מסעדת The Local TLV



צילומים: קשת זאבי


THE LOCAL  הממוקמת במרכז תל אביב וחוגגת שנה, היא מסעדת-בר המגישה תפריט עשיר ומלא טעמים מחומרי גלם משובחים מקומיים על טהרת המטבח הים תיכוני, ארוחות עסקיות במחירים נגישים, ארוחות בראנץ' בשישי ושבת וערבי קונספט במהלך השבוע.
בין הימים א-ה מוצעות ארוחות עסקיות צהריים הכוללות פתיחת שולחן: סלטים קטנים למנה ראשונה,לחם,תה קר/לימונדה במחיר המנה העיקרית 49-85 ש"ח.

בין הימים א-ה 17:00-19:00 HAPPY HOUR  1+1 על המנות הראשונות ויין ובירה בכוסות
ובכל יום מהשעה 17:00 מוגש תפריט ערב.



הגעתי למסעדה במוצאי שבת לארוחת ערב.
המסעדה היפה היתה מלאה בצעירים וצעירות והאוירה היתה נעימה.

מיד כשהגענו הוגש לשולחננו קוקטייל The Local על בסיס וודקה ולמון גראס.
למסעדה מגוון רחב של וודקות מתובלות מתוצרת בית (דובדבנים, קוקוס, למון גראס ועוד..).

הקוקטייל היה טעים, מרענן ובקושי הורגש בו האלכוהול, נהדר למי שכמוני- פחות אוהבים את הטעם החריף.



מנות ראשונות:

*חלק מהמנות הוגשו מוקטנות ועל כן הצילום אינו ממחיש את גודלן האמיתי.



ארטישוקים צרובים

ארטישוקים צרובים,וינגרט לימוני,שרי,מנצ'גו,קרם פרש.
הארטישוק עשיר, מלא.
רצועות המנצ'גו מעשירות את הטעם.
הגבינה והירקות מוסיפים נופך עסיסי לצד קרמיות מעודנת.
זרעי הכוסברה מפיצים טעם אניס נהדר.


פולנטת תירס,קונפי פטריות ושיפוד אנטריקוט

הפולנטה המתקתקה עשויה מתירס טרי וזה מורגש מיד.
הפטרייה עשויה כפי שפטרייה נועדה להיות- עסיסית ובטעם של ציר בשר משובח.
האנטריקוט רך ונעים  לאכילה, טעמו טוב והוא עשוי היטב.

רביולי
רביולי תרד ופטה כבשים עבודת יד,זרעי עגבניות,טימין,יין לבן.
הרביולי שוחה ברוטב נדיב.
יש לו חמצמצות מפתיעה ומענגת ושילוב כל מרכיביו יוצרים מנה טובה.




שייטל צרוב
שייטל צרוב,אפונת גינה,שום קונפי ועלי זעתר.
האפונה נהדרת.
אני לא אוהבת כ"כ אפונת גינה אבל פה היא ממש מתובלת באופן מושלם כך שהייתי יכולה לאכול מנה שלמה רק של אפונת הגינה.
הבשר מדיום רייר. אדום, עסיסי וטוב.




עיקריות:

פילה מוסר

פילה דג ים,ריזוטו חצילים,תרד ואספרגוס.

אוי, כמה טעים!
הדג נימוך. מונח על ריזוטו מושלם ברוטב סמיך של חצילים עם גוון מעושן.
פשוט מושלם!


סטייק סינטה

סינטה 200 גר' על הגריל,ציר בקר מצומצם,קונפי בצלצלי שאלוט ופירה חצילים.

הבשר עשוי היטב וטעים מאוד.
גם פה, הפטריות הציר הבשר עסיסיות וכובשות.
קישוט התרד נהדר גם הוא.
בצלצלי השאלוט מעניקים טוויסט מתקתק אל מול ציר הבשר המלוח קמעה, מה שמעניק למנה כולה טעם בשרי ועמוק.
מדובר במנה נדיבה וטובה.



לצד המנות העיקריות הוגשה תוספת של פירה חצילים.

הפירה פשוט נהדר!
אני קוראת לטעם המעושן שלו "טעם של מדורה".
נהדר!




לקינוח קיבלנו טעימות מכמה קינוחים:
  • קרם ברולה
  • מסקרפונה
  • מלבי קרם פיסטוק
כל הקינוחים, ללא יוצא מן הכלל, לא רק יפייפיים אלא גם מעולים.
המתיקות שלהם מתונה, הרכיבים איכותיים והטעמים נפלאים.

בייחוד אהבנו את קרם הברולה ואת המסקרפונה.



ספיישלים

''ראשונות בראשון'' - בכל ראשון 1+1 על כל הראשונות, בירות ויין בכוסות לאורך כל הערב
''פעמיים כי טוב בשלישי'' -ערב הקוקטיילים של הלוקאל -1+1 על כל הקוקטיילים
בראנץ' שישי שבת-שישי מ11:00-16:00 שבת 12:00-14:00
*פעם בחודש "פותחים שולחן", ערב קונספט עם מבחר מנות ספיישל מחוץ לתפריט הכלולות במחיר אחיד-סלטים+דגים+בשר+קינוחים.

שיתוף פעולה בין THE LOCAL  למעצב התעשייתי עדן צמח
עדן צמח, מעצב תעשייתי מירושלים, יצא בשיתוף פעולה עם THE LOCAL  עיצוב תחתיות לכוסות. התחתיות נקראות "ביוביות", נראות כמכסי ביוב מתכתיים, נולדו כחלק מתחרות עיצוב שהתקיימה בתל אביב. נושא התחרות היה חיבור בין החוץ לפנים בדגש על אלמנט תל אביבי. הפרויקט זכה להצלחה רבה. עדן עיצב ל THE LOCAL  תחתיות בלעדיות למקום.
צמח: "הקסם של לקחת משהו פשוט וגס, להפוך אותו לבעל ערך ולהביא אותו לקדמת הבמה קרץ לי. בין אם זה שימוש בברגים, עץ או מכסי ביוב כאלמנטים עיצוביים."



THE LOCAL
אבן גבירול 22 תל אביב טלפון 03-6525311
שעות פעילות א-ה ושבת מ12:00 עד 00:00 ושישי מ11:00 ועד אחרון הסועדים
www.facebook.com/thelocaltlv