SUPER "חבר" – פרויקט מזונות-על של מועדון "חבר" בניצוחו של השף עומר מילר




כולם מכירים את מועדון חבר, אך חלק גדול מהאוכלוסייה מכיר את המועדון כמועדון צרכנות ותו לא.
מועדון חבר הוא הרבה מעבר לירידי צרכנות. מועדון חבר בא לתת לקהל חבריו את המידע הטוב ביותר אודות סגנון חיים בריא ומהנה ובכלל זה- תזונה נבונה ובריאה.

הפרוייקט החדש של מועדון חבר בא לתת לעמיתיו (אך גם למי שלא עמיתי המועדון מאחר והמידע זמין באתר האינטרנט לכלל האוכלוסייה) את מירב המידע אודות מזונות העל (Super Food) שיטיבו איתם.


בשנים האחרונות אנו שומעים יותר ויותר על טרנד 'הסופר-פוד' או בעברית 'מזונות-העל' ולא בכדי, הם בעלי ערך תזונתי גבוה יותר מכל מזון אחר, עשירים בוויטמינים, מינרלים, חלבונים, חומצות שומן חיוניות ועוד. הריכוז הגבוה של החומרים הפעילים, מאפשרים לנו ליהנות מערכים תזונתיים גבוהים מאוד בהשוואה למזונות אחרים, גם לבריאים שביניהם.
הטרנד הקולינרי המתפתח ברחבי העולם מציג את מזונות העל כחלק אינטגרלי מהתפריט היומי, נגיש ופשוט להכנה.
גם בישראל ההתעניינות במזונות אלו הולכת וגוברת אולם בשונה מהטרנד העולמי, בארץ מזונות העל נתפשים כמיוחדים המתאימים לקהלים מסוימים כגון: שוחרי בריאות, טבעונים, ספורטאים וכו'. כשמחפשים בגוגל את צירופי המילים 'סופר פוד' או 'מזון-על' מקבלים תוצאות של מזונות פחות מוכרים, יקרים וקשים להשגה כגון: אצות ספירולינה, זרעי צ'יה, גוג'י ברי, אבקת מאקה, כלורלה וכדומה.


מועדון "חבר" מציע לעמיתיו ולציבור הרחב, להכיר את נושא מזונות העל, הנמצאים בכל סופרמרקט ונגישים לכל כיס. מזונות מוכרים דוגמת – בטטה, עגבנייה, אבוקדו ואפילו שוקולד מריר נמנים בקטגוריה זו, רובנו אפילו לא מודעים לכך ולכן גם לא מקפידים על צריכתם.
מסיבה זו, מועדון "חבר" בהובלת השף עומר מילר, משיקים בימים אלו את פרויקט SUPER "חבר".

במסגרת הפעילות, השף עומר מילר ומועדון "חבר", מזמינים את העמיתים לאכול יותר מזונות-על, להכיר את יתרונותיהם ולהשתתף באופן פעיל על ידי שליחת מתכוני מזון-על. המתכונים יעברו סינון ובחירה על ידי ועדה בראשותו של השף עומר מילר.
המתכונים הנבחרים יאוגדו לספר דיגיטלי אשר יופץ לעמיתים ולציבור הרחב באתר www.hvrplus.co.il.


"מוטי לוי, מנכ"ל מועדון "חבר": "לתפיסתנו, מועדון צרכנות בשנת 2017 צריך ללוות את לקוחותיו במהלך החיים ולהעניק להם ערך מוסף במגוון רחב של תחומים כגון: צרכנות, פיננסים, תרבות הפנאי ו-Well being. מסיבה זו מועדון "חבר" בוחר להעניק לעמיתיו מידע פרקטי, בתחומים רבים, האמורים לסייע להם ולמשפחותיהם להתמודד טוב יותר עם אתגרי החיים. במסגרת קטגוריית פלוס לחיים, המספקת הטבות ומידע בתחומי הספורט, הבריאות והתזונה השקנו את פרויקט SUPER"חבר". אנו מאמינים כי על מנת לעודד שינוי בדפוסי התנהגות, יש לשתף ולעורר את המודעות למזונות-על, לכן נעלה את המתכונים הנבחרים גם בספר דיגיטלי לעמיתי מועדון "חבר" ולציבור הרחב, באתר ייעודי."


מועדון "חבר", בהובלת השף עומר מילר, מזמין את עמיתיו לשלוח מתכונים אישיים הכוללים את מרכיבי מזונות העל באתר "חבר" בליווי תמונה עד ליום 31/01/17.
כמו-כן, הקהל הרחב מוזמן גם הוא להיכנס למתחם הייעודי וליהנות מרשימת המזונות, הטיפים והמתכונים www.hvrplus.co.il

להנאתכם, השף עומר מילר והשפית שמרית גולדברג חולקים שני מתכונים עם קוראי הבלוג:

סאשימי סלמון בעלי קייל- עומר מילר

500 גרם סלמון ללא עור ועצמות
10 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
10 כפות מיץ לימון
4 כפות שמן זית
30 עלי בזיליקום
30 עלי נענע
30 עלי כוסברה
כוס בצל ירוק
חבילת קייל טרי


1. פורסים את הסלמון לפרוסות סאשימי נאות
2. מערבבים את חומרי הרוטב 
3. מסדרים כל פורסה בעלה קייל
4. על כל סאשימי מניחים עלה תבלין (כוסברה, בצל, נענע, בזיליקום)
5. יוצקים את הרוטב בקעריות קטנות
6. מלפפים את הסלמון בעלה הקייל וטובלים ברוטב



כדורי תמרים- שמרית גולדברג
500 גרם תמרים מגולענים
2 כפות צ'יה
100 גרם שקדים גרוסים
2 כפות שמן קוקוס
1/4 כוס טחינה
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס אגוזי מלך
3 כפות מים
1/2 כוס קקאו איכותי או 1/3 כוס קוקוס

1. לשים הכל במעבד מזון, לרסק בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. ליצור כדורים בגודל אחיד ולגלגל בידיים רטובות.
3. להניח כל כדור בקערת קקאו או קוקוס*
4. להניח בכלי אטום ולשמור בקירור עד להגשה.


* ניתן לקשט עם קוקוס אך מומלץ יותר לצפות באבקת קקאו הנותנת ניגוד למתיקות.