה  ומגלגלים , יש אפשרות לקפל מהצדדים כמו קיפול של סיגר כדי שיהיה אטום.
אורזים במפית ושקית ניילון כמקובל.
רול טורטייה במילוי ירקות גריל עם ממרח פסטו
מצרכים עבור הרול :
טורטייה בקוטר של 24 עד 28 ס״מ
1 בטטה קטנה  בטטה קלופה וחתוכה לפרוסות דקות 
1 פלפל אדום ללא הליבה
1 זוקיני או קישוא חתוך לפרוסות
ספרי שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
 אופן הכנת הירקות :
מחממים מחבת פסים
מתבלים את הירקות במלח ופלפל
מרססים את המחבת בשמן זית וצורבים את הירקות על להבה בינונית עד לריכוך מלא יש לוודא כי הבטטה מוכנה ( היא הקשה מכל הירקות לכן דרוש יותר זמן )
מניחים את כל הירקות בצד עד להרכבת הרול.

ממרח פסטו
ממרח פסטו יכול להחזיק במקרר יותר משבוע ימים לכן מומלץ להכין יותר ולהשתמש לפי הצורך
2 כוסות עלי בזיליקום טריים דחוסים
2 שיני שום גדולות
½  כוס גבינת פרמזן (לא חייב)
¼  כוס אגוזי מלך או צנוברים
½  כוס שמן זית כתית
    מלח
אופן הכנת הפסטו:
טוחנים את הבזיליקום, השום, האגוזים והגבינה באמצעות מעבד מזון.
מוסיפים את השמן בהדרגה, בזמן שטוחנים, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטחון בפולסים עד למרקם הרצוי. ממתינים חמש דקות לפני השימוש, לערבוב טעמים.
אופן הכנת הרול:
מחממים טורטייה מעט על אש גלויה משתי הצדדים ומניחים על משטח עבודה
מורחים פסטו ומעל מניחים את הירקות שצרבנו קודם
מגלגלים לרול ואורזים במפית ושקית ניילון.