פתיתים של סוגת עם מתכוני חורף טובים


סוגת ערכה אירוע השקה לסדרת הפתיתיתם החדשים שלה:

האירוע התקיים בשוק האיכרים היפה בנמל ת"א:


והוגשו בו מנות פתיתים רבות וטעימות:


לצד רעיונות יצירתיים וחמודים לפעילויות פנאי עם פתיתים:


ובמיוחד עבורכם מספר מתכונים טובים:

מיני קציצות בשר וירקות ברוטב אדום מתקתק עם פתיתים בצורות הנדסיות
באדיבות תום פרנץ ל'סוגת' המשיקה את סדרת הפתיתים


מצרכים ל 6 מנות
2 כוסות פתיתים "צורות" של סוגת
חצי קילוגרם בשר טחון טרי
1 תפוח אדמה מגורד דק
1 בטטה קטנה מגורדת דק
1 גזר קלוף מגורד דק
2 בצלים גדולים מגורדים דק
1 קישוא מגורד דק
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
ביצה טרופה
4 כפות פירורי לחם
לרוטב אדום מתקתק שילדים אוהבים-
2 כפות שמן קנולה
שן שום כתושה
פחית גדולה עגבניות מרוסקות (800 גרם)
כף גדושה סוכר חום
כף פפריקה מתוקה
כפית אורגנו
2 כפות קטשופ
כף חומץ בלסמי

אופן ההכנה:
1. סוחטים היטב את כל עודפי המים מתפוח האדמה, מבצל אחד ומהקישוא המגורדים. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבטטה והגזר ומערבבים היטב. מוסיפים את הבשר הטחון, שמן הזית מלח ופלפל לפי הטעם, ביצה ופירורי לחם- ומערבבים היטב. אם יש צורך מוסיפים עוד פירורי לחם. מעבירים למקרר לחצי שעה.

2. יוצרים קציצות בעזרת כפית וידיים רטובות (אפשר גם בעזרת כף לקציצות גדולות). מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, 15-20 דקות עד שהקציצות מזהיבות.

3. מכינים את הרוטב- מטגנים את הבצל שנותר (סחוט מעודפי נוזלים) בשמן קנולה עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום הכתוש ומזהיבים 2 דקות נוספות. מוסיפים עגבניות המרוסקות, סוכר, פפריקה, אורגנו וקטשופ ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, חומץ בלסמי ומערבבים, מנמיכים את האש. מוסיפים פנימה את הקציצות ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך (20-30 דקות).

4. מכינים את הפתיתים על פי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה. שומרים בצד מכוסה עד ההגשה.

5. להגשת המנה- מסדרים טבעת פתיתים ובאמצע מניחים קציצות ברוטב. אפשר לשים קיסמים צבעוניים בקציצות כדי שלילדים יהיה כיף להרים ולנגוס.


מרק עגבניות עם פתיתים בצורת בעלי חיים מגן חיות
באדיבות תום פרנץ ל'סוגת' המשיקה את סדרת הפתיתים

מצרכים ל 6 מנות
כוס פתיתים "גן חיות" של סוגת
כפית שמן קנולה
4 כפות שמן זית איכותי
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום כתושות
כף סוכר חום
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
2 מקלות סלרי קצוצים
פחית גדולה של עגבניות מרוסקות (800 גרם)
2 כוסות מים רותחים /ציר ירקות
3 כפות קטשופ
כפית בזיליקום
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפתיתים ב 4 כוסות מים רותחים מומלחים קלות עד שהם "אל דנטה" (בערך 5-7 דקות אחרי הרתיחה). מסננים,שוטפים במים קרים. מחזירים לסיר, מפזרים כפית שמן קנולה ומנערים את הסיר כדי שהשמן יתפזר על הפתיתים וימנע הידבקות. שומרים בצד עד ההגשה.

2. מחממים שמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הסוכר החום והשום ומקרמלים יחד כמה דקות. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים חמש דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים/הציר, הקטשופ והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות עד שהירקות רכים. מורידים מהאש ובעזרת בלנדר מוט מרסקים את המרק לתערובת אחידה. (אם הילדים יותר גדולים אפשר גם לטחון רק חצי כמות ואפשר גם לא לטחון בכלל!). טועמים ומתקנים תיבול.

3. לפני ההגשה מוסיפים פנימה את הפתיתים המוכנים ומחממים על אש קטנה. מוזגים לקעריות ומגישים חם.

בתאבון!