מסעדת כרמים במושב סגולה Cramim-Sgula



מסעדת כרמים המצוייה במושב סגולה, גובלת בשדות פלחה, עצי הנוי ומטעי זיתים.
מסעדה זו מאופיינת בעיצוב כפרי משובח אשר בולטים בו המרחב והחלונות הגדולים המשקיפים אל כל הטבע המצוי מסביב.

במסעדה יש אור. אפשר לראות את מי שיושב מעברו השני של השולחן ולהנות ממראה המנה אותה אוכלים. אני מציינת זאת מאחר ואור הינו מצרך נדיר במסעדות רבות בשעות הלילה.

המסעדה אינה כשרה.

קשה להחליט מה להזמין. כל המנות נשמעות טובות ועל כן ביקשתי מן המלצר שיחליט עבורנו.

מנות ראשונות

סלט כרמים
מבחר חסות, עגבניות שרי, בצל סגול, פטריות שמפיניון וגבינת פטה.
מדובר בסלט ישראלי מנצח, כשהשילוב עם גבינת הפטה מקפיץ אותו כמה רמות מעלה.
מרענן וטעים ומתאים לפתיחת התיאבון.




לחם הבית
לחם העשוי במקום. הריח נישא באויר ואת הטריות לא ניתן לפספס.
ללחם מתווספים שלשה מטבלים ביתיים טובים- חמאת שום, מטבל גרגירי חומוס ומטבל שמן זית וחומץ בלסמי.



סביצ’ה דג ים
על מצע של קרפצ'יו סלק וגבינת עיזים מונחת הסביצ'ה בתוך סלט העשוי מקראסט אגוזי לוז ועשבי תיבול שונים.
כל מרכיבי המנה משתלבים זה בזה באופן מושלם.
נקודת הנגיסה בה כל הטעמים יחד מתפוצצים בפה היא רגע שיא בארוחה!


חציל בצנצנת
שכבות של חציל בלאדי שרוף, גבינת פטה, טחינה ,לב עגבנייה ועשבי תיבול. מלווה בגרסיני תוצרת בית.
עם חציל וטחינה אי אפשר לטעות.
תוסיפו לזה עגבנייה וגבינה ומדובר בארוחת פועלים משודרגת לכדי מנת גורמה.



ריזוטו פטריות
הריזוטו עשוי במידה המדוייקת והניחוח שעולה ממנו הוא של כמהין ופרמזן.
לא רק הניחוח עז אלא גם הטעמים.
הפטריות עסיסיות והטעם - גן עדן!



כבד אווז
מדליוני כבד אווז צרובים בגריל. מונחים על חלת בריוש, תרד מוקפץ וריבת תפוזים על מצע בלסמי.
הכבד הרך והעדין מונח על הבריוש הלח קמעה וטעים כמו עוגה קלילה.
מדובר במנה שהינה ספק מנה ראשונה, ספק קינוח.
שלמות.


מנה עיקרית
 
מהמשובחים
אנטרקוט, פילה בקר, צלע טלה וכבד אווז הנצלים בגריל בליווי מח עצם, תפוחי אדמה וירקות קלויים בליווי רוטב צ’ימיצ’ורי.
מדובר במנה של 550 גרם אשר בהחלט יכולה לספק זוג סועדים גרגרנים.
כל הבשרים הוגשו במידת עשייה מדיום במצב רך, נימוח ועסיסי.
תענוג.



קינוחים

קרם ברולה
מדליוני קרם ברולה המנחים על עלי פילו וסירופ טופי.
לצידם שרשרת פרוסות בננה מקורמלות.
אין דברים כאלו!




קדאיף
קן שערות קדאיף ובמרכזו קרם שוקולד לבן ורוטב פטריות יער.
כן. זה טעים כמו שזה נשמע.




לסיכום:
45 דקות נסיעה מתל אביב והגעתם למסעדת כרמים.
אל תתנו למרחק לבלבל אתכם. כנסו לרכב ותסעו- הנסיעה שווה את החוויה הקולינרית.
מסעדת כרמים