סדנת עיצוב בפרחים אצל שלומי אילני



שלומי אילני היה ילד בן 13 מקצרין שהחליט לעצב בעצמו את אולם בר המצווה שלו.
עם תמיכת משפחתו הוא העז ויצר אולם כ"כ יפה שפתח בפניו מיד את דלתות המקצוע, וכך בן מצוות החל לעצב אולמות אירועים באיזור מגוריו ולקבל משכורת על מה שכ"כ אהב לעשות.

בגיל 16 לקח את החלום צעד אחד קדימה והחל ללמוד לימודי תואר ראשון באומנות במכללת תל חי.
מיד לאחר הצבא טס לאוסטריה להתקדם בתחום, פקח את העיניים וחזר לארץ עם ידע ותובנות רבות.

שלומי היה המעצב הראשי של זר פור יו במשך כמה שנים וכיום הוא בעל עסק עצמאי ומשמש כיועץ לזר פור יו.

העיצובים שלו נמכרים במאות עד אלפי שקלים ועבור לקוחותיו הוא מיבא פרחים נדירים ומיוחדים מארצות אקזוטיות שונות (סחלב שחור לזר כלה, לדוגמה).

באחד מערבי השבוע הגעתי לסטודיו של שלומי בפלורנטין לסדנת שזירת ועיצוב פרחים מטעם שופרסל ונהניתי מסדנת עיצוב מקסימה!





אני שמחה לשתף אתכם במספר טיפים של שלומי:
  • ביחרו מוטיב לעיצוב שולחן החג וזרמו איתו, בין אם מדובר בסגנון או בצבעים.
    לדוגמה, אם בחרתם במפת פיפטה בצבעי אדום ולבן- לכו על שושנים אדומות בכלים שקופים שאינם יוצרים "רעש רקע" ומפריעים למוטיב.
  • את השושנים סדרו במבנה ספירלי- שושנה אחת במרכז וסביבה, אחת אחת, הניחו שושנים נוספות.

  • תוספת מעניינת יכולה להיות עלי ופרחי אנטוריום.
    העציץ עולה בסביבות ה- 60 ש"ח והוא יגדל ויפרח מחדש לאחר קיצוץ העלים והפרחים.

  • כלים שקופים מתאימים לכל פרח ופחות מסתירים את היושבים מעברו השני של השולחן.
    כלים שקופים נאים ניתן לאסוף במהלך השנה (בקבוקי יין, יוגורטים וכדומה), למצוא בשווקי פשפשים, בחנויות עיצוב (איקאה, פוקס הום) ובחנויות יעודיות (הוברמן).
בעיצוב יפייפה נוסף שהודגם לנו, השתמש שלומי בפרחי צבעוני, פריחת פפירוס שנקשרה למעין "קוקו", גבעולי פרח גן עדן ופריחת סחלבים.



הסידורים הונחו על גבי מפה לבנה בעלת "קשקשים" עגולים יפים.






  • את המפה קנה שלומי בנחלת בנימין כבד (לפי מטר רץ) ותפר את שוליה. כך העלות הרבה יותר קטנה ואילו המבחר הרבה יותר גדול.
לסיום הערב המוצלח שזרנו זרים מקסימים אותם ניתן להניח בכל מרכז שולחן וקל מאוד להכינם בבית:







עוד טיפים של שלומי:
  • חתכו את גבעול הפרחים באלכסון
  • חדשו את החיתוך ואת המים כל 3 ימים
  • אל תוסיפו למים אקונומיקה ו/או סוכר