גלידת אנדריי Andrey ice cream




חלק מזכרונות שנות הנעורים שלי זו הנסיעה לסניף גלידת אנדרי ביפו. אז זה היה הסניף היחיד ותור ארוך השתרך תמיד אל מול הגלידרייה הקטנה.
זו היתה גלידרייה של "אנשים אמיתיים", לא כזו שבאה מתוך רשת ענק שיובאה מחו"ל. אלא אנשים כמו כולנו שהחליטו להכין את הגלידה הטובה ביותר שיש, ולשמחתי- היא היתה במרחק 10 דקות נסיעה מהבית שלי.

גם עם הילדים אנחנו קופצים מספר פעמים בכל קיץ, בדרך כלל בשישי או בשבת, לגלידת אנדרי ביפו לרכוש גלידה לאכילה במקום ולקחת הביתה קילו גלידה בקופסת קלקר נוסטלגית, ל קינוח לאחרי ארוחת הערב אצל ההורים שלי.

לשמחתי, הסניף היפואי מצליח כ"כ והפך לרשת.
סניפים חדשים הוקמו בראשל"צ, רמת גן והרצליה.

בשישי האחרון הגעתי לאנדריי לסיקור. הפעם בחרנו בסניף אחר- סניף ראשל"צ (סחרוב 10).
הסניף נקי, צבעוני ונעים.
העובדים בעלי סבלנות גדולה וההיצע גדול!





גיליתי בסניף את הפלודה הפרסית שכילדה נהגתי לקנות בשכונת התקווה (מי שלא מכיר- מדובר בסוג של ברד ממיי ורדים ובתוכו אטריות אורז דקיקות) ואת האורז בחלב שסבתי הפרסייה נהגה להכין בכל חג שבועות.
התענגתי על טעמי הילדות!





עוד טעמנו ואהבנו את המלבי הנהדר. אמנם להכין מלבי זה קל, אבל לא כל אחד יודע להכין אותו טעים כ"כ!



הגלידות מגיעות עמוסות בקצפת ועם סירופ שוקולד. גלידות כאלו גדולות ועשירות שמעוררות את העיניים ממש כמו את הפה.



עידו בן ה-10 בחר לאכול ופל בלגי. הוא לא תיאר לעצמו איזו מנה ענקית יקבל (לדעתי- היא מספיקה ל-3-4 אנשים בעלי תיאבון).
גם המנה הזו גדולה, עשירה וצבעונית להפליא- תאווה לכל החושים!



יצאנו מגלידריית אנדרי מפוצצים בסוכר (גם בן הזוג שלא נוגע בסוכר כבר שנתיים לא עמד בפני הגלידה של אנדריי) וכמובן שלקחנו איתנו הביתה גלידה לאחרי אורחת הערב אצל ההורים ומנות מלבי טעימות לבילוי בים שלמחרת.

מומלץ!