Lima Nippo מסעדה יפנית פרוייאנית בשוק הפשפשים




צילומים: קשת זאבי

אני מסקרת הרבה מסעדות וברובן נהנית מאוד, אבל את החוויה הקולינרית שעברתי בלימה ניפו אני חווה לעיתים רחוקות בלבד.
האוירה במקום נהדרת! ברחבי המסעדה פזורים ציורי קיר יפניים מעלפים וגופי תאורה יפייפיים. המוזיקה ברקע נעימה והמלצרים עם המבטא הצרפתי המסוקס משלימים את האוירה ליותר ממושלמת. כל זאת לצד המיקום הנהדר של המסעדה- שוק הפשפשים ביפו, המאפשר לאחר הארוחה לצאת לסיבוב במסיבת הרחוב הגדולה של יפו ולחוות עוד מהבוהמה התל אביבית.





כל המנות שהוגשו לשולחננו היו נהדרות ועל גבול הגאונות אבל אלו ששבו את ליבי וגורמות לי לחשוב עליהן כבר שלשה ימים אחרי הן שתי המנות העיקריות שכמותן-  מעולם לא אכלתי לפני! כלומר- אכלתי מנות העשויות מאותם הפרודוקטים אבל מעולם לא אכלתי והתענגתי עליהן כמו בלימה ניפו!


לימה ניפו הנה מסעדה יפנית-פרוייאנית הנקראת על שם עיתון שהקימה הקהילה היפנית בפרו, לפני כ- 100 שנים, עת התיישבו בפרו יפנים ויצרו תרבות אוכל חדשה (נייקי) המשלבת בין הדגים הנעים היפנים לבין הפירות, הירקות והטעמים של פרו.

ולאחר כל ההקדמה-  הנה האוכל!

מנות ראשונות

מיקס סביצ'ה
סלמון, טונה, סיבאס ומנגו.
מוגשים עם שיסו ועלים שחורים (בטעם מעורב של בזיליקום ונענע).
טעים וחמוץ בטירוף! זו לא מנה לכל אחד. זו בהחלט מנה שהייתי מסייגת ואומרת שתקחו אותה (ותאהבו אותה) רק אם אתם אוהבים חמוץ.
אם התגברתם על החמיצות הגבוהה תגלו גם חריפות קלילה.




טירדיטו סלמון
ראשית, שובה את ליבנו הצבע הכתום היפה של הסלמון המשוייש בפסים לבנים והנח על מרק צהוב/כתום. מעליו כל התפרחת הירוקה שמשלימה את מנעד הצבעים.
הדג הטרי עושה את כל העבודה ומושלם על ידי הרוטב והירק. מי שאינו חובב חריף יכול להסיר את טבעות הפלפל ולא ירגיש את החריפות.



ביף טטאקי
מגולגל על שיפודי עירית ומונח על רוטב עגבניות, עגבניות שרי בשלמותן ושום שחור.
הטעמים עדינים מאוד וטעימים באותה המידה.



סלט תאנים
טוב, תאנים זו אחת האהבות שלי, כך שכבר כשהגיעה הצלחת לשולחן- התאהבתי!
התאנים מוגשות עם רוטב מיסו וגבינת עיזים עדינה מאוד וצבועה בורדרד מקסים.
בעיני, מלבד היות הסלט מוגש כמנת פתיחה, הוא מתאים מאוד גם כקינוח עבור מי שלא נוהרים אחרי הפחמימות והסוכרים.




מנות עיקריות

כאן תראו את המנות שכבר שלשה ימים אני לא חדלה מלחשוב עליהן וכבר ברור לי שבקרוב  מאוד אחזור למסעדה בשבילן.

סי באס זאב ים
הדג כולו טבול בטמפורה כך שחלקו החיצוני קריספי להפליא וחלקו הפנימי רך ועסיסי.
לעסיסיות תורם סלט העגבניות המופלא שנשפך מתוך הדג כמו אוצר מתוך תיבה.
הסלט מוסיף לדג רטיבות והמראה המתקבל משילוב הדג והסלט הוא פשוט יפייפה!
כשאכלנו מן הדג נזכרתי בתיאור האכילה של השד הטזמני, כפי שראיתי בערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק לא  מזמן. בתכנית סופר כי השד הטזמני נכנס אל תוך החיה שצד ואוכל אותה מבפנים, ישן בתוכה, ושוב מתעורר וממשיך לאכול עד שמסיים את כולה.
אז זה בדיוק מה שרציתי לעשות- להכנס אל תוך הדג!
אסור אסור אסור לפספס!






סינטה יאקי ניקו
הוגש במידת עשייה מדיום-רר.
שלמות!
מעולם לא אכלתי סטייק כ"כ עסיסי וטעים. מעולם! ואכלתי אי אילו סטייקים בחיי....
מידת העשייה, המרינדה בו הוא שהה והבשר המשובח לא ניתנים לתיאור!
על הסטייק- פטריות קטנטנות, שלמות, ועשירות בטעם.



לצד הסטייק מונחת קערת זוקיני בטמפורה.
הזוקיני מהווה תחליף מושלם לצ'יפס המסורתי.




קינוחים

מגוון יפה של קינוחים הוגשו לשולחננו:



בטטה קרם ברולה עם מנדרינה ופטל
הקינוח האהוב עלי מבין הארבעה שהוגשו.



מדלן שוקולד מריר
מוגש על רוטב דובדבנים ושוקולד.
נהדר לאוהבי השוקולד המריר




עוגת פיסטוק
מוגשת בצירוף פירות יער קפואים ורוטב שוקולד לבן.
העוגה מזכירה מאוד עוגה ביתית.



לסיכום- חוויה שאין שנייה לה. רוצו!

לימה ניפו
רבי תנחום 6, תל אביב-יפו
03-5734404

א’ – ה’ 19:00 – אחרון הסועדים
ו’ – סגור
שבת 19:00 – אחרון הסועדים