מתכוני שבועות עם מוצרי תנובה






צילומים: קשת זאבי

אחד החגים האהובים עלי הוא חג השבועות.
הוא נמצא בדיוק בתפר שבין האביב לקיץ- מזג האויר נעים וכיף לשבת בגינה, והאוכל- האוכל כ"כ טעים וכ"כ כ"כ מושחת!!!


אם בעבר היינו מבקשים מחברים שיבאו לנו גבינות משובחות מחו"ל, הרי שהיום כבר אין צורך.
הגבינות בארץ לא נופלות מחברותיהן בחו"ל ויתרה מכך- הן בעלות אחוזי שומן נמוכים יותר ובכ"ז- שומרות על טעם טוב.


אחת החברות המובילות למוצרי חלב הינה תנובה שהשנה יצאה בתכנית "המצפן התזונתי" שעיקר דבריה הוא הפחתה של מלח וסוכר במוצרים.

על מנת לעזור לציבור לאכול בריא ונכון יותר עם מוצרי תנובה, הפיקה השנה החברה חוברת מתכונים עם דגשים לתזונה נכונה ובישול בריא יותר.
החוברת, הכוללת קופונים, תחולק בנקודות המכירה.


לתנובה מגוון גדול של גבינות מסוגים שונים, בולטות בהן הגבינות הקשות המצויינות (שבן זוגי גם סיפר לי שטובות לספורטאים בשל אחוזי החלבונים הגבוהים שבהן):
  • גליל /רוקפור
  • גלעד/קצ'קבל
  • גבע/פרמזן


בנוסף לגבינות הטובות האלו, קיבלתי כמות יפה נוספת של גבינות להתנסות במתכונים לכבוד החג ועל מנת לשתף אתכם, הקוראים במתכונים מוצלחים במיוחד.



בחרתי במספר מתכונים מוצלחים של השף חיים סלומון, עם שינויים קלים שלי.

קיש פטריות
חומרים לבסיס:
250 גר' קמח
100 גר' חמאה
100 גר' גבינת חמד 5%
1 ביצה
2 כפות מים
כפית ממרח עגבניות מיובשות


אופן ההכנה:
לשים במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד, מרדדים על תבנית נשלפת ומקררים.


המצרכים למילוי:
סלסילת פטריות פרוסות
קופסת יוגורט עיזים פיראוס
2 כפות גבינת נפוליאון
1 שמנת מתוקה
100 גר' גבינה צפתית
100 גר' פטה עיזים
3 ביצים
1 כף קמח


אופן ההכנה:
מסדרים שכבת פטריות על הבצק, ואופים כ- 20 דק' ב- 160 מעלות
מערבבים בקערה ביצים וגבינות, יוצקים לתבנית האפויה, מסדרים פטריות מעל, מתבלים במלח ופלפל
אופים כ- 40 דק' בחום של 160 מעלות


דג סלמון ברוטב גבינת עיזים ותרד
 המצרכים:
1ק"ג סלמון מנוקה מעצמות
3 בצלים קצוצים לקוביות
750 גר' עלי תרד
2 גלילי גבינת עיזים פרומעז
100 גר' חמאה
לחמניה לבנה/4 פרוסות לחם לבן (רצוי מאתמול)
2 כפות פרמז'ן מגורר
1 שמנת מתוקה (אם רוצים דיאטטי יותר- 1 יוגורט ביו 3% ומעט חלב)
שמן זית
מלח
פלפל
3 שיני שום קצוצות



 

אופן ההכנה:
מטגנים בצל בחמאה
מוסיפים שום ומתבלים במלח ופלפל
ומוסיפים פרומעז.

מערבבים יחד, ומוסיפים תרד קצוץ ומעט שמנת מתוקה.




חותכים את הדג לקוביות, ומתבלים במלח ופלפל




מערבבים את כל החומרים יחד (פרט ללחם ולפרמז'ן)
מסדרים מהתערובת בתבניות אישיות
מרסקים במעבד מזון את הלחם עד לקבלת פירורים, מוסיפים פרמז'ן ושמן זית
מפזרים מתערובת פירורי הלחם על הדגים ואופים כ- 15 דקות ב- 185 מעלות.


סלט ירוק ברוטב שמנת

המצרכים:
1 ראש חסה ערבית
4 פרוסות עבות של חלה / לחם
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפיות מיונז
מיץ מלימון אחד
שמן זית
מלח, פלפל
1 כף גבינת פרמז'ן
צרור פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום
2 סלקים אפויים
גבינת קצ'קבל

אופן ההכנה:
קרוטונים: חותכים לחם / חלה לקוביות, מתבלים בשמן זית, שום ופטרוזיליה
אופים בתנור עד להשחמה

רוטב: מערבבים בקערה שמנת חמוצה, מיונז, לימון, פרמז'ן, מלח ופלפל

סלט: חותכים גס את החסה
סמוך להגשה, מערבבים בעדינות את החסה עם הרוטב
מפזרים מעל קרוטונים וסלק חתוך לפרוסות, מקלפים קצ'קבל בעזרת קולפן ומגישים.





חג שמח ובתאבון!