סטייק פורל ים נורבגי מבית בלדי





דג סלמון זו אחת מהאהבות הקולינריות הגדולות שלי.
מעושן, בתנור, כבוש או בתבשיל- קל מאוד להכין אותו והוא טעים להפליא!

על כן, שמחתי לשמוע שחברת "בלדי" המתמחה בעיבוד, ייצור, ייבוא ושיווק של מוצרי בשר, בקר, עוף ודגים משיקה בימים אלו מוצר חדש שמגיע למקררי רשתות השיווק: סטייק פורל-ים נורבגי, הנבחר כמוצר השנה של חברת "בלדי" אשר חוגגת בימים אלו  100 שנה להיווסדה.



פורל-ים נורבגי הנו דג ממשפחת הסלמון אשר מגיע היישר מהפיורדים הידועים של נורבגיה, צבעו אדמדם ובשרו עסיסי הודות לתכולת השומן הבריא. הדג עשיר בחומצות שומן מסוג אומגה 3, אשר מיוחסות להן השפעות בריאותיות חיוביות.



ישנו קונצנזוס ציבורי לגבי הערך הבריאותי הגבוה שבאכילת דגים. מחקרים אחרונים בתחום הוכיחו קשר בין צריכת דגים ובין ירידה באחוזי הסיכון למחלות לב, שבץ ואלצהיימר. כיום פורל ים נחשב מזון עשיר בחלבון ודל בשומן רווי. בקרוב יושק המוצר השני בסדרת מוצר השנה – "פילה פורל ים נורבגי מנות".

את הדג שלי החלטתי להכין באופן פשוט וקל אך טעים כ"כ שכבר בני המשפחה שואלים מתי אכין שוב.

חומרים:
1 חבילת פורל-ים נורבגי לכל 4 סועדים.
50 גרם חמאה
צרור עלי מרווה קצוצים
גרידת לימון

ההכנה:
מניחים בקערה את החמאה, עלי המרווה וגרידת הלימון ונותנים לחמאה להתרכך



לאחר הריכוך מערבבים היטב את כל תכולת הקערה



מורחים את החמאה על הדגים



מתבלים במלח ופלפל, מניחים בתבנית מכוסה בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.

לאחר 15 דקות מוציאים את הדג (לא להשאיר יותר מכך מאחר ולא רוצים שהוא יתייבש) ומגישים לצד תוספות שונות (ממליצה על גארטן תפו"א, ניוקי בשמנת ועלי תרד או פטוצ'יני ברוטב שמן זית, שום ובזיליקום) וסלט מרענן.



בתיאבון!


משקל אריזה של סטייק פורל-ים נורבגי נע בין 800 גרם ל- 1.2 ק"ג.
מחיר מומלץ לצרכן של סטייק פורל-ים של חברת "בלדי" נע בין 44.90 ש"ח לבין 49.90 ש"ח לק"ג.
ניתן להשיגו ברשתות השיווק הבאות: מחסני השוק, סופר ספיר, ויקטורי, סופר ברקת, רשת קו-אופ שופ, מגה, יוחננוף, מחסני להב, פרש מרקט ורמי לוי.

הדג כשר בהשגחת בד"צ חוג חת"ם סופר ובד"צ בני ציון ירושלים


על הדגים הקפואים של בלדי :
שוק הדגים הקפואים מגלגל  על-פי הערכות כמיליארד שקל בשנה בישראל וזאת בעקבות העובדה כי צריכת הדגים בישראל נמצאת בשנים האחרונות בעלייה. המטרה של חברת בלדי במהלך הנה להעמיק את נוכחותה בשוק הדגים הקפוא על יד כך שתציב תחרות למותגי דגים קפואים אחרים המיובאים ממדינות שונות בעולם.
דגים הם מוצר מזון רגיש ביותר ועל כן בבלדי עושים הכל על מנת להביא לקהל הצרכנים את הדגים הטובים והאיכותיים בעולם. חברת בלדי הוותיקה שהחלה את פעילותה בישראל בשנת 1916 וכיום חוגגת 100 שנה להיווסדה, שמה דגש על ייבוא דגים קפואים מהחברות בעלות  המפעלים המתקדמים ביותר בעולם תוך שמירה על טריות ואיכות המקסימלית.

אריזת הדג מגיעה ללא כימיקלים, ללא תוספת מים וללא עיבוד כלשהו- 100% דג!