הוראות הכנה לריבת תפוז סיני


עם ירידת הטמפרטורות הגיעה עונת ההדרים שמסתמנת אצלי בגינה בעץ עמוס תפוזים סיניים (קומקווט).
מאחר והכמויות מאוד גדולות והרצפה מתמלאת בפרי הבשל- אני מקדימה ועורכת קטיף מיד עם תחילת נשירתם של הפירות הראשונים.
הרוב מחולק לשכנים ולחברים, אך השנה, בפעם הראשונה - מלבד החלוקה, גם הכנתי ריבה!

מכיוון שהריבה יצאה כ"כ מוצלחת, החלטתי לחלוק איתכם את ההכנה הקלה והפשוטה שבסופה מתקבל מעדן טעים:


קיטפו את הפירות מן העץ ושטפו אותם היטב מאבק




חצו את הפירות, הניחו בסיר מלא מים והביאו לרתיחה. לאחר הרתיחה סננו את המים.
חיזרו על הפעולה פעמיים נוספות. פעולה זו מוציאה את המרירות מקליפת הפרי.
(במידה והנכם מכינים ריבה שלא מפירות הדר- דלגו על השלב הזה).




החזירו את הפרי לסיר ועל כל קילו פרי הוסיפו:
מיץ מלימון אחד, מיץ מתפוז אחד, גרידת לימון אחת ו- 1 ק"ג סוכר לבן.
הביאו את תכולת הסיר לרתיחה, ללא מכסה, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
לאחר הרתיחה הנמיכו את האש (לכדי בעבוע קל) והשאירו את הסיר על האש למשך 45 דקות נוספות. ערבבו מדי פעם.




מלאו צנצנות בפרי ותתענגו על הטעם!



אפשר ורצוי גם להעניק לחברים ובני משפחה



 

את המדבקה היפה ורבות כדוגמתה ניתן לקנות אצל לילך חן