אביטל סבג, אם לחמישה בנים, מומחית לרפואה סינית עתיקה, נטורופתית ובעלת המתחם לשינוי –בית ספר לבישול טבעוני, מוציאה לאור ספר חדש: "חמש עונות במטבח, בישול טבעוני ברוח הזן".
"חמש עונות במטבח, בישול טבעוני ברוח הזן" הינו מסע קולינרי מרתק ומזמין בשבילי הבישול הטבעוני, המתרחש במטבחה של אביטל.
עולם שלם, נפלא בפשטותו, נפרש כמניפה בינות הסירים, קרש החיתוך, מייבש המזון, תנור האפייה וכדי ההחמצה.
אביטל, שמתייחסת למזון בכבוד הראוי, רוקחת ומבשלת, חותכת, מחמיצה ואופה בדיוק רב, ומתוך אהבה עמוקה לפרי האדמה, שמשתנה עם כל עונה.
הצבעניות והטעמים המותאמים לעונות השנה פורצים מתוך דפי הספר ומוכיחים שטבעונות יכולה להיות טעימה להפליא כמו גם יפייפיה להגשה.
בספר יש עשרות מתכונים עשירים, מזינים ובריאים המבוססים על תורת הזן ועקרונות תזונה עתיקות יומין.
המתכונים מחולקים לפי חמשת עונות השנה, על פי התורה הסינית.
כל עונה בספר מאופיינת בצבעים וכלים, טעמים ותבלינים.
נראה כאילו כל כולו של הספר הוא ילדה ה-6 של אביטל, כל כולו מעשה ידיה החל מן המנות היפות וכלה בכלי קרמיקה יפייפיים בהם מוגשות חלק מן המנות המופיעות בספר.
בערב ההשקה הוגשו לנו מנות שונות ומגוונות שמתכוניהן מופיעים בספר:
בחרתי לשתף אתכם מתכון קל וטעים במיוחד:
רול ירקות בנייר אורז
החומרים:
ירקות חתוכים למקלות
ממרח קשיו
אצבעות טופו במשרה
פטריות שיטאקי במשרה
נייר אורז
ההכנה:
ממרח קשיו:
1/2 ככוס רוטב סיה
2 כפות שמן שומשום
2 כפות מיץ לימון
כף שמן זית
פלפלון צ'ילי
1/4 כוס אגוזי קשיו (לא קלויים)
עגבנייה מיובשת
שן שום
מעט מים
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
אצבעות טופו:
חיתכו את הטופו למקלות ברוחב 1 ס"מ.
הניחו במשרה של רבע כוס מים ו- 2 כפות סויה.
לאחר השרייה של כשעה, הניחו בתנור על נייר אפייה בחום של 180 מעלות עד שהנוזלים מתאדים.
פטריות שיטאקי:
הניחו במשרה של רבע כוס מים ו- 2 כפות סויה.
לאחר השרייה של כשעה, העבירו לסיר על האש והניחו לנוזלים להתאדות.
לאחר שכל המרכיבים מוכנים, מניחים את נייר האורז בקערת מים עד להתרככות.
פורסים את נייר האורז על צלחת שטוחה, מורחים עליו מעט מן הממרח, ירקות שונים, פטריות וטופו ומגלגלים.
בתיאבון!
הספר "חמש עונות במטבח, בישול טבעוני ברוח הזן" בהוצאת גפן בית הוצאה לאור, ירושלים
199 עמ'
מחיר: 85 ש"ח.
להשיג ברשתות הספרים ובחנויות טבע ברחבי הארץ.