שקשוקה ישראלית בתוספת רוטב לשקשוקה של אוליבייה





אם תשאלו קבוצת אנשים מהי ארוחה ישראלית עבורם, סביר להניח שהמילה "שקשוקה" תקפוץ לחלל החדר מספר רב של פעמים.
שקשוקה זו ארוחה המתאימה לבוקר, צהריים וערב ומדובר במנה המלאה בכל טוב.

אצלנו בבית אוכלים שקשוקה לעיתים קרובות. ההכנה קלה ומהירה והתוצאה נהדרת.

את השקשוקה האחרונה העשרתי בעזרת הרטבים החדשים של אולייבייה: רוטב שקשוקה ו- רוטב שקשוקה חריף.
הרטבים הוסיפו רובד נוסף של טעמים למאכל האהוב וכל בני המשפחה אישרו את התוספת החדשה למנה.



חומרים:
שמן קנולה
3 בצלים גדולים
5 שיני שום
10 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות או שתי קופסאות שימורים
רטבי אוליבייה להכנת שקשוקה
עלי מרווה
ביצים
מלח, פלפל, פפריקה, כמון
גבינת פרומעז


ההכנה:

לחתוך את הבצלים לקוביות ולטגן במשך חמש דקות.
לפרוס את השום ולהוסיף לטיגון למשך שתי דקות.




להוסיף עלי מרווה קצוצים (ממליצה לגדל באדנית/בגינה)




להוסיף את העגבניות והתבלינים ולבשל למשך 5 דקות נוספות.




לחלק את התערובת לשתי מחבתות.

להוסיף למחבת אחת את רוטב השקשוקה ולמחבת השנייה את רוטב השקשוקה החריפה של אוליבייה.
לבשל עוד 5 דקות.




להוסיף ביצים ולהניח מכסים על המחבתות.




אני מבשלת הרבה זמן את השקשוקה עד שהחלמון קשה לגמרי, יש שאוהבים את החלמון נוזלי.



בסיום הבישול אני מניחה פרוסות גבינת פרומעז על השקשוקות לעוד 2 דקות ומסירה מהאש.






בתיאבון!